Voormalig rijkste man van de wereld over Bitcoin: 'Cryptocurrencies hebben geen waarde'

Voormalig rijkste man van de wereld over Bitcoin: 'Cryptocurrencies hebben geen waarde'

Miljardair en investeerder Warren Buffett heeft zijn afkeer tegen cryptocurrencies herhaald. De voorzitter en groot aandeelhouder van Berkshire Hathaway liet wederom weten niets te maken te willen hebben met Bitcoin.

Warren Buffett over crypto

"Cryptocurrencies hebben in principe geen waarde en ze produceren niets", vertelde Buffett maandag in een interview met CNBC. "Ik heb geen cryptocurrency en zal ze ook nooit krijgen," voegde hij eraan toe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

?s=21

De presentatrice kwam op dit onderwerp omdat Buffett vorige maand een etentje had met Justin Sun en vier andere gasten. De oprichter van het cryptoproject TRON heeft het standpunt van de miljardair echter niet kunnen veranderen.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Toen Justin en de vier vrienden kwamen, gedroegen ze zich perfect en we hadden we een zeer vriendelijk diner van 3½ uur. Het was een goede aangelegenheid met de uitwisseling van ideeën."[/penci_blockquote]

Er volgt hierop echter een maar... 'But cryptocurrencies basically have no value.'

Negatief over Bitcoin

De 89-jarige Buffett is al lange tijd kritisch tegenover cryptocurrencies. Hij noemde bitcoin al eens "een echte bubbel" en "rattengif in het kwadraat".

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Ze produceren niets en je kunt naar de 'little ledger item' kijken voorde komende 20 jaar en je kunt er wel toegang tot krijgen. Het kan bijvoobreeld niet je mail checken."[/penci_blockquote]

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Het kan helemaal niets. Wat je hoopt is dat er mensen zijn die het product ná jou ook kopen voor meer geld. En dan ligt het probleem bij die persoon."[/penci_blockquote]

Op de vraag of hij, ondanks zijn standpunt, wel Bitcoin van Sun hebt gekregen antwoord Buffett heel stellig: "Ik heb geen Bitcoin!"

Hij zei wel dat hij een "Warren-valuta" zou kunnen creëren die beschikbaar wordt na zijn overlijden. Dan zouden er daar ook 21 miljoen van zijn en kun je hetzelfde ermee doen. Hij leek hiermee een grap te maken om aan te geven dat dit in zijn ogen net zo zou werken als Bitcoin.

Tot slot kwam het hoge woord er uit: "Bedrijven betalen niet met Bitcoin en het wordt gebruikt voor grote illegale bedragen." Wat denk jij over Bitcoin? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat mee!

Afbeelding: Flickr

Lees meer over:
Bitcoin BTC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties