‘15% heeft kwart van vermogen in bitcoin geïnvesteerd’, volgens BoA

1127 totale weergaven

De Bank of America (BoA) heeft een steekproef gedaan. De enquête laat zien dat consumenten nog steeds enthousiast zijn over cryptovaluta.

Bitcoin bezitten

De interesse van consumenten is ondanks de marktcorrectie toegenomen. Voor de enquête ondervroeg de Amerikaanse bank zo’n 1.000 individuen. Sommigen van hen hadden al cryptovaluta en sommigen van hen nog niet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bleek dat 91% van de respondenten de intentie heeft om in de komende zes maanden cryptovaluta te kopen. Verder gaf hetzelfde percentage van de respondenten aan dat ze in de afgelopen zes maanden cryptoassets te hebben gekocht. Het is een enorm hoog percentage, wat je bijna in twijfel doet stellen of de groep ondervraagden wel een goede representatie betreft.

30% van hen gaf aan niet van plan te zijn om hun cryptovaluta de komende zes maanden te verkopen. Een vergelijkbaar percentage gaf aan dat ze de voorgaande zes maanden géén digitale valuta hadden verkocht.

Betaalmiddel

Het rapport wijst op een groeiende belangstelling voor digitale valuta als betaalmiddel. 390 van de 1.000 respondenten zegt dat ze momenteel al cryptovalua gebruiken als betaalmiddel voor online aankopen. Daarnaast gebruikt 34% cryptovaluta al voor persoonlijke transacties.

Van de ondervraagden vertelde 65% dat ze minder dan een tiende van hun portfolio in digitale activa hebben belegd. Voor 15% van hen betrof het een kwart van hun investeringen.

De overgrote meerderheid van de respondenten gaf aan dat ze kortetermijninvesteerders zijn. 77% houdt het minder dan een jaar in bezit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd