15 biljoen dollar aan kapitaal richting bitcoin?

1284 totale weergaven
bitcoin bullrun

Als we Glassnode-oprichters Jan Happel en Yann Allemann mogen geloven, die samen het account Negentropic op Twitter (of X) beheren, dan staan er momenteel biljoenen dollars aan institutioneel kapitaal klaar om richting bitcoin te stromen. “De introductie van Spot Bitcoin ETFs is het financiële landschap aan het herinrichten op een manier die ongeëvenaard is. […] Bedrijven met meer dan 15 biljoen dollar aan assets proberen een Spot ETF op de markt te brengen”, aldus Happel en Allemann.

Institutionele FOMO voor bitcoin

Het begint er ondertussen op te lijken dat er een soort institutionele FOMO (fear of missing out) is met betrekking tot bitcoin, zo stellen de oprichters van Glassnode.

Afgelopen week maakte Bloomberg-analist Eric Balchunas al melding van het feit dat BlackRock, de grootste fondsbeheerder ter wereld, op dit moment al bezig is om kapitaal in zijn Spot Bitcoin ETF te stoppen; die overigens nog goedgekeurd moet worden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Gekeken naar de koersactie van bitcoin zien Happel en Allemann dat we bezig zijn met een periode van afkoeling, nadat de koers van 35.000 dollar werd aangeikt.

Op het moment van schrijven tikt de bitcoin koers binnen op 34.200 dollar en daar staan we echt al een paar dagen op. Kunnen we deze week verder omhoog schieten?

De bulls hebben afgelopen week gewonnen

Happel en Allemann concluderen dat de bulls afgelopen week hebben gewonnen, maar voor deze week liggen de kaarten nog gesloten op tafel. We moeten het allemaal nog maar zien of bitcoin de stijgingen kan doorzetten.

We lijken op dit moment in ieder geval gestabiliseerd op het niveau van 34.000 dollar. Er staan voor deze week wel wat belangrijke macro-economische zaken op de agenda.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende vergadering van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) van aanstaande woensdag? De verwachting is dat zij de rente deze week op hetzelfde niveau houden en dus wederom voor een pauze kiezen.

Verder krijgen we op donderdag en vrijdag belangrijke informatie over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Genoeg data voor een volatiele week dus weer. Laten we hopen dat het om volatiliteit naar de bovenkant gaat.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....