‘$1 miljard van Tether naar Binance’

Er is géén $1 miljard extra Tether (USDT) bijgekomen. Eerder vandaag was er een transactie te zien vanuit Tether Treasury naar cryptobeurs Binance voor maar liefst $1 miljard aan USDT.

Het gerucht ging dat het ging om nieuwe tokens, maar niets is minder waar. Het ging in dit geval om een zogenaamde chain swap. De tokens van Tether werden van het netwerk van Tron omgezet naar Ethereum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De mensen achter Whale Alert houden dit soort grote transacties bij. Het is geen handwerk en dus komt er soms iets voorbij dat de verkeerde indruk wekt. Er ging wel $1 miljard aan USDT naar Binance, maar dit geld was eerder ook al onderdeel van de markt van Tether.

Het lijkt er dus niet op dat onderstaande transactie een nieuwe liquiditeitsinjectie voor de markt is.

Tether en bitcoin

Het idee achter Tether vrij simpel: het is een munt die de waarde van de Amerikaanse dollar zo nauwkeurig mogelijk wil volgen. De token bevindt zich op verschillende netwerken en wordt veel gebruikt in de wereld van handelen en internationale betalingen.

De handelsparen met Tether zijn op alle grote cryptobeurzen enorm populair. Tether is veruit het populairste handelspaar in de wereld van cryptocurrency. De discussie rondom de legitimiteit van Tether laten we nu even achterwegen.

Want hoe je het ook went of keert: de synthetische dollar heeft een grote rol in het ecosysteem van bitcoin en bedrijven daar omheen.

Op het moment van schrijven is er ruim $78 miljard aan Tether in omloop. Volgens CoinMarketCap werd er voor ruim $98 miljard aan handel gedreven met Tether in de afgelopen 24 uur. En dat zijn alleen de cijfers van de beurzen die deze specifieke website bijhoudt. Met dat grote handelsvolume laat de token bitcoin bijvoorbeeld ver achter zich.

Bitcoin als protocol en netwerk kan prima draaien zonder Tether, maar op dit moment is er wel veel vraag naar de diensten van het bedrijf.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstether

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...