$150 miljoen aan shorts geliquideerd in laatste rally Bitcoin

Bitcoin is bezig aan een indrukwekkende opmars na enkele maanden van neerwaartse prijsactie. In korte tijd is de moeder aller cryptocurrency’s met meer dan 50 procent gestegen sinds het bereiken van de bodem op 20 juli van dit jaar.

In die weg omhoog zijn duizenden beren geslacht en zijn er voor $150 miljoen aan shorts geliquideerd. Na een paar pijnlijke maanden lijkt bitcoin weer helemaal terug te zijn.

Enorm volume op futuresmarkten

Ieder keer als bitcoin volatiliteit vertoont, zowel omhoog als omlaag, gaat het los op de futuresmarkten. Ditmaal was het voor de hodlers een positieve beweging en explodeerde het aantal liquidaties op de beurzen. Veel beren moesten gedwongen hun positie sluiten en met een verlies op zak terug naar huis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gros van het volume op de futuresmarkten vond plaats bij Bybit, OKEx, Binance en Huobi. Wat over het algemeen de beurzen zijn waar de meeste gokkers actief zijn, op zoek naar het grote geluk.

Het lastige aan futures en bitcoin is dat de markt nog zo klein en onvolwassen is, dat een tweet van iemand als Elon Musk de koers kan maken of breken. Om daar nou de toekomst van je vermogen aan op te hangen is wat ons betreft een te hoog risico. Buy and hold is met bitcoin nog altijd de meest aantrekkelijke strategie.

Bitcoin sterker dan ooit

De afgelopen periode is voor veel nieuwe bitcoiners de eerste heftige kennismaking met de volatiliteit en tegelijkertijd de kracht van bitcoin geweest. Elon Musk heeft ons met zijn statement van Tesla een flinke tik gegeven in mei, maar dat hebben we overleefd en we zijn er sterker uitgekomen.

Een groot deel van de industrie ziet nu in hoe belangrijk het is om transparant te zijn over de energiemix van het netwerk om in de politieke arena de baas te blijven. Over de politieke arena gesproken. In de Verenigde Staten is momenteel een enorme discussie gaande over nieuwe ‘crypto-wetgeving’ in een wetsvoorstel met betrekking tot infrastructuur.

Waar veel mensen hadden verwacht dat bitcoin een vijand van de staat zou blijven, blijkt nu steeds meer dat politici inzien dat het beter is om bitcoin te omarmen dan het te bevechten. Iedere dag wint bitcoin nieuwe voorstanders en dat proces gaat steeds sneller.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....