13,5% minder bitcoin bij beurzen sinds januari 2022

Het is ruim drie jaar geleden dat er zo weinig bitcoin op exchanges stond. Dat concludeert analysebedrijf Santiment op basis van een aantal on-chainstatistieken.

Ze kunnen redelijk nauwkeurig schatten welke adressen er in handen zijn van centrale beurzen. Maar houders van btc halen hun bezit steeds meer van handelsplatforms af.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'De balans staat op het laagste punt sinds december 2018. Er staat 13,5% minder BTC bij beurzen en brokers in vergelijking met twee maanden geleden. Dat komt neer op 1,6% minder van het totale aanbod in handen van deze tussenpersonen'.

13,5% minder bitcoin bij beurzen sinds januari 2022
bronnen: Santiment / Daily Hodl

Santiment duidt ook de recente prijsactie: het breken van $42.000. Die prijspiek is veroorzaakt door een 'waterval van shorthandelaren wiens positie is geliquideerd naarmate de prijs verder steeg met een short squeeze tot gevolg.

Een short squeeze is een situatie waarbij handelaren gedwongen worden om te verkopen zodra de markt zich tegen hun marktpositie keert.

'De stijging van Bitcoin tot $42.405 komt door tal van short liquidaties. Blijf het financieringpercentage (funding rate) van de derivatenmarkt goed in de gaten houden hoe de verhouding tussen longs en shorts is'.

13,5% minder bitcoin bij beurzen sinds januari 2022
bronnen: Santiment / Daily Hodl

Op de markt is wel degelijk accumulatie gaande, niet alleen van kleinere adressen, maar ook van adressen waarop 10 bitcoin of minder staat.

Deze adressen (van maximaal 10 btc of minder) hebben nu bijna 14,56% van alle bitcoin in handen.

Dit terwijl de adressen met 10 btc of meer procentueel inleveren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...