Smog Token Kopen 2024 – Beginnersgids

smog token

Wil jij graag de Smog Token kopen? Dan ben je bij dit artikel op de juiste plek. Hier leggen we je namelijk alles uit over de nieuwe meme token. Smog maakt gebruik van de Solana blockchain. Hiermee treedt de token in de voetsporen van bekende voorgangers zoals Bonk, Dogwifhat en Myro, en kan mogelijk nog succesvoller worden.

Smog Token in het kort

Hieronder vind je een kort overzicht van de belangrijkste punten van de Smog Token:

 • ‘Fair Launch’ model: Smog heeft zich gericht op een eerlijke lancering van de token, er is geen presale gehouden en er zijn geen tokens verspreid aan belanghebbenden of eerste investeerders. Elke koper heeft hierdoor dezelfde kans om $SMOG te kopen.
 • Tokenomics: De tokenomics van Smog zijn gericht op de community. Zo wordt er een enorme hoeveelheid tokens gereserveerd om uit te geven aan marketing en airdrops, wat nogmaals laat zien dat de token zo eerlijk mogelijk de markt op wordt gebracht.
 • Alles voor de community: Gezien het bij Smog Token om een meme coin gaat, is het cruciaal dat er een solide community opgebouwd wordt die langere tijd actief betrokken blijft bij de coin. Dit doet het onder door speciale rollen binnen het ecosysteem aan te bieden.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Stappenplan Smog Token kopen

Wil jij de Smog Token kopen, maar heb je geen idee hoe? Geen probleem, want je bent niet de enige zonder ervaring met het kopen van tokens op een gedecentraliseerde exchange. Met behulp van het onderstaande stappenplan koop je zonder moeite je Smog Tokens via de website van Smog.

Stappenplan Smog Token kopen bij een DEX

 1. Stap 1: Maak een crypto wallet aan

  Bij een decentrale exchange (DEX) heb je een wallet nodig die gekoppeld kan worden aan het platform. Op die manier kan je namelijk rechtstreeks vanuit die wallet verschillende cryptomunten tegen elkaar traden. Bij een decentrale exchange is het namelijk zo dat er geen sprake is van een tussenpersoon, maar dat met behulp van smart contracts alle trades op de blockchain zelf uitgevoerd kunnen worden.
 2. Stap 2: Het Solana netwerk selecteren in je wallet

  Het komt nog vaak voor dat een wallet standaard werkt op de Ethereum blockchain. Aangezien Smog werkt op de blockchain van Solana, is het belangrijk om naar die blockchain over te schakelen, want dan pas kan je de wallet gebruiken binnen de decentrale exchange van Jupiter.
 3. Stap 3: De wallet vullen met Solana (SOL) of USD Coin (USDC)

  De Smog Token kan je kopen met de Solana token of met andere cryptocurrencies die werken op de blockchain van Solana. Het is het beste om in dit geval te kiezen voor het gebruiken van de Solana token of USD Coin, een stablecoin. Zodra je een van die tokens in je bezit hebt, kan je deze naar de wallet sturen die je bij de eerste stap hebt aangemaakt. Als je ze nog niet hebt, moet je bijvoorbeeld eerst Solana kopen en die vervolgens naar je wallet sturen.
 4. Stap 4: De wallet koppelen aan de DEX

  De wallet die je hebt aangemaakt moet je koppelen aan de decentrale exchange die je hebt uitgekozen om de crypto te kopen. In het geval van Smog kan je de token kopen bij Jupiter. Je zult daar dus de door jou aangemaakte wallet moeten koppelen aan het platform.
 5. Stap 5: Smog Token kopen met behulp van SOL of USDC

  Denk bij deze laatste stap goed na over hoeveel Smog Tokens je wilt gaan kopen. Je kan eenvoudig invullen hoeveel andere crypto je wilt investeren of juist hoeveel Smog Tokens je wilt ontvangen. Niets staat je nog in de weg om jouw aankoop af te ronden.

Wat is Smog?

De Smog Token is op de crypto markt gekomen als een nieuwe meme token. In dit geval is er gekozen om draken te gebruiken als thema voor de token. Smog is gebaseerd op de Solana blockchain, waarmee het in de voetsporen treedt van veel andere meme coins die ook deze blockchain gebruiken als de basis voor hun project.

Het is voor de ontwikkelaars van belang dat de verkoop op een eerlijke manier verloopt en daarom wordt de token direct aangeboden bij een DEX en wordt er een airdrop gebruikt om meer investeerders bij het project te betrekken. Voor die airdrop wordt 35% van het totale aanbod aan Smog Tokens gebruikt.

Doordat er zo’n groot aantal tokens gereserveerd is voor de airdrop, zal het ook niet bij eentje blijven. Het is de bedoeling van het project om met regelmaat extra tokens te verspreiden onder actieve traders die geïnvesteerd hebben in Smog en daarnaast taken voltooid hebben binnen Zealy.

Waarom moet je Smog Token kopen?

De Smog Token kopen is om verschillende redenen een goed plan. In het onderstaande overzicht zie je meerdere redenen waarom je deze token echt moet aanschaffen.

Ontwikkeld op de Solana blockchainVoordelen voor vroege investeerdersLage initiële marktkapitalisatieMeedoen aan airdrops

Ontwikkeld op de Solana blockchain

Doordat de Smog Token op de Solana blockchain ontwikkeld is, wordt er door de token een trend op de markt gevolgd. De Bonk koers steeg als een van de eersten enorm, waarna er steeds meer meme coins en shitcoins ontwikkeld werden op de blockchain van Solana. Veel van die projecten behaalden grote successen. Van Smog wordt nu hetzelfde verwacht, zeker gezien de timing van het project erg goed lijkt te zijn.

Voordelen voor vroege investeerders

Vroege investeerders profiteren van het feit dat de token alleen nog maar verkrijgbaar is bij de Jupiter DEX. Op dat moment is de token dus nog niet verkrijgbaar bij andere exchanges. Zodra dat wel het geval is, is het ook goed mogelijk dat de token flink in waarde gaat stijgen. Een vroege investering in deze nieuwe meme token kan er dus voor zorgen dat je een behoorlijke winst gaat maken.

Lage initiële marktkapitalisatie

In eerste instantie is er bij Smog sprake van een marktkapitalisatie van slechts $2 miljoen. Hierdoor is er sprake van een veel lagere marktkapitalisatie dan bij tokens als Bonk. De waarde van die crypto staat momenteel op $600 miljoen. Dit betekent dat als Smog die waarde weet te bereiken, de token maar liefst 300 keer meer waard geworden is.

Meedoen aan airdrops

Winst maken kan bij crypto door de token of tokens die je gekocht hebt te verkopen voor een hogere koerswaarde dan waarvoor je ze gekocht hebt. Bij Smog zullen er ook token airdrops plaatsvinden, waardoor je in het bezit kan komen van nog meer tokens. Je moet je hiervoor inschrijven bij Zealy en opdrachten voltooien zodat je punten kan verkrijgen. Hoe meer punten je hebt verzameld, $Smog Tokens je zult ontvangen bij de volgende airdrop.

Smog Token tokenomics

De Smog Token zal een totaal aanbod kennen van 1,4 miljard tokens. De helft daarvan zal gebruikt worden voor marketingdoeleinden, terwijl er 15% apart wordt gehouden voor de exchanges zodat er directe liquiditeit geboden kan worden.

Smog Token kopen - tokenomics

Daarnaast is er ook een deel van 35% gereserveerd voor de token airdrops van Smog. Daarbij gaat het dus om een totaal aantal tokens van 490 miljoen.

Deze tokens worden eerlijk verdeeld onder iedereen die $Smog Tokens in bezit heeft of mee doet aan opdrachten via Zealy. Voor beide zaken krijg je een bepaald aantal punten en op basis van het aantal airdrop punten dat je hebt, ontvang je extra tokens.

Roadmap Smog Token

De roadmap van de Smog Token is opgedeeld in verschillende fases. In totaal zijn er drie fases terug te vinden.

In de eerste van de drie fases is het airdrop programma bepaald en is ook het stakingsmechanisme ontwikkeld. Tijdens de latere fases zal de fair launch komen en ook wordt er dan begonnen met de airdrops van de tokens.

Smog Token kopen - roadmap

In de latere fases worden er daarnaast ook nog verschillende mogelijkheden onderzocht. Zo wordt er gekeken naar de mogelijkheid om een burn mechanisme te ontwikkelen.

Conclusie

De Smog Token heeft er bewust voor gekozen om de Solana blockchain te gebruiken. Het is de hoop dat de token in de voetsporen kan treden van veel voorgangers en ook uit kan groeien tot een groot succes op de crypto markt. Tokens zoals Bonk hebben dat succes al weten te behalen.

De token is direct voor iedereen te verkrijgen via de Jupiter DEX. Alle traders hebben dus evenveel kans om in het bezit te komen van de token, waardoor het aankoopproces eerlijk verloopt.

Ook hebben investeerders nog de mogelijkheid om deel te nemen aan airdrops door zich in te schrijven bij Zealy. Door opdrachten en andere acties te voltooien, kunnen er punten verzameld worden. Hoe meer punten iemand heeft, hoe groter de kans dat deze persoon een onderdeel wordt van de volgende airdrop van de token.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik de Smog Token kopen?

Wat is de Smog Token?

Hoe werkt de Smog Token airdrop?

Gaat de Smog Token stijgen?

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...