Aantal bitcoin ATM’s groeit gestaag door, bijna 11.500 stuks wereldwijd

Het aantal Bitcoin (BTC) ATM’s wereldwijd groeit gestaag door, zo blijkt uit nieuwe cijfers van CoinATMRadar.

Bitcoin ATM’s

Om precies te zijn: er zijn 11.357 Bitcoin ATM machines neergezet. Medio september ging het totaal door de 10.000 stuks heen. Dat betekent dat er ruim 1.300 automaten de afgelopen twee maanden zijn neergezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met name in Amerika slaat de ATM-koorts toe. Daar voorzien operators bestaande automaten van een upgrade, waarmee een machine ook Bitcoin kan accepteren.

Aantal bitcoin ATM's groeit gestaag door, bijna 11.500 stuks wereldwijd

Nederland

In Nederland staan er ~38 ATM’s verspreid over het land. Operators van machines dienen zich te registreren bij de Nederlandsche Bank. Dat betekent dat gebruikers zich moeten identificeren voor het gebruiken van de dienst.

ATM’s appelleren aan gemak. Je kunt vrij laagdrempelig cash geld omzetten in klinkende Bitcoin.

Let bij het gebruik maken van een ATM altijd op de (variabele) commissiekosten. Deze kunnen per transactie oplopen.

Luister onze podcast met Martijn Wismeijer van General Bytes, één van de grootste fabrikanten van ATM’s wereldwijd.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...