Discussie Coinbase, OmiseGO en Vitalik Buterin (Ethereum) over gedecentraliseerde ruilbeurzen: “Uitruilen cryptotokens moet simpeler worden”

De uitwisseling tussen tokens moet zo gemakkelijk mogelijk zijn en niet afhankelijk zijn van "vijf mannen in een lunchroom in San Francisco of Hong Kong die daarover beslissen. Censuur moet zo min mogelijk zijn." Aldus Vitalik Buterin, voorman van het meest gebruikte blockchainplatform Ethereum tijdens de afgelopen Ethereum meetup in Zug, Zwitserland. Bitcoin Magazine NL is daar exclusief aanwezig geweest voor opnames en interviews. Buterin: "Idealiter loopt de uitwisseling via een QR-code, waarbij de achterkant wordt verzorgd door een gedecentraliseerde ruilbeurs. Ik ben positief over nieuwe ontwikkelingen zoals OmiseGO en Paradex (onderdeel van de gecentraliseerde beirs Coinbase, redactie). Maar ook een dienst als Shapeshift maakt het voor mensen een stuk gemakkelijker om cryptovaluta onderling in te wisselen."

Coinbase

Balaji Srinivasan, de kersverse CTO van Coinbase, een van de grootste beurzen wereldwijd, was zo sportief om te reageren en zei direct: "Ook als we samen lunchen bij Coinbase, zijn we erg 'bullish' over gedecentraliseerde ruilbeurzen. Deze ontwikkeling is gewoon groter dan 1 bedrijf. Nu is het aandeel gedecentraliseerde ruilbeurs nog geen 1 procent, maar het groeit wel hard. Ook vinden we het een goede ontwikkeling dat transacties steeds meer via een sidechains verlopen om de transactiedruk op het mainnet van bijvoorbeeld een platform zoals ethereum te verlichten".

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Video-opname Bitcoin Magazine NL tijdens Ethereum meetup Zug

Bekijk hieronder de discussie tussen Coinbase, OmiseGo en Vitalik Buterin (Ethereum), die inviel voor Changpeng Zhao van Binance.

Lees meer over:
CoinbaseEthereumomisego

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...