Litecoin Koers Verwachting – Analyse LTC Koers 2024, 2025 – 2030

Litecoin koers verwachting

In dit artikel delen we onze Litecoin koers verwachting voor de periode 2024 tot 2030. Als een van de oudste en meest gevestigde cryptocurrency’s biedt Litecoin (LTC) snelheid, betrouwbaarheid en een actieve community, waardoor het een prominente speler blijft in de wereld van digitale valuta. Wil je meer weten over de LTC koers? Lees dan onze Litecoin koers verwachting.

LTC koers verwachting 2024, 2025, 2030

 • Eind 2024: De effecten van een halving, in dit geval van Litecoin rewards, worden altijd pas na een tijdje zichtbaar in de koers. Aan de hand van de Litcoin halving van vorig jaar, de aankomende Bitcoin halving en andere factoren, kunnen we concluderen dat LTC potentie heeft om te stijgen in 2024. In een bullish markt zal de LTC koers dan ook flink zijn toegenomen ten opzichte van de huidige koers.
 • Eind 2025: Een significante correlatie tussen Bitcoin en Litecoin kan ervoor zorgen dat de Bitcoin halving die in 2024 plaats vind ervoor gaat zorgen dat de Litecoin koers in 2025 nog verder zal gaan toenemen.
 • Eind 2030: Verwacht wordt dat de wereldwijde P2P-betalingsindustrie in 2030 is toegenomen tot $9,87 biljoen. Aangezien Litecoin hier onderdeel van is, zal er grote groei zijn in de adoptie van de cryptomunt. Dit zorgt voor een sterke stijging in de koers ten opzichte van 2024 en 2025.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Historische ontwikkeling van de LTC koers

Litecoin werd in 2011 als een van de eerste altcoins ooit gelanceerd door Charlie Lee, een voormalige Google ingenieur. Litecoin werkt als een wereldwijd peer-to-peer betalingssysteem op een open-source platform. Sinds de oprichting heeft het al verschillende stadia van groei en correcties doorgemaakt.

Bij de lancering werd bepaald dat de maximale voorraad LTC op 84 miljoen tokens ligt. Op het moment van schrijven zijn er ruim 74 miljoen tokens in omloop. De ontwikkeling van Litecoin wordt gekenmerkt door aanzienlijke bullish activiteiten, met name in 2017 en 2021.

In 2017 kende de Litecoin koers aanzienlijke groei. De Litecoin koers steeg tot ongeveer $366. Maar dit was nog niet de hoogste piek in de Litecoin koers grafiek. In 2021 behaalde het project zelfs een all-time-high van $410,62. Dat is een stuk hoger dan de huidige koers, die op $68.26 ligt.

Na deze mijlpaal in 2021 maakte Litecoin een algemene neerwaartse trend door. De koers daalde van boven de $400 naar rond de $40. Sindsdien is de koers weer wat gestegen, maar de koers in nog lang niet herstelt.

Ondanks de daling in de koers zijn zowel het aantal gebruikers als de populariteit van Litecoin gestaag toegenomen. Dit betekent dat het alsnog een van de meest veelbelovende crypto’s van het moment is om de komende jaren nauwlettend te volgen.

De belangrijkste momenten uit de Litecoin koers geschiedenis:

 • In 2011 werd Litecoin opgericht door Charlie Lee. Hij was een voormalige engineer bij Google.
 • Litecoin heeft een aantal noemenswaardige bull runs doorgemaakt, met name in 2017 en 2021. In 2021 haalde het zijn ATH van $410,62.
 • Na het behalen van de ATH is de koers flink gedaald tot een dieptepunt van $39.
 • Ondanks deze daling in de koers blijft Litecoin gestaag groeien.

Litecoin koers verwachting 2024

Traders zijn constant op zoek naar de beste crypto’s om te traden, zeker nu we nog niet in een volle bull run zitten en er dus een markt is die ruimte laat voor een enorme opwaartse beweging. Als we kijken naar de Litecoin koers verwachting voor de komende jaren, moeten we rekening houden met een aantal verschillende factoren.

Net als bij Bitcoin, vind er iedere vier jaar bij Litecoin ook een halving plaats van de mining rewards. Dit wordt de Litecoin halving genoemd. Het gebeurt iedere vier jaar, of nadat er 840.000 blokken zijn gemined. De laatste halving heeft in augustus 2023 plaatsgevonden. Vanaf het begin in 2011 zijn de mining rewards gedaald van 50 LTC per blok naar de huidige 6,25 LTC per blok.

Litecoin halving koers verwachting Litecoin

Het effect van zo een Litecoin halving is dat er minder Litecoins in omloop komen. Dit zal ervoor zorgen dat er minder aanbod is, terwijl de vraag gelijk blijft of zelfs stijgt. Deze schaarste zorgt er in theorie voor dat de LTC koers gaat stijgen.

Echter zien we dat de afgelopen Litcoin halvings niet voor een enorme stijging in de koers hebben gezorgd. Ondanks het verminderde aanbod na de halvings in 2015 en 2019, steeg de LTC koers niet significant. In 2019 zagen we zelfs een koersdaling na de halving van de mining rewards.

Hoewel de laatste halving de koers iets heeft doen stijgen, is het daarom belangrijk om ook naar andere factoren te kijken. Het sentiment rondom Bitcoin en andere macro-economische omstandigheden moeten ook worden meegenomen.

Op dit moment heeft de cryptomarkt een bullish sentiment en de Bitcoin halving van dit jaar zal hier ongetwijfeld aan bijdragen. Tegen het einde van 2024 kan de Litecoin koers stijgen naar hoogtepunten van $150, op het moment dat dit bullish sentiment doorzet. Gaan we bearish trends zien, dan kan het zijn dat de koers wat gaat dalen richting dieptepunten op $60. Dit geeft een gemiddelde koers van $120.

Potentieel dieptepunt Gemiddelde koers Potentieel hoogtepunt
$60 $120 $150

Litecoin koers verwachting 2025

Als we kijken naar de Litecoin koers verwachting voor 2025, dan moeten we rekening houden met diverse variabelen die de koersprestaties van Litecoin kunnen beïnvloeden. Als het bullish segment van 2024 aan blijft houden, dan is het waarschijnlijk dat LTC de $200 grens zou kunnen doorbreken. Dit is echter wel afhankelijk van het sentiment van de markt en het vertrouwen van investeerders. Beide factoren zijn lastig te kwantificeren.

Gegevens uit een Messari-rapport uit 2023 tonen een opmerkelijke groei in het Litecoin netwerk. Op 10 mei 2023 bereikte de munt namelijk een ATH. En niet in de koers, maar in het aantal transacties en actieve adressen. Dit duidt op een actieve groei van het Litecoin netwerk. Blijft dit zo doorgaan in 2024, dan geeft dit een positief groeipotentieel aan voor de munt in 2025.

We zien daarnaast een significante correlatie tussen Bitcoin en Litecoin. Marktprestaties van Bitcoin kunnen van invloed zijn op het koersverloop van Litecoin. De Bitcoin halving van 2024 kan dus ook invloed hebben op de Litecoin koers in 2025.

In een gunstig scenario kan de Litecoin koers in 2025 stijgen naar boven $200, met potentiële hoogtepunten rond $250. In een minder gunstig scenario zien we de koers vanaf het begin van 2025 niet stijgen, of zelfs wat dalen. We krijgen dan mogelijke dieptepunten rond $100. Dit geeft een gemiddelde koers van $190.

Potentieel dieptepunt Gemiddelde koers Potentieel hoogtepunt
$100 $190 $250

Litecoin koers verwachting 2030

Als we naar 2030 kijken, wordt verwacht dat de wereldwijde P2P-betalingsindustrie, inclusief cryptocurrencies zoals Litecoin, zal groeien tot $9,87 biljoen. Deze groeiende behoefte aan P2P-betalingsoplossingen wordt benadrukt door de indrukwekkende verwachte samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 20%, ondanks dat deze markt zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde systemen omvat.

Bovendien weerspiegelt de groeiende populariteit van LTC de toenemende sociale invloed ervan, zoals blijkt uit de stijgende actieve Reddit-gebruikers. Recentelijk heeft het netwerk een piek bereikt in zijn actieve Reddit-gebruikers, bijna terugkerend naar het niveau van 2021, vlak voordat het zijn All-Time High bereikte. Op dit moment heeft Litecoin 357.000 volgers op het platform.

reddit litecoin koers verwachting 2030

Litecoin is daarnaast een aantal strategische samenwerkingen aangegaan die de toekomstige koers van de token ook kunnen beïnvloeden. Zie bijvoorbeeld de samenwerking tussen Litecoin en Mastercard om de Litecoin Mastercard in Europa te lanceren. Dit zal de adoptiesnelheid van de munt waarschijnlijk stimuleren. Litecoin wordt daarnaast naadloos geïntegreerd in alledaagse transacties.

De Litecoin community is ook bezig met de toekomst. Met een upgrade naar de nieuwste versie van het Litecoin-protocol op komst, worden de snelheids- en beveiligingsfuncties van LTC verbeterd. Plannen om meer gebruiksvriendelijke wallets te creëren en de algehele gebruikerservaring te verbeteren, streven ernaar Litecoin toegankelijker te maken en mogelijk nog meer gebruikers naar het netwerk te trekken.

Veel analisten zijn daarom optimistisch over de toekomst van LTC. Hoewel voorspellingen kunnen variëren op basis van veranderende markttrends, suggereert de Litecoin koers verwachting voor 2030 dat deze zou kunnen schommelen in een prijsbereik tussen $690 en $760. Dit zorgt voor een gemiddelde koers van $720.

Potentieel dieptepunt Gemiddelde koers Potentieel hoogtepunt
$690 $720 $760

Litecoin koers verwachting lange termijn

Het is heel lastig om een nauwkeurige voorspelling te maken van de Litecoin koers op zo een lange termijn. Hiervoor moet je rekening houden met verschillende Litecoin halvings, het marktsentiment dat verschillende keren zal veranderen en de algemene adoptie van cryptomunten. Als we kijken naar huidige samenwerkingen tussen Litecoin en bedrijven als mastercard, dan verwachten we dat de cryptomunt nog meer van zulke samenwerkingen zal aangaan in de toekomst. Ook verwachten we dat de P2P-betalingsindustrie enorm zal groeien.

Dit zorgt ervoor dat we een positieve koersverandering verwachten voor 2040. Op basis van de factoren, verwachten we dat de Litecoin koers kan toenemen tot een gemiddelde koers van $50,000 in 2040. Dit maakt Litecoin een van de beste investeringen op de lange termijn van dit moment.

Potentiële hoogte- en dieptepunten Litecoin koers

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde Litecoin koers voor de jaren 2024, 2025 en 2030. Ook vind je de potentiële diepte- en hoogtepunten voor die jaren.

Jaar Potentieel dieptepunt Gemiddelde koers Potentieel hoogtepunt
2024 $60 $120 $150
2025 $100 $190 $250
2030 $690 $720 $760

Litecoin verwachting van crypto experts en analisten

Hierboven heb je onze Litecoin koers verwachting voor de komende jaren kunnen lezen. Maar het is ook altijd goed om te kijken wat andere crypto experts en analisten te zeggen hebben.

PricePrediction.net

 • De prijs van 1 LTC zal tegen 2025 oplopen tot $173,93.
 • Litecoin (LTC) zal naar verwachting een maximumprijs bereiken van $1.140 tegen het jaar 2030.

Techopedia

 • De Litecoin koers verwachting voor 2024 is in ieder geval dat de coin kan aansterken. In het positiefste geval kan LTC € 215 waard worden in 2024, wat een behoorlijke upswing zou zijn.
 • We verwachten dat Litecoin in 2025 nog meer momentum opbouwt. Wij verwachten dat de crypto door de grens van € 200 kan breken en tot wel € 270 kan gaan stijgen in 2025.
 • Op lange termijn is het mogelijk dat de Litecoin koers verder stijgt tot een niveau tussen de € 790 en € 860. Uiteindelijk zal dit afhangen van de adoptie van LTC als betaalmiddel en de staat van de crypto markt.

Changelly

” Na de analyse van de prijzen van Litecoin in voorgaande jaren wordt aangenomen dat de minimumprijs van Litecoin in 2025 rond de $146,11 zal liggen. De maximaal verwachte LTC-prijs kan rond de $ 173,91 liggen. Gemiddeld zou de handelsprijs in 2025 $151,20 kunnen bedragen.”

Wat is Litecoin?

Litecoin, vaak de “zilveren versie van Bitcoin” genoemd, is een gedecentraliseerde cryptocurrency die opereert op een peer-to-peer netwerk. Gecreëerd in 2011 door Charlie Lee, een voormalig ingenieur bij Google en afgestudeerde van het MIT, staat het bekend als een van de eerste afsplitsingen van Bitcoin. Deze afsplitsingen van Bitcoin worden ook wel altcoins genoemd.

De creatie ervan werd geïnspireerd door het Bitcoin-protocol, maar het is niet zomaar een kloon. Litecoin introduceerde verschillende belangrijke verschillen. Ten eerste heeft het een snellere blokgeneratietijd van slechts 2,5 minuten, aanzienlijk minder dan de 10 minuten van Bitcoin, wat resulteert in snellere transactiebevestigingen. Daarnaast heeft het een hogere maximale muntenlimiet van 84 miljoen, vier keer zo veel als de 21 miljoen limiet van Bitcoin.

Ten slotte maakt het gebruik van een ander hashing-algoritme genaamd Scrypt in plaats van Bitcoin’s SHA-256. Dit Scrypt-algoritme is ontworpen om minder vatbaar te zijn voor op maat gemaakte hardware-oplossingen zoals Application-Specific Integrated Circuits (ASIC’s), waardoor het mijnbouwproces toegankelijker wordt voor individuele mijnwerkers.

Litecoin overzicht

Cryptocurrency Litecoin
Ticker LTC
Rank #20
Koers $68,92
Koers verandering (24H) -3,23%
Marktkapitalisatie $5,12 miljard
Circulerend aanbod 74.23 miljoen LTC
Trading volume (24H) $391.38 miljoen
All time high $410,62
All time low $1,19

Waar wordt Litecoin voor gebruikt?

Litecoin dient als een digitaal ruilmiddel, waarmee gebruikers transacties kunnen uitvoeren of waarde kunnen opslaan zonder traditionele financiële tussenpersonen zoals banken. Dit biedt een hoge mate van privacy en controle over de eigen fondsen.

Litecoin als betaalmiddel
Litecoin kan worden gebruikt om goederen en diensten te kopen waar het wordt geaccepteerd, om fondsen over te maken over grenzen heen zonder hoge transactiekosten, of als een investeringsactivum. De snelle verwerkingstijden van transacties en de relatief lage kosten maken het een ideaal cryptogeld voor microtransacties en dagelijks gebruik.
Litecoin als proefversie voor nieuwe technologieën
Bovendien wordt het door velen gezien als een proeftuin voor nieuwe blockchain-technologieën vanwege zijn technische overeenkomsten met Bitcoin. Dit maakt Litecoin een waardevolle digitale valuta en een belangrijke speler in de voortdurende ontwikkeling van blockchain.

Wat is de functie van de LTC token?

De LTC-token, als digitale representatie van Litecoin, biedt gebruikers de mogelijkheid om transacties uit te voeren en waarde op te slaan zonder tussenkomst van traditionele financiële instellingen, zoals banken. Dit zorgt voor een hoog niveau van privacy en autonomie over jouw financiële activa. Een aantal van de functies van de LTC token zijn:

De LTC token als efficiënt betaalmiddel
De LTC-token dient als een efficiënt betaalmiddel voor diverse doeleinden. Het maakt snelle transacties mogelijk tegen lage kosten, waardoor het ideaal is voor microtransacties en dagelijks gebruik. Gebruikers kunnen de LTC-token gebruiken om goederen en diensten te kopen waar Litecoin wordt geaccepteerd, evenals voor het uitvoeren van grensoverschrijdende transacties zonder hoge transactiekosten. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking tussen Litecoin en Mastercard die ervoor heeft gezorgd dat je deze tokens in alledaagse transacties kunt gebruiken.
De LTC token als instrument binnen het ecosysteem
Bovendien fungeert de LTC-token als een instrument voor het verkennen en ontwikkelen van nieuwe toepassingen binnen het ecosysteem van Litecoin. Dit omvat experimenten met smart contracts, gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen en andere innovatieve blockchain-oplossingen. Als zodanig speelt de LTC-token een belangrijke rol in het bevorderen van de evolutie en groei van het Litecoin-netwerk en de bredere blockchain-sector.

Wat beïnvloedt de koers van Litecoin (LTC)?

De Litecoin koers wordt, zoals bij alle cryptomunten, beïnvloed door een aantal verschillende factoren. Het bestuderen van deze factoren kan ervoor zorgen dat je toekomstige pieken of dalen aan ziet komen. De belangrijkste factoren voor Litecoin zijn de volgende.

Vraag en aanbodSentiment van de marktTechnologische ontwikkelingenInvloed van BitcoinManipulatie van de markt
De maximale voorraad LTC tokens ligt vast op 84 miljoen tokens. Door Litecoin te minen ontvang je LTC beloningen. Dit zorgt ervoor dat er steeds minder tokens beschikbaar zijn. Dit zorgt voor schaarste, wat de prijs doet stijgen. Kiezen investeerders er echter massaal voor om de tokens te verkopen, dan wordt het aanbod groter dan de vraag en dan zal de prijs dalen.
Het sentiment van de markt heeft grote invloed op de koers van een cryptomunt. Wanneer Litecoin positief in het nieuws komt, kan dit de koers enorm laten stijgen, maar negatief nieuws kan ook voor een daling zorgen.
Technologische ontwikkelingen in Litecoin kunnen ervoor zorgen dat de prijs kan veranderen. Op het moment dat transactiesnelheden beter worden, of een project beter op te schalen is, dan heeft dit een positief effect.
Doordat de technologie achter Litecoin lijkt op die achter Bitcoin, volgt Litecoin de trend van Bitcoin vaak. Gaat Bitcoin enorm stijgen, dan is het waarschijnlijk dat Litecoin dit ook doet.
Een groot aandeel van de Litecoin tokens zijn in bezit van een crypto whale. Dit is een investeerder die veel tokens heeft. Wanneer zo een whale besluit zijn tokens te verkopen, dan kan dit voor een significante daling in de prijs zorgen.

Is nu investeren in Litecoin verstandig?

In dit artikel hebben we de Litecoin koers verwachting voor de komende jaren besproken. Op dit moment kost LTC $68,92, met een kleine daling in de afgelopen 24 uur. In augustus 2023 is de laatste Litecoin halving geweest, de volgende zal pas in 2027 plaatsvinden. Deze afgelopen Litecoin halving heeft weinig effect gehad op de koers van deze token. De koers is sindsdien vrij constant geweest, hij is even gedaald tot $62 en gestegen tot $78. Als we kijken naar de koersverwachting voor 2024, dan zien we dat de koers waarschijnlijk zal gaan stijgen tot een gemiddelde koers van $120 in 2024. Dit heeft te maken met de bullish markt en de aankomende Bitcoin halving.

Het succes van Litecoin is namelijk nauw verbonden met het succes van Bitcoin. Wanneer Bitcoin door een bullish markt en de Bitcoin halving gaat stijgen, gaat Litecoin dit waarschijnlijk ook doen. Op dit moment kun je LTC voor een vrij lage prijs kopen, de koers is al tijden niet meer onder $60 gekomen en zal dat binnenkort ook niet gaan doen. Wel zal de prijs van Litecoin de komende jaren flink gaan stijgen, al zal dit niet heel snel gaan. Dit maakt het dus een goede investering op de lange termijn. Als je echter op zoek bent naar een crypto project dat je snel winst gaat opleveren, dan kun je beter kijken naar de snelst stijgende crypto’s. Dit zijn projecten die binnen nu en een jaar tot wel 100x rendement kunnen bieden.

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de Litecoin koers verwachting voor de jaren 2024 tot en met 2030. Litecoin is opgericht en 2011 en is daarmee een van de eerste altcoins ooit. Het project lijkt erg veel op Bitcoin en wordt dan ook vaak een zilveren versie van Bitcoin genoemd. Net als Bitcoin heeft ook Litecoin iedere vier jaar een halving van de mining rewards. Maar er zijn nog meer factoren die de Litecoin koers beïnvloeden. Deze factoren hebben we hierboven besproken.

De gevestigde aanwezigheid van Litecoin en de technologische overeenkomsten met Bitcoin bieden stabiliteit. Maar de toekomst blijft altijd onzeker in de volatiele cryptomarkt. Potentiële investeerders moeten daarom goed geïnformeerd blijven en met voorzichtigheid benaderen. Na het bestuderen van de koers van Litecoin, kunnen we concluderen dat dit crypto project een goede investering is wanneer je op zoek bent naar een investering op de lange termijn. Wil je investeren in Litecoin? Wij raden dan aan om de coin te kopen bij eToro, een van ’s werelds grootste crypto exchanges met miljoenen gebruikers over de hele wereld.

Veelgestelde vragen

Wat gaat Litecoin doen?

Hoeveel Litecoin zijn er?

Heeft Litecoin toekomst?

Wat is de Litecoin koers in Euro?

Wat is de Litecoin koers verwachting voor 2025?

Referenties

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...