Ethereum ETF zorgt voor optimisme onder analisten: Verwachting dat Bitcoin wordt ingehaald

2980 totale weergaven
ETH koers verwachting: SEC besluit over ETH ETF nadert, gaat Ethereum stijgen?

De prijs van Ethereum kan nog flink omhoog door de aankomende handel van ether exchange traded funds (ETF’s) in Amerika denken analisten. Sommigen noemen een koers van 6.500 dollar per ether. Dit terwijl bitcoin te maken heeft met Mt.Gox terugbetalingen en grote landen die bitcoins verkopen.

Ether ETF

Een Ethereum ETF is een beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt en dat de waarde van Ethereum volgt. In plaats van ether te kopen en te bewaren, krijgen beleggers via een ether ETF exposure aan de prijsschommelingen van ether. Elk ether ETF-fonds bevat ether en de aandelen in het fonds weerspiegelen de waarde van de onderliggende ether.

Bedrijven die deze producten willen gaan aanbieden zijn onder meer BlackRock, Galaxy Digital, Franklin Templeton, VanEck, Fidelity, iShares, Grayscale en 21Shares. Ze hebben toestemming van de toezichthouder om hun ETF’s op een beurs te laten noteren.

De lancering van ether ETF’s gaat naar verwachting op 8 juli plaatsvinden. De analisten noemen dit een “gouden ei” voor de prijsactie van Ether. Want aanbieders van Ether ETF’s moeten, net zoals bij bitcoin ETF’s, in dit geval fysieke ether kopen als dekking van de ETF. Daardoor ontstaat er koopdruk voor deze cryptomunt.

Prijsvoorspellingen

Deze goedkeuringen van de SEC lijken tot nu toe een stabiliserend effect te hebben op de prijzen van Ethereum. Een van de analisten die optismistisch is, is crypto-analist IncomeSharks. Hij geeft via X commentaar op de huidige prijsactie van Ethereum. “ETH – Ziet er optimistischer uit voor een uitbraak in Q3. Ik denk dat er een kans is op een stijging richting $4.000 deze of volgende maand.” Volgens de door hem gedeelde grafiek moet de prijs van ETH de regio van $3.300 tot $3.350 vasthouden om te kunnen stijgen naar $4.000.

Ter ondersteuning van dit sentiment benadrukt Cold Blooded Shiller de cruciale noodzaak voor Ethereum om momentum te tonen op de huidige prijsniveaus, specifiek rond het $3.400-niveau, als een belangrijke indicator voor een mogelijke impuls op lange termijn.

Vanuit historisch perspectief vergelijkt analist Jelle de huidige markt met de lange consolidatie van Ethereum in 2016-2017 voordat de enorme rally plaatsvond. Hij roept op tot volharding en optimisme: “In 2016-2017 consolideerde ETH meer dan 50 weken voordat het bijna 12.000 procent steeg. Vandaag geven mensen al op na minder dan 20 weken, terwijl de ETH ETF’s om de hoek staan. Blijf bij het plan jongens. Het beste moet nog komen.”

‘Beter dan bitcoin’

Ook analisten van K33 Research stellen in een nieuw rapport dat de vooruitzichten van ether positief zijn. Bitcoin heeft de nodige hordes te overwinnen. Zo gaan de bewindvoerders van de failliete beurs Mt.Gox maar liefst 8,5 miljard dollar aan bitcoin uitkeren vanaf deze week, stellen de K33-analisten Vetle Lunde en David Zimmerman. Bitcoin heeft het dit jaar erg goed gedaan. Zo is er 14 miljard dollar naar spot ETF’s gevloeid in 2024 en dat heeft de spotprijs flink opgedreven. Ether kon die prijs niet bijbenen en presteerde minder goed.

Lunde en Zimmerman zeggen dat de prijs van ETH “eerst zal struikelen na de lancering van de ETF’s”. Maar ze denken – net zoals gebeurde met Bitcoin – dat instromen naar de spotfondsen de prijs van ETH gaan stutten en verder laten groeien.

“ETF’s zijn een solide katalysator voor relatieve ETH-sterkte naarmate de zomer vordert en de stromen zich ophopen. Ik beschouw de huidige ETH/BTC-prijzen als een koopje voor de geduldige handelaar,” schrijft Lunde. “We handhaven een optimistische ETH-verwachting in afwachting van netto-instroom die gelijk is aan 0,75-1% van de circulerende voorraad van ETH in de vijf maanden na de lancering.”

Futuresmarkt

De analisten zeggen dat de markt het nog steeds “hardnekkig” oneens is met hun standpunt. Ze wijzen op Ether futures die met een relatief lagere prijs handelen ten opzichte van Bitcoin futures. En de prijs van ETH die in verhouding tot de bitcoin prijs wordt verhandeld tegen een koers van 1 ETH tot 0,055 BTC.

De afgelopen 12 maanden is de waarde van ETH gestaag gedaald ten opzichte van Bitcoin, tot een jaarlijks dieptepunt van 0,045 op 24 mei.

De prijs van Ether ten opzichte van Bitcoin keerde snel om na de plotselinge beslissing van de SEC om Ether ETF’s goed te keuren, wat analisten verraste en ervoor zorgde dat ETH/BTC steeg naar de huidige waarde van 0,055, volgens TradingView-gegevens.

Desondanks zeggen Lunde en Zimmerman dat het openstaande belang in Ether futures “meedogenloos” is. Want veel handelaren zijn bereid om hoge bedragen aan hefboomwerking te gebruiken om op de potentiële prijsactie van ETH in aanloop naar de lancering van de ETF’s.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd