Podcast #12: Durfkapitalist Tim Draper: “Bitcoin heeft de positie van Microsoft in de jaren negentig”

In deze twaalfde aflevering van onze podcastserie een gesprek met de bekende Amerikaanse durfkapitalist Tim Draper, oprichter van Draper Associates en Draper University. Draper is telg in een zeer bekende VC-familie uit Californië. Zijn opa was oprichter van Draper, Gaither en Anderson, in 1959 één van de eerste VC-firma's van de VS. Zijn vader Bill was één van de eerste aandeelhouders van Skype. Toen het aan eBay werd verkocht voor 4,1 miljard dollar, had Draper 10% van de aandelen in handen.

Tim Draper over bitcoin

Zijn Tim Draper was één van de eersten die onder een email een advertentie plaatste, en werd daarmee later bekend als bedenker van - wat door sommigen als 'viral' marketingtruc wordt gezien. Draper heeft interesse gehard in technologiebedrijven, die een disruptie kunnen teweegbrengen. In 2014 haalt hij de wereldwijde nieuwskoppen door 30.000 bitcoins van het Amerikaanse leger te kopen voor - het nu - slechts 633 dollar per stuk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Draper is ondanks het schrale koersjaar 2018 'bullish' gebleven op bitcoin. We spraken hem tijdens de Next Web conferentie in Amsterdam, eind mei 2018. Hij had net zijn bitcoinrapliedje gezongen in de Hard Fork tent, de eerste keer dat The Next Web serieus aandacht besteedde aan de crypto - en blockchainbedrijven. In dit gesprek benadrukt Draper nogmaals zijn voorspelling: “Bitcoin zal in 2020 250.000 dollar waard zijn, want ik verwacht dat de dollar minder waard wordt, terwijl bitcoin alleen maar meer waard wordt.”
Andere namen waar Draper van gecharmeerd is: Ethereum en Tezos.

Podcast #12 - Tim Draper: "Wérkelijke waarde van bitcoin zit in netwerk"

Of kijk het interview terug op ons Youtube-kanaal.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...