Miljonair die investeerders in Bitcoin ooit ‘sukkels’ noemde toont interesse

t Kan verkeren. Dit was de lijfspreuk van onze Nederlandse dichter Bredero. Maar het had er net zo goed een kunnen zijn van Jason Calacanis. De Amerikaanse investeerder met een vermogen van meer dan $100 miljoen vroeg op Twitter advies over Bitcoin. En dat terwijl de miljonair eerder nog rondbazuinde dat de cryptomunt hoogstwaarschijnlijk zijn waarde zou verliezen.

Miljonair vraagt advies

Calacanis is een ondernemer, auteur en podcaster. In 2009 investeerde hij $25.000 in het bedrijf Uber. Vandaag de dag vertegenwoordigt dit een bedrag van ongeveer $100 miljoen. Op Twitter vraagt hij zijn 369.000 Twitter volgers om advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een opmerkelijke switch. In 2018 noemde hij op hetzelfde social media platform nog dat de koers zeer waarschijnlijk zou gaan dalen:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Als je bitcoin bezit, begrijp dan dat het een sterk gemanipuleerde valuta is, zonder regels of regulering… als je niet vroeg bent binnengekomen, ben je het sukkeltje van de groep.[/penci_blockquote]

Een kleine kanttekening is wel op z’n plaats: de koers stond destijds op $3.700 en de bearmarkt was op z’n hevigst aanwezig. De context van de cryptomunt is momenteel compleet anders: de markt is in meer of mindere mate gereguleerd en zit midden in een bullmarkt.

Bitcoin in het nieuws

De koers is inmiddels opgeklommen tot om en nabij de $23.000 en dus trekt het de aandacht van veel mensen die willen investeren. Niet alleen institutioneel geld stapt in, maar ook vermogende individuen laten van zich horen.

Eerder dit jaar waren kwamen Wall Street-veteraan Stanley Druckenmiller en de Japanse miljardair Son er al openlijk voor uit dat ze Bitcoin kochten. Ook de tweede rijkste man uit Mexico, genaamd Ricardo Pliego, maakte bekend een Bitcoiner te zijn.

Je kunt je twijfels stellen of het slim is om via Twitter vragen te stellen over bitcoin als investering. De zogenoemde cyberhornets springen doorgaans direct bovenop het nieuws. Zo gebeurde gisteren ook in een conversatie tussen Elon Musk en Michael Saylor.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC