Uitgelekt: wordt Samsung Galaxy S10 met cryptowallet uitgerust?

Op Twitter is het bericht uitgelekt dat de nieuwe Samsung S10 met een geïntegreerde cryptowallet wordt uitgerust. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft het bericht ontkend noch bevestigd.

Samsung cryptowallet

Het zou gaan om de zogenaamde Samsung Blockchain KeyStore wallet, om veilig en gebruiksvriendelijk je cryptovaluta te bewaren. De gebruiker krijgt zelf controle over de private keys en de cryptotegoeden. Samsung gaat de private keys niet beheren. Het is nog onduidelijk welke cryptocurrencies ondersteund worden: er wordt gesproken over bitcoin, ethereum, bitcoin cash (!) en een aantal ERC20 tokens.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er is ook een menu-item voor Blockchain KeyStore in de app Instellingen onder de sectie Biometrie en beveiliging. Het vermeldt dat de service gebruikers in staat stelt hun privésleutel voor blockchain te beveiligen en te beheren.

In juli vorig jaar meldde Samsung Insights dat het meest veilige apparaat voor het uitvoeren van een cryptocurrency-portemonnee een mobiele telefoon is vanwege de aanwezigheid van een Trusted Execution Environment (TEE).

Anders dan laptops, pc’s en andere soorten apparaten, hebben smartphones een native-omgeving die onafhankelijk van het geheugen en de opslag werkt. Zodanig kunnen gegevens die zijn opgeslagen in een TEE niet door het besturingssysteem worden gewijzigd. Waardoor de mogelijkheid van een inbreuk op de beveiliging die van invloed is op gegevens die zijn opgeslagen in de vertrouwde omgeving, volledig wordt geëlimineerd.

Niet onbekend met blockchain

Samsung Electronics is van plan om het grootboeksysteem van de blockchain te gaan gebruiken om haar logistieke stromen bij te gaan houden en vrachtkosten te reduceren.

Dit volgens Song Kwang-woo, die aan het hoofd staat van de blockchainafdeling bij Samsung SDS. Volgens het bedrijf kunnen verschepingskosten, dat voor enkel Samsung al in de miljarden dollars loopt, middels de blockchain met 20 procent worden verlaagd.

InBev, APL en Kuehne + Nagel bezig is met een eigen blockchainoplossing voor de logistieke sector. Dat zou volgens eigen zeggen een enorme efficiëntieverbetering moeten opleveren.

Twitter-lek

Twitteraar Ben Geskin komt met de lek op Twitter en toonde ook een afbeelding van het nieuwe apparaat.

Bron: Coinspeaker

Lees meer over:
cryptowalletSamsung

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...