Etherparty (FUEL) oprichters verdacht van fraude van circa €20 miljoen

Altcoin nieuws - 2016 en 2017 zijn de hypejaren van de ICO-markt. Ook Etherparty met hun FUEL-token haalde met hun ICO $30 miljoen Canadese dollars (€20 miljoen Amerikaanse dollar) opgehaald. Onlangs heeft de Canadese politie een onderzoek ingesteld naar de oprichters ervan, de Vanbex group van Kevin Hobbs en Lisa Cheng. Tegenover diverse media ontkennen de oprichters de beschuldigingen.

Etherparty en 'fraude'

Politie-onderzoek van deze oprichters onthult dat ze niet van plan waren om bruikbare producten te bouwen die echter wel beloofd zijn. Ze zijn niet bezig geweest met het smart contract systeem waar Etherparty voor zou moeten staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Minsterie van Justitie Canada"]FUEL-tokens zijn vrijwel waardeloos geworden in dollars, ze niet in staat zijn om te worden gebruikt in het niet-bestaande smart contract systeem voor een product of dienst.[/penci_blockquote]

Hobbs en Cheng hebben niet de intentie gehad om producten of diensten op de markt te brengen, maar eerder met de intentie om de ingezamelde geïnvesteerde valuta voor eigen voordeel te misbruiken. Onderzoek naar Vanbex is ook niet nieuw, de politie zou in 2018 een onderzoek hebben gestart het bedrijf.

Er zouden twee flatgebouwen zijn gekocht waarvan één in Vancouver en één andere in Toronto voor ongeveer $3 miljoen. Ook is er een Lamborghini ter waarde van $375.000 gehuurd voor een jaar.

Gokken

Verder heeft Hobbs een deel van het vermogen besteed aan gokken op "high roller-niveau". De British Columbia Lottery Corporation heeft Hobbs op een 'watchlist' gezet. Hierdoor kon hij niet meer gokken zonder bewijs waar het geld vandaan kwam.

Toen Hobbs en Cheng op de hoogte werden gebracht van het onderzoek, begonnen ze hun bezittingen te liquideren.

Fraude Vanbex

Hoewel de politie nog steeds onderzoek doet naar oprichters, zijn er nog geen strafrechtelijke aanklachten tegen ingediend. Wel zouden de oprichters van Vanbex de fraude hebben ontkend. Bovendien zeggen de oprichters ook dat de fraude aantijgingen vals zijn en een politieonderzoek het gevolg is van valse claims van een voormalige contractant.

Niettemin moet worden opgemerkt dat de Lisa Cheng (een van deze oprichters) op 29 maart een vreemde tweet er uit gooide.

Bron: Coindesk

Interview Blockchainlive

Tijdens het event Blockchainlive in Londen spraken we met Kevin Hobbs. Vanbex was een van de hoofdsponsors van het event. Ook zat Hobbs in één van de panels met Joseph Lubin (ConsenSys) en Dan Larimer (EOS/Block One).

Lees meer over:
AltcoinICOscam