17% Australiërs bezit voor totaal van $8 miljard aan crypto, grootste deel bitcoin

994 totale weergaven

Eén op de zes Australiërs heeft een deel van zijn of haar vermogen in cryptocurrency’s zitten. Uit een onderzoek van Finder Consument Sentiment Tracker dat die groep mensen goed is voor een totaal cryptovermogen van 8 miljard dollar. Waar wij uiteraard het meeste in geïnteresseerd zijn is bitcoin.

Uit het onderzoek blijkt dat bitcoin nog altijd de populairste cryptocurrency is onder de Aussies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal heeft 9 procent van de bevolking van het land bitcoin in zijn of haar portfolio zitten.

8 procent van de mensen geeft aan Ethereum te hebben, 5 procent heeft Dogecoin en Bitcoin Cash doet het met 4 procent ook niet onaardig.

De aantrekkingskracht van shitcoins

Het blijft interessant om te zien dat mensen nog altijd investeren in coins als Bitcoin Cash, waar al lange tijd geen boeiende dingen meer gebeuren.

Voor de meeste doorgewinterde bitcoiners is het klip en klaar dat bitcoin de enige munt is die op de lange termijn een rol van betekenis gaat spelen.

Het debat rondom Bitcoin Cash is lang geleden afgesloten, maar er zijn nog altijd mensen die vallen voor het “schaalverhaal” van Roger Ver.

De enige reden dat hij het zo lang lijkt vol te houden is waarschijnlijk de enorme hoeveelheid kapitaal van hem die opgesloten zit in Bitcoin Cash.

Na de bull run van 2017 had vrijwel niemand in het wereldje een herhaling van zetten verwacht in de toekomst.

Maar in 2021 zitten we weer volop in een shitcoin-hype, waar ditmaal vooral de aandacht gaat naar NFTs. Zogenaamde non-fungible tokens die het eigendom van de hash van een JPEG-afbeelding vertegenwoordigen.

Het gaat werkelijk waar helemaal nergens over, maar zolang marketeers erin slagen om mensen ervan te overtuigen dat NFTs een manier zijn om snel rijk te worden, zal dit nog wel even aanhouden.

Wij zien het vooral als afleiding van datgene wat echt belangrijk is voor de wereld, bitcoin.

35% respondenten gelooft in bitcoin als valuta

De onderzoekers van Finder Consument Sentiment Tracker waren vooral verbaasd over het feit dat 35 procent van de respondenten gelooft dat bicoin in de toekomst een belangrijke valuta wordt. Dat wil zeggen, dat mensen verwachten het in de toekomst meer als betaalmiddel te gaan gebruiken.

Verder geeft 50 procent van de respondenten aan bitcoin te zien als een legitieme investering en niet als een gok om snel geld te verdienen. Interessant is dat in Australische mannen een stuk meer geïnteresseerd zijn in crypto dan vrouwen. 23 procent van de mannen heeft crypto, terwijl dat getal bij de vrouwen op 11 procent ligt.

Het grootste deel van de respondenten die crypto in hun portfolio heeft doet dit om te diversificeren. Het narratief van bitcoin als veilige haven in tijden van economische rampspoed doet het bij de meeste mensen blijkbaar nog altijd goed.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....