$100.000.000.000 aan Traditioneel Geld Wacht op Goedkeuring van Bitcoin ETF, Zeggen Analisten van Bloomberg

Volgens nieuwe schattingen van Bloomberg Intelligence kan de markt voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) snel uitgroeien tot een “juggernaut” van $100 miljard.

Miljarden dollars naar bitcoinmarkt

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Galaxy Digital is het gesprek aangegaan met ongeveer 300 beleggingsprofessionals over het toewijzen van kapitaal aan BTC in afwachting van de verwachte lancering van de ETF.

Jeff Janson van Summit Wealth, dat $500 miljoen aan activa beheert, zegt dat er aanzienlijke institutionele belangstelling is voor bitcoin vanwege een waarschijnlijke goedkeuring van de ETF.

“Ik heb het gevoel dat we nu recht in de loop van de SEC staren die eindelijk goedkeuring geeft. En mijn overtuiging is dat zodra je er toegang toe hebt op die manier, ik denk dat je een aanzienlijke hoeveelheid institutionele interesse gaat zien. We willen ervoor zorgen dat we het goed doen voor onze klanten en we denken dat dit een gamechanger gaat zijn in hoe we presteren ten opzichte van andere adviseurs.”

Bitcoin ETF potentieel

Chuck Cumello, CEO bij Essex Financial Services, zegt dat hij vragen krijgt van vermogende investeerders over het potentieel van een bitcoin ETF, die volgens hem het spel gaan veranderen.

“Het moet gewoon eenvoudig en gemakkelijk zijn om een transactie te plaatsen – om een longpositie te hebben in het beleggingsaccount van een klant.”

Op dit moment zijn aanvragen voor een spotmarkt bitcoin ETF ingediend door verschillende zwaargewichten uit de traditionele financiële wereld, waaronder Fidelity, Ark Invest en, vooral, BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder die meer dan $9.000 miljard aan activa beheert.

Hoewel sommige crypto-enthousiastelingen hebben gesuggereerd dat de goedkeuring onvermijdelijk is, hebben sommige experts zoals BitGo CEO Mike Belshe gezegd dat er waarschijnlijk op korte termijn nog een ronde van afwijzingen door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) gaat plaatsvinden.

In een nieuw interview op Bloomberg Television zegt Belshe dat de dualiteit van cryptobedrijven zoals Coinbase – die zowel als crypto-beurs als bewaarder fungeert – ertoe leidt dat de toezichthouder aanvragen voor BTC ETF’s afwijst.

“We zijn allemaal enthousiast over de ETF. Het komt zeker dichterbij. We zien zeker signalen in termen van de gesprekken die de aanvragers hebben met de SEC. BitGo werkt ook met een aantal van deze jongens samen, dus ik ben optimistisch. Maar ik denk dat het heel goed mogelijk is dat we nog een ronde van ETF-afwijzingen krijgen voordat we het positieve nieuws krijgen, en het komt echt neer op de marktstructuur. Gary Gensler heeft er op dit punt geen geheim van gemaakt dat je beurzen moet scheiden van bewaring. De marktstructuur van de CFTC (Commodity Futures Trading Commission) is al op deze manier – je moet beurzen scheiden van bewaring [in] de aandelenmarkten.”

Lees meer over:
Bitcoincryptomarkt

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: gesprekken over ETF, VanEck claimt ticker ‘HODL’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over...

Bitcoin
El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom...

Nieuws
Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit...

Nieuws
Lees meer