Crypto 100 #3: Charles Hoskinson, mastermind achter Cardano (ADA)

972 totale weergaven

Cryptobrains – Charles Hoskinson is een technologie-ondernemer en wiskundige. Hij woonde en studeerde bij Metropolitan State University van Denver. Ook studeerde hij bij de University of Colorado Boulder om de analytische getallentheorie te bestuderen voordat hij zich in de cryptografie verdiepte

Zijn professionele ervaring omvat het opzetten van drie aan cryptocurrency gerelateerde start-ups – Invictus Innovations, Ethereum en IOHK – hij bekleedde verschillende functies in zowel de publieke als de private sector. Ook was hij voorzitter van de onderwijscommissie van Bitcoin Foundation en richtte de Cryptocurrency Research Group op in 2013.

Jeugd

Hoskinson groeide op in Hawaï, maar zijn familie verhuisde al vroeg in zijn leven naar Colorado. Hij heeft thuisonderwijs genoten tot het einde van de middelbare school, en ging naar het vervolgonderwijs op zijn vijftiende.

Hier studeerde hij wiskunde en cryptografie, voordat hij bij de crypto-industrie betrokken raakte. Hij is een liefhebber van vissen, schaken en paradoxen. Charles’ interesse in complexe systemen en cryptografie is een geschenk voor de crypto-gemeenschap. Zijn interesse startte in 2011, waar hij crypto mining verkende met CPU’s en GPU’s. Hier begon hij de waarde en het potentieel te realiseren van gedecentraliseerde cryptografische valuta’s en cryptocurrencies.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Ik zou meer vrienden hebben gemaakt op de universiteit als ik meer over Pink Floyd had geweten.[/penci_blockquote]

Zijn vader, broer en grootvader zijn allemaal artsen, en hij geeft toe dat het zijn plan was deze kant ook op te gaan. Maar gaandeweg verloor hij zijn passie toen hij ouder werd. Hij dacht dat hij chirurg zou worden. Uiteindelijk koos hij ervoor om ondernemer te worden omdat hij wilde werken aan problemen die miljoenen mensen kan helpen.

Mede-oprichter ethereum

In 2013 was Hoskinson mede-oprichter van Invictus Innovations en Ethereum, na het lezen van de whitepaper die was gemaakt door Vitalik Buterin (dat Vitalik op 19-jarige leeftijd schreef).

charles hoskins
Charles Hoskins rechts, Vitalik Buterin links

Zijn huidige projecten richten zich op onderwijs over cryptocurrency. Zie het als een evangelist voor decentralisatie. Hij zoekt een manier om cryptografische gereedschappen gemakkelijker te gebruiken voor de mainstream. Dit omvat het leiden van onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van Cardano, een cryptocurrency van de derde generatie die in september 2017 werd gelanceerd.

Cardano en IOHK

Volgens IOHK (IN OUT HONG KONG) is Cardano een blockchainplatform met meer geavanceerde functies dan welk ander protocol dan ook. Het is tevens het eerste project dat volledige wetenschappelijke ondersteuning krijgt. De native token van het platform is ADA, dat op een gegeven moment werd gewaardeerd op een marktkapitalisatie van meer dan $30 miljard dollar. De huidige marktwaarde is 1,12 miljard dollar. Hieronder een plaatje van de koersontwikkeling van ADA.

adaVoor de niet-technische doelgroep lijkt het project op Ethereum, maar is het bedoeld om een consensusmechanisme te gebruiken om de snelheid van de blockchain te verbeteren. Dit zonder afbreuk aan het decentralisatie of beveiligingscomponenten.

Impasse voor bitcoin en ethereum

Hoskinson heeft vastgesteld dat de huidige blockchainplatforms, zoals Ethereum en Bitcoin, zoals gebouwd, een impasse hebben bereikt. Er is een trilemma in het spel: elke blockchain balanceert de driehoek van snelheid, decentralisatie en beveiliging, waar je er maar twee kunt kiezen met de huidige technologie.

Hoskinson zei dat hij niet handelt, dit laat hij over aan de handelsdeskundigen die nauwkeurig een chart kunnen lezen. Hij merkte ook op dat de markten de neiging hebben projecten op de week- en maandtijdlijn te belonen, maar Cardano heeft er 3 jaar over gedaan om zich vertrouwd te maken met een basisprotocol.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]We don’t think too much about the price. We haven’t sold a single ADA since receiving ADA. I have lost on paper more than 2 billion dollars, so i feel the pain [of the bear market] more than most. Can’t get caught up in the short term. No matter how Steve Jobs-like you are, you’re going to have a bad quarter. It’s not day by day – it’s do you have principles, vision, and a high level goal to move from high level to something to create real value for your token? If you have that, then the price works itself out.[/penci_blockquote]

Emurgo?

EMURGO is opgericht in 2017 en is een geregistreerd bedrijf in Japan. Ze ontwikkelen, ondersteunen en incuberen commerciële ondernemingen en helpen deze bedrijven integreren in Cardano’s gedecentraliseerde blockchain-ecosysteem. Cardano probeert de financiële stack voor de ontwikkelingslanden te versterken, en EMURGO’s missie is om deze economieën te helpen ontstaan door blockchain-technologie. Emurgo heeft onder meer geholpen met Sirin Labs waarvan hun product 1 deze dagen te koop is op Amazon.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit doen ze onder andere door deel te nemen aan een aantal activiteiten, zoals:

Lees meer over:
ADACardanoEthereum