Crypto update: 5 meest opvallende altcoins afgelopen week

De cryptomarkt gaat in grote lijnen zijwaarts, maar een aantal altcoins weten zich hieraan te onttrekken en gaan omhoog. Hieronder een lijstje van vijf altcoins, die harder gegroeid zijn dan de markt én een significante marktwaarde hebben (top 50 / minstens 100 miljoen dollar aan marktwaarde).

5 meest opvallende altcoins afgelopen week

De lijst in volgorde van marktwaarde:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. TRON (TRX): +24%

TRX is de afgelopen week met 24% toegenomen en maar liefst 130% de afgelopen maand. Het is nu nummer 8 van de Coinmarketcap met een marktwaarde van 1,97 miljard dollar. Er zijn een aantal verklaringen aan te wijzen. Allereerst de lancering van de BitTorrent Token (BTT), de eerste TRC10 token. Om daarin te kunnen investeren, moet de belegger TRX aanschaffen. Ceo Justin Sun kondigde ook een airdrop aan: houders van TRON krijgen gratis BTT. Sun wil dat gebruikers van Bittorrent een vergoeding krijgen voor het beschikking stellen van hun bestanden. Er wordt in totaal 990 miljard BBT gecreëerd. De tokensale van BitTorrent start maandagochtend 29 januari 2019 en duurt tot 3 februari 2019.

2. Binance Coin (BNB): 8,9%

Ook Binance Coin (BNB) profiteert van de tokensale van BitTorrent omdat de verkoop plaatsvindt vanuit de Binance Launchpad, het verkoopkanaal van Binance voor nieuwe tokens. BNB is de afgelopen week met ruim 9 procent in waarde toegenomen. BNB staat op plek 12 van de Coinmarketcap met een marktwaarde van 920 miljoen dollar en is nu 140 miljoen dollar meer waard dan bijvoorbeeld IOTA. De waarde van BNB is gekoppeld aan de populariteit van Binance, omdat andere munten met BNB gekocht kan worden. Gebruikers genieten rente in BNB zodra ze de munt ‘hodlen’.

3. Holo (HOT): +105%

Holo is een platform van gebruikers die een decentrale cloudoplossing bouwen. Het doel is een écht peer-to-peer Internet te maken zonder tussenkomst van (machtige) derde partijen. HOT is de afgelopen week de stijger van de week met 105 procent in de plus. De munt staat nu op plek 27 van de Coinmarketcap en ruim 73% van het handelsvolume vindt op Binance plaats. Een relatief kleinere munt die in korte tijd de top 30 is binnengedrongen. De komende weken moeten uitwijzen of HOT een blijvertje is.

4. Waves (WAVES): +11%

De afgelopen week ook Altcoin van de Week, scoort Waves met 11 procent een nette weekscore. Ceo Aleksandr Ivanov gelooft dat DLT en blockchain elke industrie en sector gaat disrupten, zo sprak in Davos op het World Economic Forum. Ook ziet hij Rusland binnen enkele jaren een eigen cryptomunt ontwikkelen.

5. Pundi X (NPXS): +51%

Pundi X uit Indonesië positioneert zichzelf als de partij die Henk en Ingrid aan de hand meeneemt cryptoland in. Pundi X levert een eigen cryptomunt, een wallet en eigen point of sale pinautomaat. Ook is men een blockchaintelefoon aan het ontwikkelen waarvan de testversie in kwartaal één op de markt komt. Nieuw is dat afgelopen de wallet beschikbaar kwam voor iPhone.

Lees meer over Pundi X bij Bitcoin Magazine NL >>

Disclaimer: wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico. De auteur van dit artikel heeft ook cryptovaluta in bezit, waaronder Holo (HOT).

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Lees meer