Ripple labs vs SWIFT | Waar zullen ze over 10 jaar staan?

Analyse – In de afgelopen maanden heeft Ripple Labs een behoorlijk vooruitgang geboekt om een ​​systeem te creëren voor efficiënte, grensoverschrijdende fiat-valutatransfers. Hoewel het niet helemaal vlekkeloos verloopt, kan deze technologie een deel van de financiële sector radicaal kunnen veranderen.

Nu komt het team van SWIFT, de belangrijkste concurrent van Ripple, met een verbeterd eigen systeem. Het dreigende gevecht tussen deze twee organisaties maakt duidelijk hoe blockchaintechnologie grote gevestigde instellingen dreigt te verstoren. In sommige opzichten zal de uitkomst van deze competitie de toekomst van de reguliere blockchain adoptie bepalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

SWIFT

The Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) begon in 1973 als een geautomatiseerd systeem wereldwijde transactiegegevens veilig te verzenden. Tegenwoordig is het verreweg het grootste netwerk in zijn soort en beheert het meer dan vijftien miljoen transacties per dag door 11.000 aangesloten organisaties en bedrijven. Hoewel het systeem regelmatig is geupdate, behoudt het een gecentraliseerde architectuur en wordt het vaak bekritiseerd vanwege vertragingen, fouten en inefficiëntie. SWIFT-gebaseerde financiële transacties duren vaak dagen om te voltooien.

Ripple Labs

De producten van Ripple Labs zijn specifiek ontworpen om de functies van SWIFT uit te voeren. Maar dan met een nog grotere efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid. Met behulp van de XRB-cryptocurrency als asset heeft het bedrijf aangetoond dat het de mogelijkheid heeft om fiat-valuta in enkele minuten over te maken in plaats van in dagen. Daarbij kost het ook een fractie naast SWIFT. Banken hebben dit ook opgemerkt, en hebben nu meer dan honderd partnerships. Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft geen geheim gemaakt van de intentie van zijn bedrijf om SWIFT te vervangen.

Strijd

Deze concurrerende systemen hebben zeer verschillende architecturen, de ene gebruikt een permissionless blockchain systeem en de ander gebruikt een gesloten, privé beheerde netwerken. Zal SWIFT zijn systeem kunnen ombouwen om hun voorsprong te behouden, of is het een kwestie van tijd dat Ripple Labs hun plek over neemt?

Koers Ripple

Op zondagavond 21.00 uur is één XRP 36,8 dollarcent waard. Er zit nu voor ruim 15 miljard dollar in de XRP-munt van Ripple. Deze cryptocurrency is de afgelopen 24 uur met 3% gestegen.

Lees meer over:
Rippleswift

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Lees meer