Bitcoin erg populair onder jonge miljonairs, gros zit voor meer dan 50% in cryptovaluta

Er zijn steeds meer miljonairs die zich met cryptovaluta bezig houden. Volgens een enquête van CNBC gaat daar het komende jaar geen verandering in komen.

Steekproef onder miljonairs

Uit een nieuwe steekproef van de Amerikaanse televisiezender blijkt dat de meeste millennial-miljonairs het grootste deel van hun beleggingen in cryptovaluta hebben gestoken. Het gaat hier dus specifiek over jonge miljonairs, geboren in de laatste twee decennia van de vorige eeuw.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“De meeste millennial-miljonairs hebben het grootste deel van hun vermogen in crypto, en ze zijn van plan er in 2022 meer in te stoppen, ondanks de recente prijsdalingen.”

In het onderzoek ondervraagden ze ​​millennials die meer dan $1 miljoen in verscheidene activa hebben geïnvesteerd.

Meer dan de helft (53%) heeft volgens het onderzoek minstens 50% van zijn vermogen in crypto belegd. Bijna een derde houdt ten minstens driekwart van zijn vermogen in Bitcoin, Ethereum en andere soorten cryptovaluta aan.

Contrast met boomers

De cryptkoopdrift van millennials staat volgens het onderzoek in schril contrast met de oudere generatie investeerders (boomers, red.). Van hen heeft slechts 4% cryptovaluta.

“Terwijl oudere generaties miljonairs nog grotendeels sceptisch staan ​​tegenover crypto en de toekomst ervan, zijn cryptocurrency’s de primaire bron van ‘wealth creation’ en vermogensgroei geworden voor veel jongere investeerders, die vroeg instapten en snel rendement hebben geboekt.”

Overigens is 45% van deze groep níet rijk geworden dankzij cryptovaluta, maar vanwege een erfenis die ze hebben gekregen. Voor 75% van de millennials met een vermogen van meer dan $5 miljoen was een dergelijke schenking uit familiekring de belangrijkste reden van hun rijkdom.

De dip van de cryptomarkt in december 2021 deert de jongelingen niet. Ongeveer de helft (48%) is van plan om de komende 12 maanden meer geld in het digitale bezit te investeren. 39% is van plan is om het op het huidige niveaus te houden.

Slechts 6% van de millennial-miljonairs is van plan om het komende jaar posities te sluiten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...