Canadese Bitcoin ETF schiet voorbij de $100 miljoen

Canadese Bitcoin ETF schiet voorbij de $100 miljoen. Het gaat in Bitcoinland al jaren over de mogelijke komst van een ETF en welke partij er als eerste mee zou komen. Op 19 oktober van dit jaar lanceerde het Canadese 3iQ een Bitcoin ETF op de Toronto Stock Exchange.

De ETF handelt onder de ticker QBTC en heeft binnen een paar dagen een marktwaarde van $100 miljoen aangetikt. Via de ETF kunnen retail investeerders eenvoudig via hun broker beleggen in bitcoin. Hiermee krijgen de investeerders geen echte bitcoin in handen, maar het is wel goed voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waarom de Canadese Bitcoin ETF goed is voor bitcoin

Als eerste omdat een ETF een makkelijke manier is voor mensen om voor het eerst in aanraking te komen met bitcoin. Hoewel het steeds eenvoudiger wordt om een eigen wallet te beheren, blijft het voor veel mensen een grote stap. Op deze manier is het kopen van bitcoin net zo eenvoudig als het kopen van een aandeel.

Mensen die via een ETF exposure krijgen op bitcoin hebben geen echte bitcoin in bezit. Maar het kan niet anders dan dat de partij achter de ETF wel bitcoin koopt. Als ze dat niet doen en de prijs van bitcoin gaat door het dak, dan hebben ze een groot probleem.

In feite zouden ze daarmee short gaan op bitcoin. Dat is een risico wat je als serieuze partij op dit moment niet wil lopen. Hetzelfde geldt voor PayPal, het kan niet anders dan dat ze de bitcoin die klanten bij hun kopen ook echt uit de markt gaan halen. Daarom is dit soort nieuws enorm bullish.

Toenemende institutionele interesse in bitcoin

Het nieuws over de Canadese Bitcoin ETF past goed in de trend van de afgelopen weken. Steeds meer grote partijen laten weten bezig te zijn met bitcoin.

Sinds Square publiceerde dat het voor $50 miljoen aan bitcoin heeft gekocht is de koers met 15% toegenomen ten opzichte van de dollar. Je kunt het toeval noemen, maar de toenemende institutionele interesse komt ook steeds duidelijker terug in de prijs.

2020 kan voor bitcoin zomaar eens een heel interessant uiteinde krijgen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....