Blunder met $1,3 miljoen aan Bitcoin schaadt vertrouwen van gedupeerden in zaak QuadrigaCX

Voormalig gebruikers van QuadricaCX verliezen hun geduld met de advocaten die ze zijn toegewezen. Ze willen antwoorden hebben over de 100 Bitcoin die ‘onbedoeld’ verloren zijn gegaan. Deze domme actie zorgt er voor dat het vertrouwen in de auditor slinkt.

QuadrigaCX en het ‘verloren’ geld

QuadrigaCX was ooit de grootste cryptobeurs van Canada. De CEO, Gerard Cotter, overleed echter tijdens zijn reis in India en daarmee was het ook einde verhaal voor de beurs. De weduwe van Cotten verklaarde eerder al dat de exchange maar liefst $190 miljoen schuldig is aan haar klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Nova Scotia Supreme Court houdt toezicht in deze zaak. Zij hebben auditor Ernst en Young (EY) als derde partij aangesteld om te zorgen dat het verloren geld terug komt. Advocatenkantoren Miller Thomson en Cox & Palmer werken als adviseur om de belangen van deze klanten te vertegenwoordigen.

Lees ook: QuadrigaCX-oprichter vergokte voor honderden miljoenen aan bitcoin van klanten

Maar zo mooi als het hierboven beschreven staat, is het niet. De schuldeisers zijn van mening dat Miller Thomson en EY te veel fouten maken. Het vertrouwen in de partijen loopt op zijn eind en men ziet de kans dat de munten terug komen slinken. Veel van de frustratie komt voort uit een transactie die is geplaatst.

Er werd namelijk 103 Bitcoin verplaatst naar een wallet waarvan de wachtwoorden alleen bekend waren bij de overleden oprichter. Tenzij deze toegangsgegevens op een een of andere manier hersteld worden, is er geen manier om deze BTC terug te krijgen. Dit verhaal werd door verschillende gebruikers aan CoinDesk verteld.

De Bitcoin blunder

Deze blunder vond plaats in februari en op dat moment was de verloren bitcoin ongeveer $375.000 waard. Deze waarde is inmiddels gestegen naar een hoogte van ongeveer $ 1,03 miljoen. Inmiddels zijn we zes maanden verder en is er nog geen duidelijkheid gegeven over deze actie.

Details over de redenen van de transactie naar een ‘vergrendelde’ wallet worden niet vrijgegeven. In februari werd alleen verteld dat het om een ‘platform setting error’ ging. Alle vragen kregen het volgende antwoord: NDA, Non Disclosure Agreement. Voor veel slachtoffers is dit een slechte zaak en dus worden ze partijen beschuldigd van nalatigheid en onbetrouwbaarheid.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Instead of giving us the details, they [struck] a deal with [Miller Thomson] to keep the details confidential and [are] making it harder for us to hold EY accountable.”[/penci_blockquote]

De wens is dat Miller Tomson wordt vervangen door een nieuwe partij om zo druk op Ernst en Young te houden. “Miller Tomson erkent niet dat er sprake is van fraude”, aldus de eisers, “terwijl wel duidelijk is dat Cotten onze munten inzette voor eigen gebruik.”

Gedupeerden vragen om opheldering

Verder nemen ze het Ernst en Young kwalijk dat er niet om haar input is gevraagd. Het gaat er de schuldeisers in eerste instantie nog niet eens om, om het verloren geld terug te krijgen. Ze willen gewoon duidelijkheid en transparantie in het hele proces. Het advocatenkantoor heeft volgens een van de aanklager niet de macht om EY aan te spreken op de zaken. Het lijkt alsof de crediteurencommissie (die bestaat uit een groep van zeven personen) het onderzoek niet kan leiden, of het bedrijf niet kan vertellen welke mogelijke onderzoekslijnen prioriteit moeten hebben.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“This might not be true but when you hide the details and charge us millions that’s how it feels.”[/penci_blockquote]

Tot nu toe heeft EY $25 miljoen kunnen vorderen. Er komen echter voor $1,6 miljoen aan kosten en vergoedingen bij kijken. Nu schraapt men nog eens $9 miljoen bij elkaar door goederen van Cotten te verkopen. Zijn landgoed, boot en vliegtuig lijken in de verkoop te gaan. Deze bezittingen zijn naar verwachting ook gekocht met het geld van de gedupeerden. De kous is voor de gedupeerden nog lang niet af en de zaak met de ‘verloren’ Bitcoin is ook nog lang niet gesloten.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
exchange

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

  Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin...

  cardano koers verwachting Nieuws
  ADA Koers Pumpt 10%, Doorbreekt $0,65: Kan Cardano 1 Euro Worden?

  Terwijl de crypto markt in vuur en vlam staat, is Cardano in de afgelopen 24...

  5th scape presale Persberichten
  5th Scape Wekt FOMO Op Met Presale: Kan Deze Nieuwe VR Coin Concurreren Met Decentraland En Sandbox

  In een kort tijdsbestek is 5th Scape ($5SCAPE) een crypto hype geworden. De VR- en...

  Nieuws
  Coinbase hapert opnieuw tijdens explosieve stijging bitcoin

  Het Amerikaanse Coinbase staat erom bekend dat het tijdens bullmarkten van bitcoin weleens in de...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Lees meer