Tether koers verwachting 2024-2030 – Tether (USDT) Analyse

tether-usdt

In de wereld van crypto, waar de markt doorgaans volgens vaste patronen opereert, vormt Tether (USDT) een opmerkelijke uitzondering. Hoewel de koers over het algemeen stabiel blijft, is het de moeite waard om te anticiperen op de Tether koers verwachting. Dit artikel biedt gedetailleerde inzichten in het project en de verwachtingen voor de koersontwikkeling van Tether.

Tether koers verwachting 2024-2030

Gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, lijkt een Tether koers verwachting van deze stablecoin op het eerste gezicht overbodig, aangezien de waarde in principe constant blijft. De onderstaande punten vormen een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Tether.

 • Tether lanceerde in 2014 als de eerste stablecoin en is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar
 • In 2015 kwam Tether in zwaar weer en daalde de Tether koers naar $0,65, maar uiteindelijk kwam de koers weer op $1
 • Tether is inmiddels uitgegroeid tot de grootste stablecoin met een huidige marktkapitalisatie van meer dan $92,5 miljard
 • De Tether verwachting is dat de koppeling met de dollar voorlopig zal blijven bestaan

Geschiedenis Tether en de USDT koers

Al sinds de oprichting in 2014 is Tether een belangrijke speler op de markt gebleken. Waar de markt over het algemeen erg volatiel en chaotisch is, zorgde de USDT koers juist voor meer stabiliteit. Dit blijkt ook uit de Tether verwachting. De koppeling met de Amerikaanse dollar heeft er bovendien voor gezorgd dat de koers altijd rond een waarde van $1 schommelde, al zijn er in de geschiedenis ook een aantal opmerkelijke hoogte- en dieptepunten geweest.

Tether koers verwachting

In 2017 daalde de USDT koers bijvoorbeeld kort naar een waarde van $0,91, terwijl er in 2018 een waarde van $1,02 werd bereikt als gevolg van de emoties op de markt en de marktwerking. Bij het instorten van de Terra blockchain ontstonden er zorgen in de cryptowereld en daalde Tether op bepaalde exchanges naar $0,95.

De koppeling van Tether met de Amerikaanse dollar wist echter stand te houden. Dit pakte positief uit voor de Tether koers. Inmiddels is Tether een van de snelst groeiende crypto’s en een belangrijke speler in de markt met een marktkapitalisatie van ruim $92,5 miljard.

Hoogtepunten Tether koers

In principe is er door de jaren heen weinig veranderd aan de koers van USDT. De koers is namelijk trouw gebleven aan de koppeling en was daardoor zo goed als altijd hetzelfde waard, zoals ook blijkt uit onze USDT Tether koers verwachting. Wel waren er af en toe tijdelijke uitschieters in de koers.

 • 2014: om de stabiliteit van de cryptomarkt te benadrukken werd Tether als munt geïntroduceerd op de blockchain van Bitcoin
 • 2015: Tether werd uitgebreid naar de blockchain Ethereum en Litecoin, zodat de compatibiliteit vergroot kon worden doordat de token nu over verschillende blockchains heen gestuurd kon worden
 • 2017: de cryptomarkt schommelde en dus werd Tether populairder, omdat traders zochten naar stabiliteit. Toch daalde de koers van USDT ook even naar $0,91
 • 2018: de koers steeg naar een hoogte van $1,02
 • 2022: door de problemen met de Terra blockchain daalde Tether tijdelijk en was het $0,95 waard

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Huidige USDT koers en Tether verwachting

In de onderstaande tabel is meer informatie te vinden over de huidige staat van Tether.

Lanceringsdatum 2014
Ticker USDT
Totale marktkapitalisatie $92.555.017.995
Totaal volume (24u) $52.789.188.199
Peg Amerikaanse dollar

Tether (USDT) koers verwachting 2024

Hoewel de Tether koers verwachting weinig nut heeft, zijn er wel degelijk bepaalde factoren die het toekomstbeeld van Tether kunnen veranderen. Het is de vraag of dat in 2024 al het geval kan zijn. In dit jaar staan er namelijk een aantal dingen te gebeuren die wel degelijk van invloed kunnen zijn op de koers.

In april 2024 staat namelijk een Bitcoin halving gepland, die vaak leidt tot bull runs op de markt, en daar zou Tether op mee kunnen liften. Ook de mogelijke goedkeuringen voor Bitcoin ETF’s. spelen nog een rol bij de Tether koers verwachting. Het is in ieder geval wel duidelijk dat de token op technisch vlak erg sterk is en blijft.

Tether (USDT) koers verwachting 2025

Als Tether het voor elkaar weet te krijgen om de koppeling met de Amerikaanse dollar te bewaren, dan is de Tether koers verwachting voor 2025 niet zo heel bijzonder. De waarde blijft dan namelijk ongeveer $1. Door analisten wordt echter wel gewaarschuwd dat er mogelijkheden bestaan dat ook de koers van Tether veranderingen door kan maken.

Onder andere de veranderende regelgeving op het gebied van crypto kan hiervoor zorgen. Als de regels strenger worden, dan kan dat zorgen voor een hogere waarde van Tether USDT. Veranderingen in de regelgeving kunnen er namelijk voor zorgen dat het moeilijker wordt voor Tether om de stabiele koers vast te blijven houden.

Tether moet daarnaast ook rekening houden met concurrenten, waaronder USDC. De opkomst van concurrenten kan ervoor zorgen dat het marktaandeel van Tether USDT afneemt en kan zorgen voor schommelingen in de koers. Als de crypto industrie echter blijft groeien en stabiliseren kan Tether zijn positie bewaren.

Lange termijn USDT / Tether koers verwachting

De Tether koers verwachting voor de lange termijn is nog weer wat lastiger om te geven. In de tussentijd kan er namelijk veel veranderen binnen de wereld van crypto. Het is dan ook lastig om te zeggen hoe het er op de lange termijn uit komt te zien voor USDT.

Als er meer concurrenten komen en deze steeds meer marktaandeel innemen, dan bestaat de kans dat Tether de status als beste stablecoin kwijtraakt. Momenteel lijkt het nog niet mogelijk, maar de kans bestaat natuurlijk wel. Voor de Tether koers is het te hopen dat Tether zich verder kan blijven ontwikkelen, zodat de status behouden kan worden.

Zoals aangegeven kunnen ook veranderen in de regelgeving ervoor zorgen dat Tether minder succes gaat behalen in de toekomst. Tegelijkertijd kunnen die veranderingen er ook voor zorgen dat Tether juist nog beter gaat presteren. De Tether koers verwachting voor de lange termijn is dan ook erg moeilijk om te geven, aangezien het de komende jaren alle kanten op kan gaan.

Hoe presteren Tether (USDT) concurrenten?

Tether mag dan wel de koploper zijn als het gaat om stablecoins, het is zeker niet de enige coin die op deze manier te werk gaat. De Tether koers is ook afhankelijk van wat deze concurrenten doen. In de onderstaande tabel is een overzicht te zien van hoe het er nu voor staat met Tether en de belangrijkste concurrenten.

Token Totale marktkapitalisatie Totaal volume (24u) Peg Koers
Tether (USDT) $92.555.017.995 $52.789.188.199 Amerikaanse dollar $1
USDC (USDC) $25.118.517.435 $6.194.310.702 Amerikaanse dollar $1
Dai (DAI) $5.348.661.976 $307.858.473 Amerikaanse dollar $1
TrueUSD (TUSD) $2.306.644.898 $320.188.049 Amerikaanse dollar $1
First Digital USD (FDUSD) $1.804.647.644 $3.674.396.546 Amerikaanse dollar $1
BUSD (BUSD) $1.000.465.792 $60.339.712 Amerikaanse dollar $1

Tether koers verwachting – Totale marktkapitalisatie 2024-2030

Onder andere aan de marktkapitalisatie valt te zien hoe goed het met Tether gaat. Het gaat hierbij om de totale waarde van de aandelen van een bedrijf volgens de beurskoers. In het geval van crypto gaat het dus om de totale waarde van de tokens.

In onderstaande tabel valt te zien wat de Tether verwachting is op dit gebied voor de komende jaren. Er wordt hierbij gekeken naar mogelijke hoogte- en dieptepunten en er wordt een gemiddelde verwachting getoond.

Jaar Mogelijk hoogtepunt Gemiddelde verwachting Mogelijk dieptepunt
2025 $120 miljard $107,5 miljard $95 miljard
2030 $150 miljard $130 miljard $110 miljard

Wat is Tether (USDT)?

Tether is een stablecoin, wat wil zeggen dat het doel is om de USDT koers gekoppeld te houden met een fiat valuta. In het geval van Tether is er gekozen voor de Amerikaanse dollar. Het is mogelijk om dit te doen door Tether te ondersteunen met reserves bestaande uit verschillende activa, waarbij het in dit geval vaak gaat om Amerikaanse obligaties.

Door de koppeling van Tether aan de Amerikaanse dollar, is de token een handig ruilmiddel voor bedrijven, investeerders en particulieren. De koers van USDT is door die koppeling namelijk over het algemeen hetzelfde. Tether is zelf ook de enige partij die tokens in de circulatie kan brengen en er uit kan halen.

De volgende punten behoren tot de functies van USDT:

 • Ruilmiddel voor bedrijven, investeerders en particulieren
 • De tokens zijn inwisselbaar voor $1 per stuk, mits voldaan wordt aan bepaalde regels
 • Eigenaren van Tether hebben ook de mogelijkheid om de token te staken en zo een passief inkomen te genereren

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Hoe komt de Tether (USDT) koers tot stand?

Zoals eerder aangegeven is Tether een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Dit wordt ook wel een peg genoemd. De Tether koers maakt daardoor ook weinig veranderingen door.

In principe zal de koers van Tether namelijk altijd rond een waarde van $1 liggen. Mocht de koppeling met de dollar vervallen, dan komt de koers en ook de Tether verwachting er flink anders uit te zien.

Voor- en nadelen van USDT voor gebruikers

Tether is anders dan andere crypto waardoor de USDT Tether koers verwachting ook anders is dan bij andere tokens. Zo is Tether bijvoorbeeld veel stabieler. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan Tether, terwijl er ook nadelen kleven aan deze token. Dit is terug te zien in het onderstaande overzicht.

Voordelen

 • Tether is als stablecoin veel stabieler en betrouwbaarder dan andere crypto
 • Wereldwijd gebruikt, geaccepteerd en vertrouwd
 • Zeer toegankelijk en snel te gebruiken
 • Hoge liquiditeit
 • Gedekt door fiatgeld

Nadelen

 • Door de koppeling met de dollar kan Tether USDT te maken krijgen met extra regulering of maatregelen
 • Afhankelijkheid van externe blockchains
 • Tether wordt niet decentraal beheerd, maar door Tether Limited (het bedrijf achter de stablecoin)

Hoe veilig is Tether?

Met crypto loop je in principe altijd risico. Toch is Tether op dit moment wel veilig te noemen. Dat heeft allemaal te maken met het feit dat er de koppeling is met de Amerikaanse dollar.

Dat die koppeling niet altijd garanties biedt, is wel gebleken uit het scenario met Terra Luna, een bekende altcoin. Een dergelijk scenario lijkt bij Tether USDT echter onwaarschijnlijk. Het gaat hier namelijk om een erg dominante speler met ook een groot marktaandeel, waardoor Tether erg stabiel is en om die reden een veilige en goede aankoop.

Wat is de Tether koers waard in euro?

De Tether koers is in principe altijd $1 waard. Maar zoals bekend gebruikt men niet overal dezelfde valuta. Om die reden is de waarde van Tether in euro’s anders. Momenteel heeft 1 USDT een waarde van €0,91.

Tether koers verwachting

Hoe kun je USDT omwisselen naar euro’s?

Het omwisselen van USDT naar euro’s gaat eigenlijk vrij eenvoudig. Hier heb je namelijk alleen een broker voor nodig. Daar kan je vervolgens handelen in crypto.

Tot die crypto behoort natuurlijk ook Tether. Aan de hand van de koers van USDT kan je zien hoeveel euro je moet betalen als je gaat investeren of hoeveel euro je krijgt als je de aangeschafte tokens weer besluit te verkopen.

Stappenplan USDT aanschaffen bij een betrouwbare broker

Het investeren in USDT is heel eenvoudig. Om dit te doen hoef je alleen maar gebruik te maken van de beste exchange. Als je door de USDT Tether koers verwachting wilt investeren, dan kan je dat met de volgende stappen doen bij eToro.

Stap 1: Kies een platform om te traden

De allereerste stap die gezet moet worden is natuurlijk het kiezen van een betrouwbaar platform dat ook Tether USDT aanbiedt. In dit geval raden we je eToro aan. Het is het beste om hier een account aan te maken als je dankzij de Tether koers verwachting wilt investeren.

Stap 2: Maak een account aan

Klik linksboven op de officiële website van eToro op ‘Lid worden’. Daarna kom je op een pagina terecht waar je wat standaard gegevens van jezelf in dient te vullen.

Stap 3: Identiteit verifiëren

Er gelden strenge regels voor eToro, waar ze zich aan moeten houden om in Europa actief te mogen zijn. Een onderdeel hiervan is het zogenaamde KYC-proces. Gebruikers moeten met bijvoorbeeld een rijbewijs hun identiteit bevestigen en bijvoorbeeld met een rekening aantonen dat hun adres klopt.

Stap 4: Je account financieren

De vierde stap om in Tether USDT te kunnen investeren is het storten van geld op je account bij eToro. Er zijn verschillende mogelijkheden, waar iDeal er eentje van is. Door eToro wordt het door jou gestorte geld automatisch omgezet in Amerikaanse dollars.

Stap 5: Tether USDT aanschaffen

De laatste stap is vanzelfsprekend het aanschaffen van Tether zelf. Zolang de koppeling bestaat hoef je niet te kijken naar de Tether koers verwachting en kan je meteen de token zoeken. Zodra jouw bestelling is bevestigd en uitgevoerd komen de tokens op het door jou aangemaakte account te staan.

Conclusie

Wie niet per se geïnteresseerd is in het maken van veel winst, maar een stabiele token zoekt, zit met Tether goed. Zoals gebleken uit deze Tether koers verwachting hoeven er geen wonderen verwacht te worden wat betreft stijgingen of dalingen. De peg met de Amerikaanse dollar zorgt namelijk voor een stabiele koers.

Tether is ook al sinds de oprichting een bekende cryptomunt en is nog altijd een belangrijke speler in de wereld van crypto. Een echte Tether koers verwachting is er eigenlijk niet, maar wel kan er gekeken worden naar de toekomst. Hierbij is het met name belangrijk voor Tether dat het de koppeling weet te behouden, dominant blijft in de markt en niet ten onder gaat aan extra regels.

Voor een stabiele investering kan je dus het beste kiezen voor Tether. Wie weet heeft deze Tether koers verwachting je wel overgehaald om in de token te investeren. Dat kan je dan het beste doen bij Coinbase of eToro.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Referenties

Veel gestelde vragen

Wat is Tether?

Wat is de waarde van USDT?

Hoe stabiel is Tether?

Hoe betrouwbaar is USDT?

Wat is de USDT Tether koers verwachting?

Hoe kun je USDT omwisselen naar euro’s?

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...