Bitcoin (BTC) analyse: koers zakt richting support op $9.400, gaat deze stand houden?

Bitcoin (BTC) analyse: koers zakt richting support op $9.400, gaat deze stand houden?

Na een week van weinig beweging, zakt de koers ineens door de $10.000 en lijken we richting de support van $9.400 te bewegen. Geheel onverwacht was dit echter niet. De prijs blijft overigens wel netjes binnen de huidige range.

Daarmee zitten we vandaag al 3 maanden binnen de neerwaardse beweging van een descending triangle. Daar waar de range steeds kleiner wordt, lijkt de prijs ook steeds rustiger te worden. Oftewel: de bekende stilte voor de storm. Het kan maar zo zijn dat we zeer binnenkort een flinke volatiliteit gaan zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin analyse

Het eind van de descending triangle komt in zicht en lijkt nog een laatste "touchdown" te maken op de support lijn alvorens de prijs aan een grote move gaat beginnen. Sinds begin september zit de prijs al in een kleine range boven de $10.000 met weinig volatiliteit.

De markt is rustig. Dit lijkt ook mede te maken te hebben met het uitlopen richting het eind van het huidige patroon. Dit is goed te zien in de onderstaande daily chart.

Bitcoin (BTC) analyse: koers zakt richting support op $9.400, gaat deze stand houden?
Bitcoin daily chart 19 September 2019

Zo zien we duidelijk dat de prijs wel naar onder "moet" gaan om binnen dit patroon te blijven. De kans is erg groot dat we nu een tijd rond de $9.000 blijven bewegen, mits er een doorbraak komt. Kijkend naar momentum indicators, zien we een daling op een wat langere termijn. De grote move van vandaag wordt hier nog niet bij gerekend. De indicator kan instant oversold raken.

Een beweging richting $9.400 lijkt zeer reëel. Mocht deze support zich net zoals de vorige keren houden, dan is er een redelijk grote kans dat de prijs weer naar de $10.000 wil, met als gevolg een uitbraak uit het huidige patroon.

Candles op de 4uurs grafiek

Wanneer we inzoomen naar de 4h chart zien we een heftige reactie op de candle die door $10.000 naar beneden ging. Hierbij werd het support level van $9600 geraakt, waarna er gelijk weer omhoog werd ingekocht. Dit lijkt dus vooralsnog een sterke support te zijn wat ervoor kan zorgen dat we de $9400 niet gaan zien.

De prijs zit momenteel wel tegen een resistance aan en tussen allerlei sterke levels. Het kan dus een grimmige markt gaan worden met veel onverwachte bewegingen. Bears en bulls gaan er alles aan doen om regio's te verdedigen of proberen deze juist te verzwakken.

Bitcoin (BTC) analyse: koers zakt richting support op $9.400, gaat deze stand houden?
Bitcoin 4h chart 19 September 2019

Bitcoin analyse conclusie

Vooralsnog is het relatief rustig en lijkt het er niet op dat we hele gekke bewegingen gaan zien. De prijs lijkt eerst nog wat verder terug te vallen richting de grote support van $9400.

Daarna zien we naar alle waarschijnlijk weer een stijging richting de resistance van het patroon. Mocht de koers toch door de support gaan zakken, dan is een grote beweging naar beneden niet onvermijdelijk.

Lees meer over:
Bitcoin BTC TA Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties