Regering van Amerika wil dat uitgevers van stablecoins zich laten registreren als bank

De regering van Joe Biden wil dat cryptobedrijven die stablecoins uitgeven zich als bank gaan registreren. Het Amerikaans Congres kan binnenkort een wetsvoorstel verwachten waar uitgebreid aandacht wordt geschonken aan stablecoins. Dat meldt The Wall Street Journal.

Een stablecoin is een token die zo nauwkeurig mogelijk de prijs van een andere valuta probeert te volgen. In veel gevallen gaat het om tokens gebaseerd op de Amerikaanse dollar. De tokens zijn beschikbaar op verschillende netwerken. Je kunt het makkelijker verzenden en gebruiken dan de gemiddelde dollars bij een willekeurige bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk hoopt de regering van Biden dat er gewerkt kan worden aan een wettelijk kader om bedrijven die stablecoins uitgeven zich te laten registreren als bank.

Relevant voor bitcoin

De markt rondom bitcoin is een veelkoppig monster. Een belangrijk onderdeel van de handel in bitcoin zijn stablecoins. Sterker nog: de stablecoin Tether (USDT) staat steevast op één op het lijstje van handelsvolume op de grootste cryptobeurzen.

De vraag is echter hoe effectief de mogelijk aankomende regels en richtlijnen gaan zijn. Regels en richtlijnen bedenken is één ding. Ze handhaven in een markt dat constant nieuwe dingen probeert is van een totaal andere orde.

Er kan een scenario ontstaan dat gereguleerde cryptobeurzen in de Verenigde Staten geen gebruik meer mogen maken van stablecoins die niet aan de eisen van de toezichthouders voldoen.

Naast Tether is bijvoorbeeld USD Coin (USDC) een grote token die de waarde van de Amerikaanse dollar moet volgen. De uitgevers van USDC zijn in tegenstelling tot Tether gevestigd in de Verenigde Staten.

USD Coin wordt beheerd door een consortium genaamd Centre, dat is opgericht door Circle en bestaat uit leden zoals cryptobeurs Coinbase en Bitcoin-mijnbedrijf Bitmain. Coinbase is inmiddels zelf een beursgenoteerd bedrijf in de VS en heeft zich dus te houden aan de lokale regels, ook als deze veranderen

Lees meer over:
stablecointether

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...