Hoe kun je Bitcoin kopen in Nederland?

De Bitcoin koers kan elk moment stijgen, dus weten hoe je snel Bitcoin kunt kopen is essentieel. In dit artikel vind je niet alleen een stappenplan hoe Bitcoin kopen in Nederland werkt, maar ook waar je het beste Bitcoin kan kopen.

Bitcoin kopen in Nederland – Een veilige gids voor aankoop met iDEAL

Bitcoin kopen is nu gemakkelijker dan ooit tevoren, een transformatie van schimmige websites tien jaar geleden naar toegankelijke en veilige methoden vandaag:

 1. Stap 1: Maak een account aan bij een veilige crypto exchange of broker. eToro is hiervoor in Nederland een uitstekende keus vanwege de licenties die het heeft binnen Europa.
 2. Stap 2: Kies uit de betaalmethoden om geld op je account te zetten. Bij eToro kun je gebruikmaken van creditcard, bankoverschrijving, iDEAL en verschillende e-wallets als PayPal.
 3. Stap 3: Nu het geld op je account staat kun je bovenin de zoekbalk naar Bitcoin zoeken. Ook kan je BTC zoeken of je gaat naar de “ontdek” pagina en kiest bij cryptocurrency voor de bovenste optie. Geef aan hoeveel je wilt investeren en maak de transactie rond.

Let op: Cryptocurrency is een ongereguleerde en volatiele investering.

Waar te kopen – top bitcoin aanbieders in Nederland

Om Bitcoin te kunnen kopen heb je dus een account nodig bij een goede broker of exchange. Er zitten hier wel veel verschillen tussen waardoor je keuze belangrijk is. Verderop in dit artikel vind je bijvoorbeeld de verschillende manieren hoe Bitcoin kopen mogelijk is.

Waar Betaalmethodes Bitcoin-opties
eToro Creditcard, Bankoverschrijving, iDEAL, Paypal, Neteller, Skrill, Klarna en Trustly Bitcoin & Bitcoin CFD’s
Coinbase Creditcard, Bankkoverschrijving, iDEAL, Paypal, Apple Pay, Google Pay & e-wallets Bitcoin & Bitcoin CFD’s

1. eToro – Beste crypto trading platform voor Bitcoin kopen

eToro is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een geschikt platform om Bitcoin te kopen en te verhandelen. eToro biedt vrijwel alle populaire cryptomunten aan, waaronder Bitcoin. Het platform is zeer bekend en geschikt voor zowel de beginnende trader als de trader met meer ervaring op de markt.

eToro heeft meerdere onderscheidende kwaliteiten en reikt gebruikers verschillende tools en hulpmiddelen aan voor het traden in crypto. Een van deze beste tools is de CopyTrading tool. Met deze tool kun je niet alleen het portfolio van ervaren beleggers inzien, je kunt deze kopiëren naar je eigen portfolio. Hiermee kunnen alle traders een goed begin maken op het platform en op hun reis naar het worden van een ervaren trader.

eToro, hoe Bitcoin kopen Nederland

Een ander handig hulpmiddel voor beginners is het gratis demo account. Met dit account open je een portfolio met $100.000 aan virtueel geld. Met dit account kun je oefenen met het traden en kun je het eToro platform eerst ontdekken voordat je begint te traden met je eigen kapitaal.

Op het eToro platform kun je gebruikmaken van verschillende soorten educatief materiaal. Je kunt nieuws en analyses bekijken, je krijgt een dagelijks marktoverzicht te zien en wanneer je een coin opzoekt, zie je de grafieken en informatie over de coin. Dit geeft traders de inzichten die ze nodig hebben om de beste keuzes te kunnen maken.

eToro CopyTrader, hoe Bitcoin kopen Nederland

eToro biedt daarnaast staking aan, waardoor je gemakkelijk passief inkomen kunt verdienen. Elke maand worden je staking beloningen uitbetaald, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen.

Wanneer je niet wil traden in Bitcoin, maar in andere handelsproducten, is dit ook mogelijk. Zo kun je tegen lage kosten en soms zonder commissie traden in aandelen, grondstoffen, CFD’s, ETF’s en forex.

eToro Crypto, hoe Bitcoin kopen Nederland

Het platform van eToro is niet alleen gebruiksvriendelijk, ook is het platform veilig en betrouwbaar. eToro wordt gereguleerd door de CySec en de FCA.

Begin vandaag nog met traden in Bitcoin en maak een account aan. Je kunt beginnen met het demo account, of je kunt direct beginnen met traden met een laag inlegbedrag van $50. Bovendien kun je de eToro app downloaden voor op je telefoon zodat je altijd en overal kunt traden.

Betaalmethodes Kosten Bitcoin aankoop Bitcoin-opties Minimale storting
Creditcard, Bankoverschrijving, iDEAL, Paypal, Neteller, Skrill, Klarna en Trustly 1% Bitcoin & Bitcoin CFD’s $50,-

Voordelen

 • De beste Bitcoin kopen broker
 • Demo account
 • CopyTrading functie
 • Educatief materiaal
 • Geschikt voor beginners
 • Traden in andere handelsmarkten
 • eToro mobiele app

Nadelen

 • Kosten worden gerekend bij inactiviteit

Let op: Cryptocurrency is een ongereguleerde en volatiele investering.

2. Coinbase – Uitstekende keuze voor kopen en verkopen van bitcoin

Coinbase is een van de populairste brokers in Nederland vanwege het enorme aanbod aan verschillende investeringen.

Naast Bitcoin kopen vind je bij Coinbase nog veel meer nieuwe cryptomunten, maar ook NFT’s en derivaten. Zo bouw je een divers portfolio op, terwijl je daar niet voor op verschillende sites actief hoeft te zijn.

Vooral beginnende traders kunnen gemakkelijk hun eerste stappen bij Coinbase zetten. Je hebt niet te maken met ingewikkelde blockchain-technologie die je moet begrijpen of wallets met lange adressen. Je hebt in een paar klikken je Bitcoin aankoop geregeld.

Coinbase, Bitcoin kopen Nederland

Je kunt bij Coinbase in veel producten traden en de handelskosten worden berekend op basis van het handelsvolume. Hoe groter het volume, hoe minder kosten in rekening worden gebracht.

Betaalmethodes Kosten Bitcoin aankoop Bitcoin-opties Minimale storting
Creditcard, Bankoverschrijving, iDEAL, Paypal, Apple Pay, Google Pay & e-wallets Afhankelijk van het handelsvolume Bitcoin $50,-

Voordelen

 • Gemakkelijk Bitcoin kopen met iDEAL
 • Minimale storting van slechts $50,-
 • Zeer gebruiksvriendelijke broker
 • Talloze andere opties qua investeringen
 • Gereguleerde broker

Nadelen

 • Geen duidelijke weergave van kosten

Let op: Cryptocurrency is een ongereguleerde en volatiele investering.

Belangrijke tips voor het kopen van bitcoin in Nederland

Ervaren traders draaien hun hand er niet meer voor om en weten binnen enkele minuten weer een extra Bitcoin te kopen. Voor beginnende traders op de markt is het minder gemakkelijk. Daarom lees je hier het overzicht waar je op moet letten bij je Bitcoin aankoop.

Ten eerste is de keuze voor een broker of exchange belangrijk. Hier moet je kiezen voor een partij die het best aansluit bij jouw wensen. Het gaat hier dan onder andere om de volgende zaken:

 • Verkoopt de exchange of broker rechtstreeks Bitcoin? 

Bij enkele brokers koop je geen echte Bitcoin, maar een afgeleide van Bitcoin die dezelfde koers volgt. Bepaal voor jezelf of je dit belangrijk vindt. Het heeft er bijvoorbeeld mee te maken dat je de Bitcoin kan versturen naar een eigen wallet of ander platform.

 • Maak je een eigen wallet aan bij de broker? 

Bekijk hoe de opslag van Bitcoin geregeld is bij de broker. Het kan zijn dat je een eigen wallet krijgt waarin je Bitcoin staat, en waar je dus ook gemakkelijk Bitcoin naar toe kan sturen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de eToro wallet.

 • Wat zijn de kosten die je maakt bij een transactie?

Bij een aankoop van Bitcoin horen altijd transactiekosten. Als je alleen de kosten van Bitcoin zelf betaald, heb je te maken met transactiekosten die afgestaan worden aan de zogenaamde ‘miners’. Het kan ook zijn dat de broker hier een ander tarief voor rekent en hun eigen Bitcoin doorzet naar jouw portfolio. Zorg dat je goed weet wat deze kosten zijn.

Kosten Bitcoin kopen in Nederland – Bitcoin kopen iDEAL

Broker/exchange Aantal coins Kosten storting iDEAL Kosten Bitcoin kopen Wallet aanwezig?
eToro 90+ Conversiekosten Dollar -> Euro 1% Ja
Coinbase 200+ Conversiekosten Dollar -> Euro Afhankelijk van het handelsvolume Ja

Let op: Cryptocurrency is een ongereguleerde en volatiele investering.

Bitcoin investeringen – Nog steeds een verstandige keuze?

Natuurlijk was een investering in Bitcoin in 2009 het allerbest geweest. Maar nu de coin gestegen is tot waardes van tienduizenden dollars, twijfelen veel traders of het nog wel de tijd is om Bitcoin te kopen.

Voorraad Bitcoin voor altijd 21 miljoen

Er is een belangrijke reden waarom het altijd een goed idee zou moeten zijn om in Bitcoin te investeren. Bitcoin is zo ontwikkeld dat er een maximaal aantal coins van 21 miljoen op de wereld zijn.

Sterker nog; daar zitten we op dit moment nog niet eens aan. Er is nog een deel Bitcoin wat vaststaat en als beloningen aan miners wordt gegeven.

Deze beloning voor miners wordt steeds kleiner totdat rond het jaar 2100 alle 21 miljoen Bitcoin vergeven zijn. Vanaf dat moment verdienen miners alleen nog aan transactiekosten die gebruikers betalen.

Dat er maximaal 21 miljoen Bitcoin zijn, betekent ook dat de prijs per Bitcoin steeds verder zou moeten stijgen. Bij de euro en dollar zie je dit mechanisme niet omdat er constant meer bijgedrukt wordt.

Daarnaast slinkt de echte voorraad zelfs omdat er weleens Bitcoins verdwijnen. Zo zijn er genoeg horrorverhalen van mensen die jaren geleden hun Bitcoins kwijtraakten, zoals een Engelsman die met 8.000 BTC eigenlijk honderden miljoenen euro’s zou hebben.

Volatiel en tóch stabiel

Bij cryptocurrency zul je de term ‘volatiel’ vaak tegenkomen. Dit houdt in dat er grote schommelingen in de prijs plaats kunnen vinden, zowel naar boven als naar beneden.

Voor Bitcoin geldt dit ook, maar van de gehele crypto markt is de Bitcoin koers wel het meest stabiel in de afgelopen jaren. Zeker als je op de langere termijn kijkt, is Bitcoin op enkele dipjes na redelijk stabiel gestegen.

Grote bedragen zijn niet nodig

Veel beginnende traders laten zich afschrikken door de enorme waarde van 1 Bitcoin, maar dat is niet nodig. Je kunt zo klein als je zelf wilt beginnen met je eerste investering in Bitcoin.

Zo biedt eToro je de mogelijkheid om al voor $50,- in te stappen en daarmee een klein stukje van 1 Bitcoin te kopen. Elke Bitcoin bestaat uit honderd miljoen kleine stukjes die vernoemd zijn naar de maker van Bitcoin: Satoshi (Nakamoto).

Verschillende manieren om Bitcoin te kopen

Bitcoin kopen kan op meerdere manieren. Hieronder vind je een aantal van de opties die je in Nederland bij verschillende exchanges en brokers hebt.

Bitcoin kopen met iDEAL

De gemakkelijkste optie voor Nederlanders zal vaak zijn om Bitcoin te kopen via iDEAL. Toch zitten ook hier wat verschillen in. Op sommige websites kun je direct de transactie afrekenen met iDEAL, terwijl je bij anderen eerst met iDEAL geld op je account moet zetten.

Bij iDEAL horen normaal gesproken nauwelijks kosten, sommige exchanges rekenen wel een bijdrage van €0,25. iDEAL is in Nederland zo populair omdat je volledig veilig en gemakkelijk via je eigen bankrekening kan betalen.

Bitcoin kopen met creditcard

Bij het gebruik van een creditcard geldt eigenlijk hetzelfde als bij betalen met iDEAL. Het is eenvoudig, de kosten zijn vaak laag en je betaalt via een beveiligde omgeving.

Bitcoin kopen met PayPal of andere e-wallets

Tot slot is er nog de mogelijkheid om met PayPal of andere crypto wallets te betalen. Voor deze betaalmethode rekenen brokers en exchanges vaak iets hogere kosten.

Dit kan een bepaald percentage zijn over het geld dat je op je account wil zetten, of een vast bedrag dat je bij elke transactie af moet staan.

Hoe kun je het best goedkoop Bitcoin kopen?

Goedkoop Bitcoin kopen kan het best als je kiest voor een broker of exchange die geen extra kosten rekent bij Bitcoin transacties én iDEAL aanbiedt als mogelijke betaalmethode. Zo bespaar je het meest in kosten en ontvang je meer Bitcoin voor hetzelfde bedrag.

Let op: Cryptocurrency is een ongereguleerde en volatiele investering.

Alternatieven voor Bitcoin kopen – Bitcoin kopen of niet

Bitcoin is nog altijd ‘s werelds meest waardevolle cryptocurrency. Vanwege de extreem hoge veiligheid lijkt het dat ook te blijven. Naast cryptomunten met allerlei functies en technologische ontwikkelingen, is Bitcoin juist geschikt als waarde-opslag.

Dat betekent niet dat je portfolio alleen maar uit Bitcoin zou moeten bestaan. Als het grootste deel van je portfolio Bitcoin is, kun je daarnaast nog in andere veelbelovende cryptomunten investeren waarvan je een hogere stijging verwacht.

Bitcoin Minetrix – Geen Bitcoin kopen maar Bitcoin minen in de cloud

Zou je graag Bitcoin willen bezitten, maar is de coin te duur? Dan is dit nieuwe project iets voor jou. Bitcoin Minetrix maakt gebruik van een nieuwe manier van crypto mining. Het minen van tokens is vrij ontoegankelijk. Je hebt er veel kennis, geld, ruimte en dure apparatuur voor nodig. Met Bitcoin Minetrix is dit allemaal verleden tijd en kun je eenvoudig Bitcoin (BTC) minen via de cloud.

De token van het project, $BTCMTX, kan gebruikt worden om BTC te minen. Het platform maakt gebruik van het Stake-to-Mine principe. Hierdoor is het mogelijk om Bitcoin te minen zonder er veel geld aan uit te geven. Het principe werkt als volgt: $BTCMTX moet gestaked worden, hierdoor kunnen er cloud mining credits verdiend worden. Deze cloud mining credits worden vervolgens ingewisseld voor het minen van Bitcoin.

bitcoin minetrix kopen

Door deze wijze van het minen van crypto worden veel problemen vermeden. Het staken van de $BTCMTX coin kan op een gemakkelijke wijze. Het enige wat je nodig hebt, is de $BTCMTX token en een wallet die compatibel is met Ethereum, zoals bijvoorbeeld MetaMask.

De $BTCMTX coin bevindt zich momenteel in de presale fase. Hier kunnen de tokens voor een laag bedrag van $0,011 aangeschaft worden. De coin kun je kopen met ETH, USDT, BNB of een bankpas. De token heeft zeer goede bouwstenen en zal waarschijnlijk snel na de listing in waarde stijgen. Zorg ervoor dat je de coin tijdens de presale aanschaft om de beste prijs te kunnen verkrijgen voor de token.

Presale startdatum 26 september 2023
Betaalmethoden ETH, USDT, BNB of bankpas
Chain Ethereum
Totale voorraad 4.000.000.000
Hard cap $3.080.000
Presale prijs $0,011

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Conclusie Bitcoin kopen Nederland

Bitcoin kopen en verkopen is in Nederland op allerlei plekken mogelijk. Al deze websites verschillen natuurlijk in gebruiksvriendelijkheid en de manier waarop je Bitcoin kan kopen. Voor veel Nederlanders zal het belangrijk zijn om de Bitcoins met iDEAL af te kunnen rekenen.

Voor zowel beginnende als ervaren traders biedt eToro een flink aantal handige functies om gemakkelijk Bitcoin te kopen. Zo kan elke beginner al vanaf $50,- aan de slag, en hebben ervaren traders mogelijkheden om te leren over het traden in crypto.

Maak nu je account aan bij eToro verifieer je identiteit en stort geld om vandaag nog je eerste investering in Bitcoin te doen.

Let op: Cryptocurrency is een ongereguleerde en volatiele investering.

Veelgestelde vragen over Bitcoin kopen Nederland

Kun je anoniem Bitcoin kopen in Nederland?

Anoniem Bitcoin kopen in Nederland is mogelijk, maar geen gemakkelijke en geen veilige optie. Gereguleerde brokers en exchanges in Europa zijn namelijk verplicht om je identiteit te controleren. Voor anoniem Bitcoin kopen zul je dus op zoek moeten naar een ongereguleerde plek waar jij als consument minder goed beschermd bent

Kun je in Nederland Bitcoin kopen zonder verificatie?

In Nederland Bitcoin kopen zonder verificatie is niet op een veilige manier mogelijk. Alleen als je al andere cryptocurrency hebt, zou je deze bij een decentrale exchange zonder verificatie kunnen ruilen voor Bitcoin.

Hoe kan ik Bitcoin kopen zonder ID?

Bitcoin kopen zonder ID kan via een decentrale crypto exchange of een niet gereguleerde broker. Voor de eerste heb je al andere cryptocurrency nodig en bij de tweede optie ben je als consument niet goed beschermd.

Waar kan je het best Bitcoin kopen?

Je kan het beste Bitcoin kopen bij een veilige broker als eToro. Deze is geschikt voor zowel beginnende als ervaren traders. Vooral het gebruiksgemak en de mogelijkheid om met iDEAL Bitcoin te kopen maken eToro tot een uitstekende optie.

Kun je zakelijk Bitcoin kopen?

Zakelijk Bitcoin kopen is zeker mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een deel van de winsten opslaan in Bitcoin. Er zijn nog weinig regels over het uitbetalen van medewerkers in Bitcoin, waardoor het voor nu vooral een investering als bedrijf is zonder dat je er echt gebruik van kan maken.

Wanneer kun je het best Bitcoin kopen?

Wanneer je het beste Bitcoin kan kopen, zal altijd afwachten zijn. De Bitcoin koers voorspellen, kan tot op zekere hoogte. Vanwege het volatiele karakter van cryptocurrency kun je hier nooit zeker op zijn. Daarom gebruiken veel traders ook een strategie waarbij ze bijvoorbeeld maandelijks een vast bedrag investeren in de cryptomunt.

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...