Samsung S10 blockchaintelefoon ondersteunt ethereum en geen bitcoin

De blockchaintelefoon Samsung S10 beschikt over een geïntegreerde cryptowallet die alleen Ethereum (ETH) en ERC-20 tokens ondersteunt. Voor ’s werelds grootste cryptomunt Bitcoin biedt het nieuwste vlaggenschip model van telefoongigant Samsung vooralsnog geen ondersteuning. Op de Samsung Galaxy S10 staan ook een viertal Ethereum dApps voor geïnstalleerd. De verkoop van de telefoon is officieel gestart en de telefoon is inmiddels bij de eerste gebruikers in handen.

Samsung S10 blockchaintelefoon: wel ethereum, geen bitcoin

Het zal voor velen als een verassing komen dat de blockchaintelefoon Samsung Galaxy S10 in de eerste instantie géén ondersteuning biedt voor Bitcoin. Uit eerdere berichtgevingen en gelekte screenshots werd die indruk namelijk wel gewekt. Naast Ethereum biedt de Samsung Blockchain Wallet app ook ondersteuning voor alle Ethereum ERC-20 tokens. Waarom Samsung ervoor gekozen heeft om de telefoon uit te brengen zonder ondersteuning voor ’s werelds grootste cryptomunt is niet duidelijk. Wel gaf de fabrikant aan dat het van plan is om het assortiment aan ondersteunde cryptovaluta in de toekomst te willen uitbreiden. Het is dus goed mogelijk dat Bitcoin uiteindelijk wel zal worden ondersteunt, maar op dit moment is dat nog niet het geval.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vier dApps

Op de Samsung Galaxy S10 staan vier op Ethereum gebaseerde decentrale applicaties (dApps) voorgeïnstalleerd:

Met deze vier dApps zet Samsung de eerste stap. Net als het assortiment aan ondersteunde cryptovaluta wil Samsung het aantal ondersteunde dApps in de toekomst ook uitbreiden.

Blockchain Key Store

De voor-geïnstalleerde Samsung Blockchain Wallet en andere geïnstalleerde dApps maken allemaal gebruik van de Samsung Blockchain Key Store. Dit is speciaal door Samsung ontwikkeld om de private keys van de cryptovaluta veilig tegen diefstal te beschermen. Een beetje zoals een hardware wallet, maar dan ingebouwd in de telefoon zelf. Uit diverse berichten op nieuwsfora blijkt deze functionaliteit nog niet op elk exemplaar geactiveerd te zijn.
Natuurlijk is het de vraag of het überhaupt wel veilig is om grote bedragen aan crypto via een telefoon te bewaren en beheren. De meeste mensen zullen de telefoon waarschijnlijk dan ook gebruiken als ‘hot wallet’. Oftewel, een wallet waar ze een klein bedrag in bewaren om te besteden. Net als een normale portemonnee.

Screenshots

Nu de eerste telefoons bij gebruikers zijn gearriveerd circuleren op Reddit de eerste screenshots van de Samsung Blockchain Wallet app. De Samsung Blockchain Wallet app lijkt over alle functionaliteit te beschikken die je ervan verwacht en oogt eenvoudig in het gebruik. Opmerkelijk is dat de diverse dApps direct kunnen worden opgestart.

Samsung S10 blockchaintelefoon ondersteunt ethereum en geen bitcoin

Zuid Korea eerst

Het lijkt erop dat Samsung de ondersteuning voor blockchain stapsgewijs uitvoert. Sommige bezitters van de Samsung Galaxy S10 rapporteren dat de blockchain functionaliteit op hun telefoon nog niet beschikbaar is. Anderen, met name uit Zuid-Korea, hebben wel toegang tot de volledige functionaliteit.

Hoge verwachtingen

De verwachtingen rond de Samsung Galaxy S10 zijn hooggespannen, ook al zijn er andere blockchain telefoons. HTC bracht eerder al de Exodus uit met diverse blockchain functionaliteit en Sirin Labs bracht de Finney blockchain telefoon op de markt. Als de grootste telefoonfabrikant ter wereld kan Samsung echter een veel grotere rol spelen voor wereldwijde adoptie. In het vierde kwartaal van 2018 alleen al verkocht Samsung wereldwijd zo’n 70 miljoen smartphones.

Samsung Pay

Hoewel het nu nog niet het geval is wordt er breed gespeculeerd dat de Blockchain Key Store mogelijk een eerste stap is voor integratie met Samsung Pay. Samsung Pay is een betaalservice app vergelijkbaar met Apple Pay of Google Pay. In Nederland kennen we de populaire betalingsapp Tikkie van ABN-AMRO. Betalingsapps zijn wereldwijd sterk in opkomst en Samsung Pay is geen uitzondering. Het wordt inmiddels door zo’n 10 miljoen gebruikers voor betalingen gebruikt. Als cryptovaluta wordt geïntegreerd in Samsung Pay zou dat een belangrijk moment in de wereldwijde adoptie van cryptovaluta kunnen betekenen.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

microstrategy michael saylor Bitcoin
Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

Lees meer