1 Bitcoin is meer waard dan 1 kilo goud

Een Bitcoin (BTC) is meer waard dan een kilo goud. Op het moment van schrijven is de stand van zaken als volgt: 47.187 euro per bitcoin tegenover 47.190 euro per kilo goud bij the-house.be.

De marktkapitalisatie van bitcoin bereikte deze week voor het eerst de magische grens van $1.000 miljard. Dat is een hoop waarde, maar BTC is nog een kleine jongen als je het vergelijkt met de goudmarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is stuivertje wisselen: maar 1 kilo goud en 1 BTC zijn nu ongeveer gelijk in waarde.

Bitcoin vs Goud

Alle bitcoin tegen de huidige prijs zijn gezamenlijk zo'n 9,15% van de goudmarkt waard volgens het Clark Moody Dashboard. Er is nog een lange weg te gaan, maar het tij lijkt langzaam (of eigenlijk, relatief snel) gekeerd.

Bitcoin is steeds vaker onderdeel van gesprek als het gaat over oppotmiddelen en het ontwijken van inflatie. Niet voor niets koopt een partij als MicroStrategy voor miljarden dollars aan BTC in. Bedrijven als Tesla doen ook mee met een klein percentage van hun kasreserves: zij kochten voor 1,5 miljard aan bitcoin.

Het narratief bij dit soort miljardenbedrijven is vrij duidelijk: bitcoin is hét spaarmiddel voor de toekomst. Daarmee lijkt BTC de wind uit de zeilen te nemen van goud. Het edelmetaal had namelijk eeuwen lang steevast dit imago.

De kiloprijs van goud tegenover bitcoin is een leuke statistiek, het laat goed zien hoe goed bitcoin het doet tegenover de (oude) concurrent.

Mocht je nog aan fysiek goud kunnen komen: dan kun je nu voor ongeveer dezelfde prijs ook BTC kopen. Dat heb je normaal gesproken dezelfde dag nog in je digitale handen, bij goud kan dit lang duren.

De Nederlandse anonieme quant PlanB is een bekende bitcoiner die verschillende statistieken en cijfers rondom bitcoin uiteenzet en zo inzichtelijk probeert te maken. De Twitteraar is vooral bekend om zijn Stock-to-Flow model.

In onderstaande tweet is de waarde van BTC tegenover goud te zien. Beetje bij beetje slokt de nieuwe vorm van geld de markt op van goud.

Poll

Heb jij naast bitcoin ook goud?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoud

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)