Sponge V2 kopen – Koopgids $SPONGEV2 Token

sponge v2 token kopen

De cryptowereld is weer opgeschud door een nieuwe meme coin. De Sponge V2 token ($SPONGEV2), een nieuwe token gebaseerd op SPONGE, heeft erg veel potentie. Lees hier waarom deze token zo veelbelovend is en hoe deze token aangeschaft kan worden.

Wat is Sponge V2?

Sponge V2 is de opvolger van de Sponge ($SPONGE) token. De Sponge token werd gereleased in mei 2023. Deze release ging gepaard met een explosieve koersstijging van 1.200%. De marktwaarde steeg van $1 miljoen naar $100 miljoen in een paar dagen. Voor de mensen die op het juiste moment ingestapt waren, zorgde dit voor winsten tot wel 100 keer.

Hierdoor werd Sponge V1 in korte tijd razend populair. Het belandde ook zeer snel op onze lijst met de meest veelbelovende crypto.

Een meme coin berust vaak op het enthousiasme van de community voor stijgingen. Bij de release van Sponge V1 was dit niet het geval. Zonder al teveel promotie werd Sponge V1 op de DEX genoteerd. Sindsdien is de community voor deze meme coin alleen maar aan het groeien. Deze community, met meer dan 13.000 houders, zal onwaarschijnlijk een groot succes voor Sponge V2 opleveren.

SPONGE token kopen

Hoe werkt Sponge V2 token?

Sponge V2 is een meme coin. De token is te verkrijgen via een stake-to-bridge model. Houders van Sponge V1 tokens kunnen Sponge V2 tokens aanschaffen met de vroegere versie van de token. Dit kan gedaan worden omdat beide tokens ondersteund worden door hetzelfde team. Dit team heeft zich al eens eerder bewezen door het grote succes van Sponge V1.

Daarnaast wist dit team de Sponge V1 al snel op grote exchanges te krijgen. Sponge V1 was te vinden op grote exchanges zoals: Gate.io, MEXC, Bitget, Poloniex en CoinW. Het team heeft dit binnen zes maanden voor elkaar gekregen. Dit laat nog eens zien hoeveel potentie dit team aan een meme coin kan geven.

Het positieve van dit stake-to-bridge model is dat de nieuwe meme coin geen community hoeft op te bouwen. Door het overnemen van de community van Sponge V1, zal Sponge V2 met een voorsprong beginnen.

Het stake-to-bridge model heeft nog een extra positief aspect voor de houders van Sponge V1. Dit zijn namelijk de staking beloningen. Naast het 1 op 1 verkrijgen van Sponge V2 door het inleveren van Sponge V1, krijgt een houder dus extra’s. Deze extra’s zullen uitbetaald worden over een periode van vier jaar. De uitbetalingen van Sponge V2 tokens zullen beginnen voordat $SPONGEV2 op een exchange genoteerd zal worden.

Waarom moet je Sponge V2 kopen?

Meme coins zijn ooit de crypto wereld binnengekomen als een soort grap. Een meme coin had geen ‘nut’. Het waren voornamelijk parodieën op andere bekende crypto munten. Echter krijgen meme coins tegenwoordig steeds meer aandacht en bekendheid. Dit komt ook omdat er meer ‘nut’ aan zo’n coin word toegevoegd. Wij hebben een aantal redenen bij elkaar gehaald waarom meme coins nu zeker de moeite waard zijn.

Meme coins en de cryptomarkt

De cryptomarkt staat aan de vooravond van een grote verandering. Dit wordt mede veroorzaakt door de aankomende halvering van Bitcoin en de goedkeuring van Bitcoin ETF’s door de SEC. Deze verwachte bull run zou ook gunstig kunnen uitpakken voor Sponge V2. Ter illustratie: tijdens de vorige bull run zag men een explosieve groei van Shiba Inu, eveneens een meme coin.

Voor het succes van een token is notering op een tier-one exchange essentieel. Voorheen waren dergelijke exchanges terughoudend in het noteren van meme coins vanwege hun onvoorspelbaarheid. Dit sentiment is recentelijk veranderd.

Zoals we eerder aangaven, werd Sponge V1 al genoteerd op meerdere tier-one exchanges. Andere meme coins hebben soortgelijke successen behaald. Bonk coin bijvoorbeeld is genoteerd op Binance, Kucoin en zelfs Coinbase. Pepe is ook aanwezig op tier-one exchanges zoals Binance, Kraken en Gemini.

Cijfers van andere Meme Coins

Andere meme coins hebben ook goed gepresteerd de afgelopen jaren. Wij hebben de belangrijkste cijfers opgezocht:

  • Bonk werd gelanceerd op 31 december 2022. Momenteel is de koers met 20.000% gestegen sinds het begin.
  • Pepe, een meme coin gebaseerd op Pepe the Frog, heeft in 2023 een stijging doorgemaakt van 7000% in drie weken.
  • Sponge V1 heeft na zijn release een stijging van 10.000% meegemaakt.

Sponge V2

Tokenomics en het stake-to-bridge model

Sponge V2 heeft een token voorraad van 150 miljard tokens, 26,93% (40,4 miljard tokens) zullen beschikbaar gesteld worden voor vroege investeerders.  Sponge V2 is ontwikkeld op de Ethereum blockchain. Hierdoor kan het opgeslagen worden in de beste ERC-20 wallets.

Sponge token

Sponge V2 is anders dan andere tokens. Het heeft namelijk geen presale. De token is alleen te verkrijgen via het stake-to-bridge model. Een investeerder zal eerst Sponge V1 moeten aanschaffen om Sponge V2 te kopen. Een investeerder die Sponge V1 momenteel al heeft kan deze stap overslaan.

Play-to-earn mechanisme

In tegenstelling tot Sponge V1, zal Sponge V2 ook een play-to-earn game ontwikkelen. Hier kunnen houders van de token credits kopen met hun $SPONGEV2 tokens. Tijdens het spelen met de credits kunnen houders extra $SPONGEV2 tokens verdienen.

Dit kan ervoor zorgen dat er meer nieuwe investeerders worden aangetrokken. Ook geeft het de meme coin extra ‘nut’.

Hoe $SPONGEV2 Kopen in Stappen

Hieronder leggen we in een aantal stappen uit hoe iemand Sponge V2 kan kopen. Dit geldt niet voor holders van Sponge V1. Holders van Sponge V1 kunnen gemakkelijk naar de website van Sponge gaan en hun Sponge V1 tokens staken door middel van het verbinden van hun crypto wallet.

Stap 1: Download MetaMask

Het is belangrijk dat crypto verhandeld wordt vanuit een betrouwbare crypto wallet. Voor $SPONGEV2 is MetaMask de beste keuze.

De website van Sponge V2 ondersteunt deze wallet met WalletConnect. MetaMask is gratis, veilig en beschikbaar op veel verschillende apparaten en besturingssystemen. Na het installeeren van MetaMask is het belangrijk dat de unieke herstel code opgeschreven wordt.

MetaMask

Stap 2: Koop andere crypto

Voordat Sponge V2 gekocht kan worden, moet er een andere crypto in de wallet staan. De website van Sponge V2 accepteert Ethereum en Tether. Het is dus van belang dat één van deze twee crypto aanwezig is in de wallet.

Stap 3: Verbind MetaMask aan Sponge V2

Door het klikken op de ‘Connect Wallet’ functie en daarna op ‘MetaMask’ kan de wallet verbonden worden aan Sponge V2.

Stap 4: Koop Sponge V2

Op de website van Sponge V2 kan gekozen worden met welke crypto de tokens aangeschaft willen worden. Deze moet overeenkomen met de crypto in de wallet. Vervolgens kan de hoeveelheid tokens die verwisseld willen worden gekozen worden. De gekochte coins zijn Sponge V1 tokens, deze worden vastgezet in een staking pool. De staking beloningen zijn dan Sponge V2 tokens.

Sponge en ETH

Stap 5: Claim je Sponge V2 tokens

Nadat de campagne van Sponge V2 is afgelopen kunnen de tokens geclaimd worden. De tokens zullen dan overgemaakt worden naar de wallet die verbonden is. De einddatum van de campagne is nog niet bekend. De stages van de campagne zijn dit wel, de eerste tokens kunnen geclaimd worden in de tweede stage.

Sponge stages

Conclusie

De Sponge V2 token is een interessante opkomende meme coin. Het wordt ondersteund door een gevestigd en bewezen team en een grote community. Dit geeft de meme coin erg veel potentie. Het inzetten op een meme coin neemt wel een risico met zich mee. Het is echter wel zo dat de positieve aspecten van $SPONGEV2 de risico’s overstijgen.

De Sponge V2 token kopen werkt net even anders dan bij veel andere cryptomunten. Je moet namelijk eerst in het bezit zijn van Sponge V1 tokens, deze kun je vervolgens via een stake-to-bridge methode vastzetten om er Sponge V2 tokens voor terug te krijgen.

Referenties

Veelgestelde Vragen

Wat is Sponge V2?

Hoe kan ik de Sponge V2 token kopen?

Waar kan ik Sponge V2 verkopen?

 

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...