Stablecoin CryptoFranc maakt vastgoed in digitale vorm mogelijk

De Zwitserse stablecoin CryptoFranc fungeert als wisselmunt om bestaand vastgoed te tokeniseren.
De eerste vastgoedobjecten in digitale vorm op de blockchain zijn in Zwitserland een feit. Dit wordt bekend gemaakt door Blockimmo, een platform waarop met stablecoins in vastgoed geïnvesteerd kan worden. De andere betrokken partijen zijn dataprovider Elea Labs, Swiss Crypto Tokens, een onderdeel van Bitcoin Suisse.

ERC20 STO-tokens

Hoe zit het proces van tokenisering, het digitaliseren van fysieke objecten in een security token op de ethereum blockchain, stapsgewijs in elkaar?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bastiaan Don van Blockimmo zegt:
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Traditional property investments and their issuing programmes have barely moved forward. In Switzerland, you have a non-transparent market with asynchronous information that is difficult to access. This has a negative impact on the liquidity potential of the real estate market. By using blockchain technology, blockimmo enables a solution to a problem, representing a paradigm shift for real estate ownership and trading.”[/penci_blockquote]

Unieke gebouw-id

Elk gebouw krijgt een unieke identiteit waarbij alle achterliggende vastgoeddata (aankoopbedrag, beheerkosten, energielabel bijvoorbeeld) zijn geverifieerd. Het vastgoedfonds wil hiermee het aankoop – en verkoopproces van vastgoedpand een efficiënter inrichten. De ERC20-tokens moeten eind 2019 worden verhandeld op een beurs voor security tokens (STO‘s).

Bron: Blockimmo / Blockchainnews

Lees meer over:
ERC20stablecoinSTO

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...