Goedemorgen Bitcoin: nieuws over Ethereum ETF

8128 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ethereum ETF mogelijk goedgekeurd ‘ergens in de loop van de zomer’

Ethereum ETF’s zijn nog geen zekerheid, maar lijken weer een stap dichterbij.

In een recente hoorzitting van de Senaatscommissie voor Bankzaken suggereerde Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), dat de goedkeuringen voor spot Ether (ETH) exchange-traded funds (ETFs) deze zomer verwacht kunnen worden. Tijdens de bespreking van de begrotingsaanvragen van president Joe Biden voor 2025, verklaarde Gensler dat de SEC de S-1 registratieverklaringen voor vermogensbeheerders naar verwachting “ergens in de loop van deze zomer” zal goedkeuren. Als het wordt goedgekeurd, want ook dit is wederom geen bevestiging.

MiCA en euro stablecoins: Is mogelijk verbod op Tether goed nieuws?

Er komen nieuwe regels aan in Europa rondom crypto. Deze regels staan bekend als Markets in Crypto Assets (MiCA), staat op het punt de stablecoinmarkt flink op te schudden. Onder andere Binance heeft plannen aangekondigd om stablecoins te beperken die niet voldoen aan de MiCA-standaarden. Ook Kraken onderzoekt actief welke stablecoins voldoen aan de Europese normen, wat mogelijk kan leiden tot het verwijderen van stablecoins voor hun EU-gebruikers.

MicroStrategy wil $500 miljoen uit de markt halen om meer bitcoin te kopen

MicroStrategy kondigt plannen aan om $500 miljoen op te halen via zogenaamde converteerbare senior notes om nog meer Bitcoin te kopen. Dat maakt de Amerikaanse IT-dienstverlener via een persbericht bekend.

Het bedrijf van bestuursvoorzitter Michael Saylor wil $500 miljoen uit de markt halen door een speciaal type lening aan grote investeerders aan te bieden. De naam van deze leningen zijn “converteerbare senior notes”. Deze lening is om te zetten in aandelen van MicroStrategy. Ze hebben voorrang boven andere schulden als het bedrijf financiële problemen heeft. De doelgroep van dit product zijn grote, gekwalificeerde investeerders in een private deal. Ze geven deze investeerders ook de optie om nog eens $75 miljoen aan notes te kopen als ze dat willen.

Aandelen bitcoin miners schieten omhoog na belofte van Trump

Aandelen van Amerikaanse bitcoin miners schoten woensdag met ruim 10% omhoog na een bijzondere belofte van Donald Trump. De voormalig president van de Verenigde Staten doet in 2024 mee aan de presidentsverkiezingen en zei deze week dat hij “alle resterende bitcoin” in Amerika wil produceren.

Steun voor Amerikaanse bitcoin miners
Tot nu toe is het regelgevende klimaat niet gunstig geweest voor bitcoin miners in de Verenigde Staten. Zij kregen geen hulp van de administratie van de zittende president Joe Biden en werden eerder tegengewerkt.

Zo voerde Biden onder andere een hogere belasting in voor het energieverbruik van miners. Donald Trump lijkt daar verandering in te willen brengen.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...