Hoe kun je Bitcoin kopen in Nederland?

De Bitcoin koers kan elk moment stijgen, dus weten hoe je snel Bitcoin kunt kopen is essentieel. In dit artikel vind je niet alleen een stappenplan hoe Bitcoin kopen in Nederland werkt, maar ook waar je het beste Bitcoin kan kopen.

Hoe Bitcoin kopen Nederland – Bitcoin kopen iDEAL

Bitcoin kopen is in de loop der jaren steeds makkelijker geworden. Waar je tien jaar geleden nog vooral op schimmige websites terecht kon, kan je nu Bitcoin kopen op een veel eenvoudigere manier:

 1. Stap 1: Maak een account aan bij een veilige crypto exchange of broker. eToro is hiervoor in Nederland een uitstekende keus vanwege de licenties die het heeft binnen Europa.
 2. Stap 2: Kies uit de betaalmethoden om geld op je account te zetten. Bij eToro kun je gebruikmaken van creditcard, iDEAL en e-wallets als PayPal. Je moet bij eToro minimaal €10,- storten.
 3. Stap 3: Nu het geld op je account staat kun je bovenin de zoekbalk naar Bitcoin. Ook kan je BTC zoeken of je gaat naar de “ontdek” pagina en kiest bij cryptocurrency voor de bovenste optie. Geef aan hoeveel je wilt investeren en maak de transactie rond.

 

Let op: Cryptocurrency is een ongereguleerde en volatiele investering.

Waar Bitcoin kopen – De beste aanbieders in Nederland

Om Bitcoin te kunnen kopen heb je dus een account nodig bij een goede broker of exchange. Er zitten hier wel veel verschillen tussen waardoor je keuze belangrijk is. Verderop in dit artikel vind je bijvoorbeeld de verschillende manieren hoe Bitcoin kopen mogelijk is.

Waar Betaalmethodes Bitcoin-opties
eToro Creditcard, iDEAL & e-wallets Bitcoin & Bitcoin CFD’s

1. eToro – De beste plek voor Bitcoin kopen en verkopen

Je hebt al even kennis kunnen maken met eToro in de uitleg hoe Bitcoin kopen werkt. eToro is een van de populairste brokers in Nederland vanwege het enorme aanbod aan verschillende investeringen.

Naast Bitcoin kopen vind je bij eToro nog veel meer cryptomunten, maar ook aandelen, grondstoffen, ETF’s, Valuta’s en tegenwoordig zelfs NFT’s. Zo bouw je een divers portfolio op, terwijl je daar niet voor op verschillende sites actief hoeft te zijn.

Vooral beginnende traders kunnen gemakkelijk hun eerste stappen bij eToro zetten. Je hebt niet te maken met ingewikkelde blockchain-technologie die je moet begrijpen of wallets met lange adressen. Je hebt in een paar klikken je Bitcoin aankoop geregeld.

hoe bitcoin kopen

eToro heeft verder nog een aantal handige functies als CopyTrading. Dit is een techniek waarbij je direct andere traders kan kopiëren. Elke keer wanneer zij een nieuwe positie innemen in Bitcoin of een andere investering, kopieer jij die met het geld dat je hiervoor beschikbaar hebt gesteld.

Je kunt bij eToro in veel producten traden, zonder dat daar een commissie over berekend wordt. Hierdoor weet je bij je aankoop precies hoeveel je betaalt en ontvangt, zonder dat daar later nog een percentage op ingehouden wordt.

Betaalmethodes Kosten Bitcoin aankoop Bitcoin-opties Minimale storting
Creditcard, iDEAL & e-wallets Spread Bitcoin & Bitcoin CFD’s €10,-

Voordelen

 • Gemakkelijk Bitcoin kopen met iDEAL
 • Minimale storting van slechts €10,-
 • Zeer gebruiksvriendelijke broker
 • Talloze andere opties qua investeringen
 • Copy Trading functie
 • Gereguleerde broker

Nadelen

 • Geen duidelijke weergave van kosten

 

Let op: Cryptocurrency is een ongereguleerde en volatiele investering.

Bitcoin kopen in Nederland: Hier moet je op letten

Ervaren traders draaien hun hand er niet meer voor om en weten binnen enkele minuten weer een extra Bitcoin te kopen. Voor beginnende traders op de markt is het minder gemakkelijk. Daarom lees je hier het overzicht waar je op moet letten bij je Bitcoin aankoop.

Ten eerste is de keuze voor een broker of exchange belangrijk. Hier moet je kiezen voor een partij die het best aansluit bij jouw wensen. Het gaat hier dan onder andere om de volgende zaken:

 • Verkoopt de exchange of broker rechtstreeks Bitcoin? 

Bij enkele brokers koop je geen echte Bitcoin, maar een afgeleide van Bitcoin die dezelfde koers volgt. Bepaal voor jezelf of je dit belangrijk vindt. Het heeft er bijvoorbeeld mee te maken dat je de Bitcoin kan versturen naar een eigen wallet of ander platform.

 • Maak je een eigen wallet aan bij de broker? 

Bekijk hoe de opslag van Bitcoin geregeld is bij de broker. Het kan zijn dat je een eigen wallet krijgt waarin je Bitcoin staat, en waar je dus ook gemakkelijk Bitcoin naar toe kan sturen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de eToro Money app.

 • Wat zijn de kosten die je maakt bij een transactie?

Bij een aankoop van Bitcoin horen altijd transactiekosten. Als je alleen de kosten van Bitcoin zelf betaald, heb je te maken met transactiekosten die afgestaan worden aan de zogenaamde ‘miners’. Het kan ook zijn dat de broker hier een ander tarief voor rekent en hun eigen Bitcoin doorzet naar jouw portfolio. Zorg dat je goed weet wat deze kosten zijn.

Kosten Bitcoin kopen in Nederland – Bitcoin kopen iDEAL

Broker/exchange Aantal coins Kosten storting iDEAL Kosten Bitcoin kopen Wallet aanwezig?
eToro 30+ Conversiekosten Dollar -> Euro Spread Ja

Nu naar eToro"}" data-sheets-userformat="{"2":4227,"3":{"1":1},"4":{"1":2,"2":65280},"10":2,"15":"Arial"}" data-sheets-formula="=TEKST.SAMENVOEGEN(R[0]C[5];R[0]C[-1];R[0]C[6];R[0]C[-3];R[0]C[7])">

 

Is het nog de moeite waard om in Bitcoin te investeren?

Natuurlijk was een investering in Bitcoin in 2009 het allerbest geweest. Maar nu de coin gestegen is tot waardes van tienduizenden dollars, twijfelen veel traders of het nog wel de tijd is om Bitcoin te kopen.

Voorraad Bitcoin voor altijd 21 miljoen

Er is een belangrijke reden waarom het altijd een goed idee zou moeten zijn om in Bitcoin te investeren. Bitcoin is zo ontwikkeld dat er een maximaal aantal coins van 21 miljoen op de wereld zijn.

Sterker nog; daar zitten we op dit moment nog niet eens aan. Er is nog een deel Bitcoin wat vaststaat en als beloningen aan miners wordt gegeven.

Deze beloning voor miners wordt steeds kleiner totdat rond het jaar 2100 alle 21 miljoen Bitcoin vergeven zijn. Vanaf dat moment verdienen miners alleen nog aan transactiekosten die gebruikers betalen.

Dat er maximaal 21 miljoen Bitcoin zijn, betekent ook dat de prijs per Bitcoin steeds verder zou moeten stijgen. Bij de euro en dollar zie je dit mechanisme niet omdat er constant meer bijgedrukt wordt.

Daarnaast slinkt de echte voorraad zelfs omdat er weleens Bitcoins verdwijnen. Zo zijn er genoeg horrorverhalen van mensen die jaren geleden hun Bitcoins kwijtraakten, zoals een Engelsman die met 8.000 BTC eigenlijk honderden miljoenen euro’s zou hebben.

Volatiel en tóch stabiel

Bij cryptocurrency zul je de term ‘volatiel’ vaak tegenkomen. Dit houdt in dat er grote schommelingen in de prijs plaats kunnen vinden, zowel naar boven als naar beneden.

Voor Bitcoin geldt dit ook, maar van de gehele crypto markt is de Bitcoin koers wel het meest stabiel in de afgelopen jaren. Zeker als je op de langere termijn kijkt, is Bitcoin op enkele dipjes na redelijk stabiel gestegen.

Grote bedragen zijn niet nodig

Veel beginnende traders laten zich afschrikken door de enorme waarde van 1 Bitcoin, maar dat is niet nodig. Je kunt zo klein als je zelf wilt beginnen met je eerste investering in Bitcoin.

Zo biedt eToro je de mogelijkheid om al voor €10,- in te stappen en daarmee een klein stukje van 1 Bitcoin te kopen. Elke Bitcoin bestaat uit honderd miljoen kleine stukjes die vernoemd zijn naar de maker van Bitcoin: Satoshi (Nakamoto).

Verschillende manieren om Bitcoin te kopen

Bitcoin kopen kan op meerdere manieren. Hieronder vind je een aantal van de opties die je in Nederland bij verschillende exchanges en brokers hebt.

Bitcoin kopen met iDEAL

De gemakkelijkste optie voor Nederlanders zal vaak zijn om Bitcoin te kopen via iDEAL. Toch zitten ook hier wat verschillen in. Op sommige websites kun je direct de transactie afrekenen met iDEAL, terwijl je bij anderen eerst met iDEAL geld op je account moet zetten.

Bij iDEAL horen normaal gesproken nauwelijks kosten, sommige exchanges rekenen wel een bijdrage van €0,25. iDEAL is in Nederland zo populair omdat je volledig veilig en gemakkelijk via je eigen bankrekening kan betalen.

Bitcoin kopen met creditcard

Bij het gebruik van een creditcard geldt eigenlijk hetzelfde als bij betalen met iDEAL. Het is eenvoudig, de kosten zijn vaak laag en je betaalt via een beveiligde omgeving.

Bitcoin kopen met PayPal of andere e-wallets

Tot slot is er nog de mogelijkheid om met PayPal of andere e-wallets te betalen. Voor deze betaalmethode rekenen brokers en exchanges vaak iets hogere kosten.

Dit kan een bepaald percentage zijn over het geld dat je op je account wil zetten, of een vast bedrag dat je bij elke transactie af moet staan.

Hoe kun je het best goedkoop Bitcoin kopen?

Goedkoop Bitcoin kopen kan het best als je kiest voor een broker of exchange die geen extra kosten rekent bij Bitcoin transacties én iDEAL aanbiedt als mogelijke betaalmethode. Zo bespaar je het meest in kosten en ontvang je meer Bitcoin voor hetzelfde bedrag.

 

Alternatieven voor Bitcoin kopen – Bitcoin kopen of niet

Bitcoin is nog altijd ‘s werelds meest waardevolle cryptocurrency. Vanwege de extreem hoge veiligheid lijkt het dat ook te blijven. Naast cryptomunten met allerlei functies en technologische ontwikkelingen, is Bitcoin juist geschikt als waarde-opslag.

Dat betekent niet dat je portfolio alleen maar uit Bitcoin zou moeten bestaan. Als het grootste deel van je portfolio Bitcoin is, kun je daarnaast nog in andere coins investeren waarvan je een hogere stijging verwacht.

Bitcoin ETF (BTCETF) – Bitcoin ETF’s zijn de nieuwe Bitcoin gerelateerde producten op de markt

Wanneer jij geïnteresseerd bent in Bitcoin, heb je misschien al eens gehoord over Bitcoin ETF’s. De SEC heeft onlangs Bitcoin future ETF’s goedgekeurd. Nu hebben ondernemingen de SEC gevraagd andere Bitcoin gerelateerde producten goed te keuren, zoals spot Bitcoin ETF’s. De nieuwe Bitcoin ETF ($BTCETF) token speelt hier slim op in en is gekoppeld aan de ontwikkelingen rondom Bitcoin ETF’s op de markt.

Bitcoin ETF is een ondersteunende en speculatieve ERC-20 token. De token is gekoppeld aan de toekomst van Bitcoin ETF’s en viert de goedkeuring van Bitcoin ETF’s op de markt. Het kapitaliseert op de ontwikkelingen. $BTCETF is een deflatoire token. De ontwikkelaars van het project hebben enkele mijlpalen vastgesteld, waaronder de goedkeuring van Bitcoin ETF’s, de groei van de eerste ETF verhandelbare token en de stijging van de koers van BTC. 

Bitcoin ETF

Bij het behalen van elke mijlpaal zal het project de transactiebelasting verlagen. Daarnaast zullen ze bij het behalen van elke mijlpaal 5% van de originele token voorraad burnen. Dit maakt een totaal van 25% tokens die geburned gaan worden. Deze acties zorgen ervoor dat holders van de token gestimuleerd worden de $BTCETF coin langer vast te houden.

De Bitcoin ETF coin is niet alleen deflatoir, ook kun je passief inkomen verdienen met de coin. De coin kan gestaked worden. 25% van het totale aanbod zal ingezet worden als beloning voor stakers. Het staken zorgt ervoor dat het netwerk veiliger en stabieler wordt. De token is nu goedkoop te koop tijdens de presale. Hier kun je de token aanschaffen voor maar $0,005 per stuk.

Totale voorraad 2.100.000.000
Blockchain Ethereum
Presale aanbod 40% (840.000.000)
Staking 25% (525.000.000)
Burn 25% (525.000.000)
Token prijs $0,005
Initiële market cap $12.390.000

 

Bitcoin Minetrix – Geen Bitcoin kopen maar Bitcoin minen in de cloud

Zou je graag Bitcoin willen bezitten, maar is de coin te duur? Dan is dit nieuwe project iets voor jou. Bitcoin Minetrix maakt gebruik van een nieuwe manier van crypto mining. Het minen van tokens is vrij ontoegankelijk. Je hebt er veel kennis, geld, ruimte en dure apparatuur voor nodig. Met Bitcoin Minetrix is dit allemaal verleden tijd en kun je eenvoudig Bitcoin (BTC) minen via de cloud.

De token van het project, $BTCMTX, kan gebruikt worden om BTC te minen. Het platform maakt gebruik van het Stake-to-Mine principe. Hierdoor is het mogelijk om Bitcoin te minen zonder er veel geld aan uit te geven. Het principe werkt als volgt: $BTCMTX moet gestaked worden, hierdoor kunnen er cloud mining credits verdiend worden. Deze cloud mining credits worden vervolgens ingewisseld voor het minen van Bitcoin.

bitcoin minetrix kopen

Door deze wijze van het minen van crypto worden veel problemen vermeden. Het staken van de $BTCMTX coin kan op een gemakkelijke wijze. Het enige wat je nodig hebt, is de $BTCMTX token en een wallet die compatibel is met Ethereum, zoals bijvoorbeeld MetaMask.

De $BTCMTX coin bevindt zich momenteel in de presale fase. Hier kunnen de tokens voor een laag bedrag van $0,011 aangeschaft worden. De coin kun je kopen met ETH, USDT, BNB of een bankpas. De token heeft zeer goede bouwstenen en zal waarschijnlijk snel na de listing in waarde stijgen. Zorg ervoor dat je de coin tijdens de presale aanschaft om de beste prijs te kunnen verkrijgen voor de token.

Presale startdatum 26 September 2023
Betaalmethoden ETH, USDT, BNB of bankpas
Chain Ethereum
Totale voorraad 4.000.000.000
Hard cap $3.080.000
Presale prijs $0,011

 

Meme Kombat – Geld verdienen door deze coin te staken en te gebruiken om te wedden op meme coin personages

Meme Kombat is een nieuwe meme coin die vol potentie zit. De coin is op het moment van schrijven verkrijgbaar in de presale. De coin heeft op de eerste dag van de presale al meer dan $30.000 opgehaald en is een zeer populaire coin met meerdere manieren om geld te verdienen.

Meme Kombat ($MK) heeft een staking mechanisme. De APY staat hierbij op het moment van schrijven op ruim 110%. Het staken met $MK kan dus zeer lucratief zijn. Je hoeft niet te wachten met het staken van Meme Kombat totdat de presale is afgelopen. Je kunt de coins direct na aanschaf staken.

meme kombat bitcoin kopen

Daarnaast biedt de coin ook de mogelijkheid om te gokken in de Battle Arena. Dit is een plek waar verschillende meme coin personages tegen elkaar zullen strijden. Als holder van de coin kun je vervolgens wedden op deze wedstrijden. Wanneer je een weddenschap wint zul je beloond worden met $MK tokens.

De coin is momenteel voor een lage prijs aan te schaffen. Je kunt eigenaar van de coin worden voor $1. Nadat de presale geëindigd is zal de waarde van de coin stijgen naar $1,667. Wees er dus snel bij, want voor de presale is er maar een beperkt aantal coins vrijgesteld.

Presale startdatum 21 September 2023
Betaalmethoden Ethereum & USDT
Chain Ethereum
Hard Cap $6.000.000
Launch prijs $1,667
Presale prijs $1

 

TG.Casino – Nieuwe coin met online casino en staking

Het TG.Casino is een nieuw online casino met een eigen coin, de $TGC token. De token verandert de manier van betalen in online casino’s. Door de coin te gebruiken in het online casino om te betalen krijgen holders extra voordelen en beloningen.

Het TG.Casino pakt het erg slim aan, 40% van de tokens zullen geburned worden, waardoor de prijs snel zal stijgen. De rest van de tokens zullen gebruikt worden voor het staken. De ontwikkelaars kopen met de winst uit het online casino om de tokens opnieuw op te kopen. Door de $TGC coin te staken kun je dus meedelen in de winst van het online casino.

tg.casino bitcoin kopen

Wanneer je de coin staked, heb je de mogelijkheid de tokens direct in te zetten in het online casino. Je kunt er ook voor kiezen de coins te verkopen op exchanges. Daarnaast biedt het casino jou ook nog eens de mogelijkheid om anoniem te blijven in het casino. Er is geen sprake van een KYC verificatie of het achterlaten van een mailadres.

Het TG.Casino is exclusief te gebruiken via Telegram. Je kan spelen met je mobiele telefoon, waardoor je altijd en overal kan spelen. De $TGC coin is te koop voor een lage prijs tijdens de presale van $0,125. De coin heeft zeer goede bouwstenen en zal dus zeer snel kunnen gaan stijgen in waarde. Schaf de coin dus snel aan tijdens de presale om de beste prijs te kunnen betalen.

Presale startdatum 21 september
Betaalmethoden Ethereum & USDT
Chain Ethereum
Hard Cap $5.000.000
Token prijs $0,125
Totale voorraad 100 miljoen tokens

 

Conclusie Bitcoin kopen Nederland

Bitcoin kopen en verkopen is in Nederland op allerlei plekken mogelijk. Al deze websites verschillen natuurlijk in gebruiksvriendelijkheid en de manier waarop je Bitcoin kan kopen. Voor veel Nederlanders zal het belangrijk zijn om de Bitcoins met iDEAL af te kunnen rekenen.

Voor zowel beginnende als ervaren traders biedt eToro een flink aantal handige functies om gemakkelijk Bitcoin te kopen. Zo kan elke beginner al vanaf €10,- aan de slag, en hebben ervaren traders mogelijkheden als CopyTrading

Maak nu je account aan bij eToro, verifieer je identiteit en stort geld om vandaag nog je eerste investering in Bitcoin te doen.

 

Let op: Cryptocurrency is een ongereguleerde en volatiele investering.

Veelgestelde vragen over Bitcoin kopen Nederland

Kun je anoniem Bitcoin kopen in Nederland?

Anoniem Bitcoin kopen in Nederland is mogelijk, maar geen gemakkelijke en geen veilige optie. Gereguleerde brokers en exchanges in Europa zijn namelijk verplicht om je identiteit te controleren. Voor anoniem Bitcoin kopen zul je dus op zoek moeten naar een ongereguleerde plek waar jij als consument minder goed beschermd bent

Kun je in Nederland Bitcoin kopen zonder verificatie?

In Nederland Bitcoin kopen zonder verificatie is niet op een veilige manier mogelijk. Alleen als je al andere cryptocurrency hebt, zou je deze bij een decentrale exchange zonder verificatie kunnen ruilen voor Bitcoin.

Hoe kan ik Bitcoin kopen zonder ID?

Bitcoin kopen zonder ID kan via een decentrale crypto exchange of een niet gereguleerde broker. Voor de eerste heb je al andere cryptocurrency nodig en bij de tweede optie ben je als consument niet goed beschermd.

Waar kan je het best Bitcoin kopen?

Je kan het beste Bitcoin kopen bij een veilige broker als eToro. Deze is geschikt voor zowel beginnende als ervaren traders. Vooral het gebruiksgemak en de mogelijkheid om met iDEAL Bitcoin te kopen maken eToro tot een uitstekende optie.

Kun je zakelijk Bitcoin kopen?

Zakelijk Bitcoin kopen is zeker mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een deel van de winsten opslaan in Bitcoin. Er zijn nog weinig regels over het uitbetalen van medewerkers in Bitcoin, waardoor het voor nu vooral een investering als bedrijf is zonder dat je er echt gebruik van kan maken.

Wanneer kun je het best Bitcoin kopen?

Wanneer je het beste Bitcoin kan kopen, zal altijd afwachten zijn. De Bitcoin koers voorspellen, kan tot op zekere hoogte. Vanwege het volatiele karakter van cryptocurrency kun je hier nooit zeker op zijn. Daarom gebruiken veel traders ook een strategie waarbij ze bijvoorbeeld maandelijks een vast bedrag investeren in de cryptomunt.

Lees meer over:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

bitcoin kopen beste manieren om geld te verdienen met crypto Nieuws
Stijging in Open Interest en Handelsvolumes van Bitcoin en Ethereum Futures Markeert Nieuwe Dynamiek in de Markt

De cryptomarkt maakt een significante groei door, met name in de futuresmarkt voor Bitcoin (BTC)...

Nieuws
Deze 2 cryptobeurzen profiteren van schikking bij Binance

Coinbase en Bybit profiteren van de onrust bij concurrent Binance en hebben aanzienlijke marktaandelen gewonnen....

Nieuws
Cristiano Ronaldo betrokken bij rechtszaak om $1 miljard door samenwerking met Binance

Cristiano Ronaldo is betrokken geraakt bij een juridische kwestie. Een class-action rechtszaak van 1 miljard...

GFY elon musk Nieuws
Kan Elon Musk Crypto Wederom Boosten – Tirade Zorgt Voor Pump Nieuwe Crypto GFY Token, Kan Dit Meme Coin Crypto Hype Ontketenen?

Elon Musk heeft het wederom voor elkaar gekregen een hoofdrol te verdienen op het cryptotoneel,...

Nieuws
Wetgevers waarschuwen voor uitrollen digitale pond

Britse wetgevers roepen op tot voorzichtigheid bij de invoering van de digitale pond in de...

Lees meer