Oud-Google topman Eric Schmidt ‘shillt’ Ethereum, Serenity-upgrade uitgelegd

Eric Schmidt, van 2001 tot 2011 CEO bij Google, zegt dat Ethereum “enorm veel potentieel” heeft en "een geweldige uitvinding" is. In een uitgebreid interview met econoom Tyler Cowen zegt Schmidt onder meer over blockchain en ethereum in het bijzonder.

Schmidt over blockchain en ethereum

Schmidt: “Blockchain is in haar technologische toepassing nog ondergewaardeerd. Het is een platform voor bitcoin en andere cryptovaluta en voor peer-to-peer, anonieme betalingen. Een van de meest interessante ontwikkelingen zijn de activiteiten die op het ethereum-netwerk worden ontwikkeld. Zodra Ethereum in staat is om de activiteiten op haar blockchain wereldwijd te synchroniseren, dan is dat zeer krachtig en een nieuwe uitvinding.”
Al in 2014 zei Schmidt in een ander interview dat “bitcoin een geweldige cryptografische resultaat is, niet-repliceerbare openbare grootboeken zijn echt geweldig. Veel bedrijven gaan daar op verder bouwen.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vanaf circa minuut 27 praat Schmidt over het potentieel van blockchain.

Ethereum 2.0

Het nieuws komt uit nadat diverse influencers waaronder Crypt0, Boxmining en Cryptolark zeer positief terugkomen van de Devcon4 in Praag, waar ethereum een aantal nieuwe plannen voor het netwerk aankondigde. De volgende update heet Serenity, een paraplu van een aantal vernieuwingen.

De Serenity-update héél kort samengevat:

1. Veel méér en veel snellere transacties omdat de netwerkcapaciteit "duizend keer" wordt opgeschaald. Hiermee zijn 15.000 transacties per seconde mogelijk, een behoorlijke stap voor een publieke blockchain. Ter vergelijking: VISA is goed voor 24.000 transacties per seconde en Ripple is goed voor zelfs 50.000 transacties per seconde.

2. Op de langere termijn wil Ethereum naar een efficiëntere en milieuvriendelijkere blockchain. De transformatie van proof-of-work consensus naar proof-of-stake vergt veel tijd. Een van de plannen is de creatie van een nieuw netwerk aan het oude. Zodra beide netwerken parallel kunnen gaan draaien, wordt het oude netwerk in een "shard" (letterlijk: scherf) van het nieuwe netwerk 'gestopt'. Daar gaat veel test - en pilotwerk aan vooraf, omdat ethereum natuurlijk een werkend platform heeft. De bouw van het nieuwe, parallelle netwerk staat gepland voor 2019. Vitalik Buterin & co willen voor de realisatie daarvan geen deadline hangen.

zk-SNARKs-tech

Ook gaat ethereum aan de slag met de zk-SNARKs-tech van Zcash. Het is een publiek geheim dat Vitalik liefhebber is van privacymunten zoals Zcash en Monero. Met zk-SNARKs is het mogelijk om transacties te verifiëren zonder de transacties daadwerkelijk uit te voeren. Ook is voor de verificatie niet nodig om de inhoud te weten van de transactie (de afzender of ontvangen of bijvoorbeeld de hoogte van de transactie). Voor een zeer gedetailleerde technische analyse van de technologie verwijs ik jullie door naar deze blog op de ethereum website.

Vandaag wordt ook bekend dat blockchaindenker veel vertrouwen heeft in de "inwisselbaarheid" van transacties op diverse blockchains.

Presentatie Vitalik Buterin, Zug, juli 2018

Bronnen: / Foto:

Inschrijven nieuwsbriefLees meer over:
EthereumGoogleserenity

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer