101 miljoen tweets met het woord bitcoin erin, een groei van 350%

Er is in 2021 maar liefst honderd miljoen keer getwitterd over bitcoin. Dat is een groei van 350% ten opzichte van het jaar 2020, het jaar de halvening.

Dat blijkt uit onderzoek van Visibrain, waar bitcoin security specialist Jameson Lopp van Casa melding van maakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De meeste activiteit gebeurde tijdens het naderen van een nieuwe all-time high in april 2021 naar ruim $64.000. Later in het jaar, op 10 november, werd ook dat prijsrecord verbeterd met een prijs van $69.000.

Ook in de maanden februari en maart was er veel drukte toen Tesla voor 1 miljard dollar aan bitcoin kocht en ook aankondigde bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Later trok de automaker die laatste belofte in, met een prijsduikeling tot gevolg.

En ook El Salvador met zijn bitcoinwet hield de gemoederen flink bezig in de maanden juni (de aankondiging) en in september (de daadwerkelijke invoering ervan).

101 miljoen tweets met het woord bitcoin erin, een groei van 350%
bron: Twitter

Twitter voegde per 2 februari 2020 automatisch de emoji van bitcoin toe bij de hashtag bitcoin. Dat heeft zeker meegeholpen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTwitter

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...