Amerikaanse banken tonen interesse in opslaan Bitcoin, vragen om duidelijke regels

Nu de Amerikaanse banken groen licht hebben gekregen van de toezichthouder om Bitcoin te mogen bewaren, tonen de eerste banken interesse in het aanbieden van crypto-custody-diensten. Naar verluidt zijn er al verschillende banken geïnteresseerd om in deze markt willen duiken.

Bitcoin bewaren bij bank

Vorige maand publiceerde het Office for the Comptroller of the Currency (OCC) een brief waarin stond dat banken Bitcoin en andere cryptovaluta mogen gaan aanhouden namens hun klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze merkten op dat de banken “moeten kunnen voldoen aan de financiële behoeften van hun klanten, wat vandaag de dag voor tientallen miljoenen Amerikanen gaat over het opslaan van cryptocurrency’s.”

De OCC is een overheidsorgaan die toezicht houdt op de nationale banken. Zij houden de handhaving van de wetten in de gaten.

Inmiddels hebben minstens vijf banken en andere financiële dienstverleners gereageerd op een verzoek om commentaar, schrijft DailyHodl. Er zijn in totaal 92 reacties achtergelaten op het overheidsportaal.

Grote banken zoals JP Morgan en Goldman Sachs hebben niet van zich laten horen. Wel geven de Saxos Bank, Silvergate Bank maar ook Visa, Stripe en Transferwise een reactie. Evenals Coinbase, BitGo en de Digital Currency Group.

Het gaat vooral over de wens naar duidelijkheid over welke digitale activa ze kunnen aanbieden en welke regels en voorschriften ze moeten volgen.

Duidelijke regelgeving

PNC Bank, de 7e grootste bank in de VS, zegt dat de aanpak van de OCC een positieve stap is voor de banksector in het algemeen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De houding van de OCC is in lijn met hun transparante reputatie, waarbij ze kijken naar de middelen die nodig zijn om een product te leveren, in plaats van zich te focussen op de autoriteit en de nationale bank om bepaalde producten of diensten aan te bieden.[/penci_blockquote]

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Het is fijne manier waarop wordt overwogen dat banken die nieuwe technologieën mogen gaan gebruiken, zoals gedistribueerde ledgers, crypto assets en kunstmatige intelligentie. We zijn dankbaar dat de OCC deze principes heeft omarmd.”[/penci_blockquote]

Dominic Venturo, de chief digital officer van de U.S. Bank, roept op dat er na de woorden ook over wordt gegaan op daden. Zowel de OCC als andere toezichthouders moeten volgens Venturo een concreet regelgevend kader presenteren.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Als het doel is om de investeringen, groei en verkenning van crypto assets aan te moedigen, moet de OCC in samenwerking met andere Amerikaanse en wereldwijde regelgevende autoriteiten, duidelijkere definities en classificaties vaststellen.”[/penci_blockquote]

Het OCC wordt geleid door Brian Brooks, de voormalig directeur van Coinbase. Hij laat weten prioriteit te willen geven aan ‘verantwoorde innovatie’ om de industrie te helpen. En om mee te gaan in de veranderende manieren waarop Amerikanen met hun geld omgaan.

Custody in de praktijk

Keiharde toezeggingen zijn nog niet gedaan vanuit de banken. Maar met de welwillendheid van de OCC is een eerste kleine stap gezet. Het is nu wachten op duidelijke kaders en regels om het in de praktijk te kunnen brengen.

In Zuid Korea is afgelopen jaar deze regelgeving afgerond. Daarom zijn de eerste banken begonnen met het bouwen van custodial platforms. Vorige week maakte de KB Kookmin Bank bekend onder andere Bitcoin voor hun klanten te willen gaan bewaren.

Voor zover bekend zijn er nog geen Nederlandse banken voornemens op crypto-custodial diensten aan te bieden.

Heb je vragen over het Bitcoin of over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsBTC

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  Lees meer