Ether (ETH) stijgt boven $3.000 door verkopersuitputting en ETF verwachtingen

4499 totale weergaven
eth koers

Na een daling van bijna 20% in de vier weken tot 5 juli, maakt ether (ETH) een bullish comeback. Verkopers lijken uitgeput, zo stellen analisten.

Ether weer boven de $3.000

Het herstel, samen met andere indicatoren die de vraag en investeringssentiment meten, suggereert dat ether haar bodem heeft bereikt voorafgaand aan de aanstaande debuut van spot ether ETF’s in de VS deze maand. Allereerst handelt ether niet langer met korting op Coinbase in vergelijking met Binance. Dat is een signaal van uitputting bij verkopers en een potentiële prijsbodem.

Analysebedrijf CryptoQuant meet met zijn ether premium index de kloof tussen het Coinbase’s ETH/USD paar en Binance’s ETH/USDT paar. Deze is gestegen naar nul of neutraal vanaf de diepe korting van -0,19 eind juni. De voormalige korting vertegenwoordigde sterke verkoopdruk van investeerders uit de Verenigde Staten.

Grayscale Ethereum Trust

Ook is de korting op de nettovermogenswaarde (NAV) voor de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) stilletjes verdwenen voor de eerste keer in ruim twee jaar. Dat is een signaal dat beleggers meer vertrouwen hebben in de toekomstige koers van ether, zo blijkt uit data van Grayscale en YCharts.

“De korting is aan het verminderen sinds de bodem van de crypto bearmarkt in december 2022. En recentelijk met de goedkeuring door de SEC van 19b-4 formulieren voor spot Ethereum ETF’s van verschillende uitgevers op 23 mei 2024,” aldus Tagus Capital in een e-mail.

Hoewel de ETF-aanbieders nog steeds moeten wachten tot hun S-1 registratieverklaringen effectief zijn voordat de handel kan beginnen. Het verdwijnen van de NAV-korting wijst op verwachtingen van een naderende goedkeuring door de SEC voor Ethereum ETF-handel, mogelijk rond medio juli,” zo denken ze bij Tagus Capital.

Volgens verschillende analisten stromen we miljarden dollars via de ETF’s naar ether. “Analisten hebben voorspeld dat de potentiële vraag naar de ETH ETF leidt tot een instroom van ongeveer 30% van die tijdens de introductie van de BTC ETF. Tijdens de eerste vijf maanden beleefde de BTC ETF $5 miljard aan netto-instroom,” zo schrijven analisten van IntoTheBlock in de wekelijkse nieuwsbrief.

Verkopers breken niet door cruciale steun

Prijsherstel is typisch tijdens bearish trends, maar de beweging van ether boven $3.000 valt op omdat het volgt op een succesvolle verdediging van de cruciale steunzone van $2.800-$2.850. Kopers verdedigden deze niveaus in de tweede helft van april en begin mei, waardoor het als cruciale steun is vastgesteld. Het feit dat long-tailed dagelijkse candles zijn verschenen op deze steun sinds vrijdag, suggereert dat verkopers geen kracht meer hebben, zo meldt Coindesk vandaag.

Een long-tailed candle toont aan dat verkopers aanvankelijk de controle hadden en de prijs naar de steun dreven, maar uiteindelijk zijn overmeesterd door kopers. Daarom bestaat de mogelijkheid dat het herstel in de nabije toekomst doorgaat.

Een ander geruststellend signaal voor de bulls is de aanwezigheid van het dubbele bodempatroon op de uurgrafiek. Het patroon dat aan het einde van een neerwaartse trend is gevonden en lijkt op de letter “W”, duidt op afnemende verkoopdruk en een mogelijke bullish ommekeer. Het feit dat prijzen twee keer zijn getest en steun hebben gevonden op hetzelfde niveau, suggereert dat verkopers moeite hebben.

Lees meer over:
etherkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...