Minister van Financiën VS probeert pro-Bitcoin senators over te halen

Minister van Financiën Janet Yellen heeft gelobbyd tégen de kritiek op de aanstaande nieuwe Amerikaanse cryptowetgeving. Senator Ron Wyden liet zich met enkele andere senatoren kritisch uit over het wetsvoorstel. Met name over de belastingen op Bitcoin-gerelateerde zaken. Het is onderdeel van de zogenoemde ‘Infrastructure Bill’,

Bitcoin in belastingwet

Yellen ging gisteren in gesprek met Wyden, in een poging om hem van gedachten te veranderen. Ze wil dat hij zich terugtrekt in zijn poging om het wetsvoorstel op sommige punten te beperken. Een van de punten waartegen hij zich uitspreekt, is dat de federale regulering van cryptocurrency’s zal toenemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is niet hoe bitcoin werkt“, zo stelde Ron Wyden vorige week al. Het gaat naar verluidt om $28 miljard via cryptocurrency-belastingen. Volgens Bloomberg is er last minute een extra voorstel ingestopt waardoor er meer belasting geheven kunnen worden op de industrie rondom Bitcoin.

Sinds de uitlatingen van Wyden zijn er meer politici die zich kritisch uitlaten over het plan. Senator Patrick Toomey sluit zich aan bij de politicus. Hij behoort tot een groep senatoren die waarschuwen voor het gemak waarmee men zich lijkt te richten op ‘crypto-belastingbeleid’.

Voor Janet Yellen was dit dus schijnbaar reden om even om tafel te gaan met de politici, zo meldt The Washington Post.

Gevraagd voor uitzonderingen

Senatoren Wyden, Cynthia Lummis (uit Wyoming) en Pat Toomey hebben woensdag hun amendement voorgesteld op het wetsvoorstel. Ze willen ervoor zorgen dat miners, node-operators, ontwikkelaars en andere non-custodials uit de crypto-industrie worden vrijgesteld van de ‘Infrastructure Bill’.

De senatoren hadden gehoopt het wetsvoorstel donderdagavond erdoor te krijgen, maar het debat duurde maar voort. De problemen rond de belastingen op de crypto-industrie bleven onopgelost.

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën weigerde commentaar te geven op de kwestie, toen CoinDesk contact met hem opnam.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws