Ethereum kopen – uitgebreide gids om ETH te kopen

ethereum etf goedgekeurd

Met het oog op de recente ontwikkelingen kan Ethereum kopen een zeer lucratieve investering zijn. Steeds meer traders en analisten zien de potentie van de grote altcoin. Investeren in Ethereum kan gemakkelijk en snel via een online exchange. Lees in deze uitgebreide koopgids alles over ETH, hoe je Ethereum kopen kan in Nederland en wat de potentie van de token is.

Waar Ethereum kopen – top 5 exchanges

Wanneer Ethereum kopen een onderdeel is van jouw investeringsplan, dan kun je het beste bij deze vijf exchanges terecht:

 1. eToro – eToro maakt Ethereum kopen gemakkelijk. Ook voor andere handelsmogelijkheden kun je op de beste Ethereum exchange terecht. Dankzij Copy-trading investeer jij als een pro!
 2. MEXC – deze enorme exchange maakt het mogelijk om Ethereum te kopen tegen bijzonder lage kosten. De website kan overweldigend zijn voor nieuwe traders, maar is zeker de moeite waard.
 3. Coinbase – snel en gemakkelijk Ethereum kopen op deze exchange: veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak gaan voorop, naast de mogelijkheid om extra geld te verdienen.
 4. Kraken – voordelig Ethereum kopen kan op Kraken, tegen lage kosten. Wie meer informatie of extra handelsopties wil kan zich bij Kraken Pro helemaal uitleven aan alle toeters en bellen.
 5. Youhodler – deze exchange komt met een hoop extra opties wanneer je Ethereum koopt, bijvoorbeeld de mogelijkheid om deze vast te zetten in een yield account met groot rendement.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Wat is Ethereum?

Ethereum is een groot netwerk met een bekende eigen token, de Ether. Het netwerk werd in 2015 bedacht en gebouwd door Vitalik Buterin, een Russisch-Canadese developer die er al vroeg bij was met Bitcoin en de onderliggende technologiën. Omdat hij vond dat het netwerk van Bitcoin niet genoeg mogelijkheden bood tot de ontwikkeling van zelfstandig werkende apps, besloot hij samen met anderen een eigen netwerk op te zetten.

Een van de belangrijkste functies van Ethereum is dat het de creatie van decentrale, onafhankelijke applicaties op haar netwerk mogelijk maat. Grote bedrijven en kleine ontwikkelaars hebben de volledige vrijheid tot het ontwikkelen van DApps. Er is geen centrale autoriteit die alle gegevens opslaat – Ethereum werkt door een koppeling van duizenden gegevensdragers, zogenaamde ‘nodes’.

Investeerders, analisten en traders vermoeden dat het grote aantal DApps dat op Ethereum ontwikkeld wordt ervoor zorgt dat de waarde van de bijbehorende Ethereum token flink zal gaan stijgen. Het Ethereum netwerk heeft veruit het grootste kapitaal opgeslagen op haar chain (Total Value Locked, TVL), bijna 60% van de gehele cryptomarkt. Desondanks is de koers van de token enigszins achtergebleven.

ethereum kopen tvl
De Total Value Locked op alle verschillende chains. Bron: DefiLlama

 

De introductie van het Proof-of-Stake mechanisme heeft Ethereum (en veel andere tokens die via het ERC20 netwerk gelanceerd worden) een flinke boost gegeven. Transactiekosten zijn omlaag gegaan, terwijl het bezit van de token extra rendement op kan leveren. Momenteel kost Ethereum $3,361.46, een verschil van 4.45% tegenover 24 uur geleden.

eToro – beste exchange om Ethereum te kopen

Wat ons betreft, is de online exchange eToro de beste plek om Ethereum te kopen. Het platform is toegankelijk voor beginnende investeerders, maar biedt tegelijkertijd ook alles waar meer ervaren beleggers naar op zoek zijn. Met dank aan de heldere en duidelijke interface krijg je toegang tot duizenden aandelen, grondstoffen, ETF’s en crypto, waaronder uiteraard ETH.

ethereum kopen etoro

Wil je traden als een pro? Dan is de bijzondere eToro functie ‘copy-trading’ misschien wel iets voor jou. Hiermee kopieer je automatisch de trades die bekende investeerders doen, en haal je dezelfde rendementen als zij. Handig, want zo kun je zonder al het cryptonieuws te volgen toch dezelfde beslissingen nemen als de best geïnformeerde traders.

eToro is met transactiekosten van 1% niet de goedkoopste exchange. Ben je van plan om vaak tokens over te schrijven en elke dag (met grote bedragen) te traden, dan is eToro misschien wat minder geschikt voor jou. Hoewel? Het gebrek aan stortingskosten en de mogelijkheid om zonder commissie in ETF’s en crypto portfolio’s te handelen maakt eToro ook voor daytraders een uitstekende keuze.

Aanbod crypto 90+
Fiat geld stortingskosten Geen
Kosten om crypto te kopen 1%
Ingebouwde wallet? Ja
Beste features CopyTrader, Smart Portfolios, iDEAL, app en breed aanbod naast crypto

Voordelen:

 • Gemakkelijk en snel ETH kopen
 • Gereguleerd en gecontroleerd
 • Geen stortingskosten

Nadelen:

 • Relatief klein crypto aanbod

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

MEXC – enorme exchange met ruime ETH-trading mogelijkheden

Ethereum kopen op MEXC is een uitstekende optie voor zowel beginnende als ervaren traders. De exchange kent bijzonder lage kosten om crypto te kopen en te verkopen – in veel gevallen is dit zelfs helemaal gratis. Ook fiat geld storten op MEXC, bijvoorbeeld om Ethereum te kopen met Paypal, komt zonder extra kosten vanuit MEXC.

ethereum kopen mexc

Wel is MEXC een stuk minder overzichtelijk dan eToro. De exchange heeft meer dan 1700 verschillende cryptomunten in de aanbieding, en houdt bijzonder uitgebreide koersverlopen bij van al deze tokens. Wie nog niet zo thuis is op digitale exchanges kan nogal overdonderd raken door de enorme hausse aan informatie. Dat het bedrijf niet veel extra uitleg of informatie geeft, draagt ertoe bij dat het vooral de pro’s zijn die zich op MEXC meteen als een vis in het water zullen voelen.

De beginnende trader die op MEXC zijn eerste Ethereum koopt en vervolgens actief blijft, zal het traden op deze exchange echter snel onder de knie krijgen. De lage kosten, de uitgebreide mogelijkheid tot staking en het grote aantal tokens maakt van MEXC een uitstekende exchange.

Aanbod crypto 1700+
Fiat geld stortingskosten Geen
Kosten om crypto te kopen 0%
Ingebouwde wallet? Ja
Beste features Eigen wallet, futures trading, staking

Voordelen:

 • Geen stortingkosten
 • (bijna) geen transactiekosten
 • Grote stakingmogelijkheden

Nadelen:

 • Website soms onoverzichtelijk
 • Hoge opnamekosten

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Coinbase – enorme crypto exchange met ETH en Learn-to-Earn

Coinbase is een van de grootste exchanges ter wereld. Op dit platform kun je snel en gemakkelijk Ethereum kopen, evenals meer dan 240 andere cryptomunten. Ethereum kopen op coinbase is niet ingewikkeld: de website zit bijzonder intuïtief in elkaar en biedt je precies de informatie die je nodig hebt. Coinbase beschikt zowel over een gecentraliseerde exchange (CEX) als over een decentrale exchange (DEX), waar nog eens een groot aantal ETH gerelateerde tokens (zoals meme coins) te koop zijn.

ethereum kopen coinbase

Coinbase kent een bijzonder earn-programma, waarbij je door lessen te volgen over crypto- en Web3 trading rewards kunt verdienen. Terwijl jij investeert in jezelf vergroot je dus ook meteen je cryptovermogen. Voor doorgewinterde traders heeft Coinbase allerlei manieren om trades te automatiseren, zoals stop losses, winstnemers en de mogelijkheid om geautomatiseerd elke dag, week of maand te investeren.

Deze geweldige functionaliteiten komen echter wel met relatief hoge kosten. Wil je Ethereum kopen met creditcard of PayPal, dan betaal 3,99% aan stortingskosten en 1,49% aan transactiekosten. Het geld wordt gebruikt om het netwerk van de exchange constant te verbeteren – op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak krijg je er dus een hoop voor terug.

Aanbod crypto 240+ (1000+ met de DEX)
Fiat geld stortingskosten 3,99% op debit/creditcards en PayPal
Kosten om crypto te kopen Vanaf 1,49%
Ingebouwde wallet? Ja
Beste features CEX en DEX, Coinbase Earn-programma, Advanced Trader, ingebouwde wallet

Voordelen:

 • Ethereum kopen met iDeal
 • Enorme exchange met veel tokens
 • Veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak
 • Learn-to-Earn

Nadelen:

 • Hoge kosten

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Kraken – exchange is als een nieuwe Mercedes: veel opties en mogelijkheden

Kraken is een goede exchange om Ethereum te kopen, zowel voor beginnende als voor ervaren traders. Het bijzondere aan Kraken is dat het eigenlijk uit twee platformen bestaat: Kraken en Kraken Pro. Waar het gewone Kraken uitermate geschikt is voor kleine traders, kunnen grotere traders zich op Kraken Pro helemaal uitleven.

ethereum kopen kraken

Nieuwe investeerders kunnen met de normale – gratis – versie van Kraken uitstekend uit de voeten. Ethereum kopen kan gemakkelijk en snel, onder meer met iDeal. Daarnaast heb je als tokenhouder de mogelijkheid om je tokens te staken op Kraken, tegen doorgaans hoge rendementen. De kosten om crypto te kopen zijn relatief laag, en het aanbod is behoorlijk – maar niet overweldigend.

Het grote aantal statistieken en opties op Kraken Pro is indrukwekkend. Zelfs op de redactie van Bitcoinmagazine wisten we in het begin niet helemaal wat we met alle verschillende opties aan moesten. Gelukkig werkt Kraken Pro intuïtief en zijn de belangrijkste handelsfuncties duidelijk aangegeven. Kraken Pro is daarmee een beetje als een moderne Mercedes: een hoop buttons gebruik je nooit, maar je hebt wel de optie ze in te drukken.

Aanbod crypto 200+
Fiat geld stortingskosten Verschillend, 1,7% voor SEPA
Kosten om crypto te kopen 0-0,26% per trade
Ingebouwde wallet? Ja
Beste features Kraken Pro, eigen wallet, staking

Voordelen:

 • Ethereum kopen met iDeal
 • Relatief lage transactiekosten
 • Kraken Pro voor ervaren traders

Nadelen:

 • Meeste traders hebben pro niet nodig

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Youhodler – Ethereum kopen met veel extra voordelen

Ethereum en Bitcoin kopen via Youhodler is erg gemakkelijk en snel, maar ook veilig en betrouwbaar. Youhodler is een van de weinige grote exchanges die volledig op Blockchain technologie draait, waardoor het investeerders een groot aantal extra opties kan geven. Dit maakt Ethereum kopen op Youhodler extra verleidelijk.

ethereum kopen youhodler

De extra opties bestaan onder meer uit een eigen cloud miner, waarmee je Bitcoin kunt minen en zodoende extra inkomsten kunt genereren. Daarnaast kent Youdhodler zogenaamde yield accounts, waar je extra rente krijgt op je investeringen – tot wel 18% per jaar. Wie snel crypto nodig heeft kan crypto loans tegen een gunstig tarief afsluiten.

Youhodler ondersteunt geen iDeal betalingen. Helaas is Ethereum kopen via ING niet mogelijk op Youhodler. Gelukkig kun je op het platform wel ETH kopen met creditcardbetalingen en met Paypal.

Aanbod crypto 50+
Fiat geld stortingskosten Afhankelijk van de betaalmethode
Kosten om crypto te kopen Geen
Ingebouwde wallet? Ja
Beste features Cloud Miner, Yield Account, Crypto Loans, MultiHODL en eigen wallet

Voordelen:

 • Yield accounts voor extra rendement
 • Moeiteloze cloud mining
 • Crypto loans afsluiten

Nadelen:

 • Geen betalingen met iDeal mogelijk

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Waarom Ethereum (ETH) kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van Ethereum een goede investering kan zijn. De waarde van de token kan stijgen (zie hier de recentste Ethereum koers verwachting), maar meer dan dat is Ethereum een gateway naar andere tokens.

Veel analisten voorspellen dat Ethereum een grote toekomst tegemoet gaat. Het netwerk dat compleet gedecentraliseerd de bouw van apps mogelijk maakt, groeit elke dag- en daarmee stijgt ook het gebruik van ETH en de hieraan gelieerde tokens. Ethereum is een goede investering met een stabiele basis: men blijft de tokens nodig hebben om apps verder te ontwikkelen en te blijven gebruiken.

Daarnaast is Ethereum kopen handig omdat je met Ethereum toegang krijgt tot alle DApps die op het platform staan. Zo zijn er naast decentrale exchanges ook een hoop Ethereum casino’s op het platform groot geworden. Een groot aandeel meme coins maakt bijvoorbeeld gebruik van het Ethereum-netwerk – en met ETH kun je snel en tegen lage kosten instappen bij deze tokens. Zo kun je met ETH instappen bij veelbelovende startups en presales.

Ethereum kopen met iDeal

Ethereum kopen via Rabobank of Ethereum kopen via ABM-Amro? Op de beste crypto exchanges is het tegenwoordig mogelijk om crypto te kopen met iDeal. Dit betalingssysteem, voortgekomen uit een samenwerking van verschillende Nederlandse banken, komt in steeds meer landen beschikbaar. iDeal heeft de nodige voordelen, zoals razendsnelle transacties en geen transactiekosten voor de koper.

Om op een exchange met iDeal Ethereum te kopen moet je naar jouw wallet gaan. Hier staat een knop met de tekst ’tegoed aanvullen’ of iets in die zin. Bij het kiezen van jouw betaalmiddel kies je voor iDeal, soms ook ‘easy bank transfer’ genaamd. Vervolgens kies je je bank en betaal je zoals je ook in een online webshop betaald. Nu je het geld gestort hebt, kun je op de exchange Ethereum kopen.

Ethereum kopen met iDeal is niet bij elke exchange mogelijk. Gelukkig kan het steeds vaker. Ook bij eToro, de beste exchange uit onze test.

Voordelen:

 • Razendsnelle transacties
 • Geen transactiekosten voor koper
 • Betrouwbare betaalmethode

Nadelen:

 • Lang niet overal beschikbaar

Ethereum kopen met Paypal

Ook met Paypal kun je steeds vaker gemakkelijk en snel Ethereum kopen. Paypal is een wereldwijd betalingssysteem dat eigenlijk op elke grote exchange wel te gebruiken valt. Ethereum kopen met Paypal kent voor- en nadelen. De voordelen zijn razendsnelle transacties, de grote acceptatiegraad en de mogelijkheid om (zoals bij een creditcard) geld terug te claimen.

Ga je Ethereum kopen met Paypal? Bedenk je dan wel goed dat je anders dan met iDeal betalingen wel een (klein deel) transactiekosten zult moeten betalen. Ook wanneer je winst terug laat storten in je Paypal account zul je een klein deel aan kosten moeten betalen.

Wil je Ethereum kopen met iDeal maar accepteert je exchange geen iDeal? Dan is het mogelijk om jouw Paypal account met iDeal bij te vullen – zo betaal je alsnog Ethereum met iDeal.

Voordelen:

 • Razendsnelle transacties
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Betrouwbare betaalmethode

Nadelen:

 • Meerdere transactiekosten

Conclusie

In deze Ethereum koopgids hebben we verschillende aspecten rondom een van de grootste cryptomunten ter wereld besproken. Veel investeerders en analisten geloven in de kracht van deze token: niet alleen omdat ze zelf dankzij het enorme netwerk (met gedecentraliseerde DApps) de potentie heeft om enorm in gebruik te groeien, ook omdat ETH een gateway is naar de nieuwste apps, technologie en meme coins. Mocht je je afvragen welke crypto kopen verstandig is, dan zou Ethereum zomaar het beste antwoord kunnen zijn.

Ethereum is op vrijwel alle grote exchanges te koop. Vanwege het grote handelsgemak en de mogelijkheid tot ‘copy-trading’ raden we echter het gebruik van eToro aan. Op deze exchange kun je gemakkelijk handelen in Ethereum en ETH-gerelateerde tokens. Betalen kan snel en zonder hoge kosten met bijvoorbeeld Paypal en iDeal.

 

“Disclaimer: Beleggen in crypto neemt grote risico’s met zich mee. Je kunt al je kapitaal verliezen. Dit artikel is bedoeld ter informatie en vormt geen beleggingsadvies.”

 

Veelgestelde vragen

Waar kan ik Ethereum kopen?

Is Ethereum veilig?

Wat is Ethereum?

Waarvoor kun je Ethereum gebruiken?

Kan ik Ethereum kopen met paypal?

Kan ik Ethereum kopen met iDeal?

Referenties

Bij het samenstellen van dit artikel zijn de volgende bronnen gebruikt:

 1. Top Ethereum DApps – DAppradar
 2. Total Value Locked all Chains – DefiLlama
 3. Blockchain Ethereum groeit, maar koers blijft achter – Het Financieele Dagblad
Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd