1,7 miljard in Shiba Inu verplaatst: Whales maken golven!

14109 totale weergaven
1,7 miljard in Shiba Inu verplaatst: Whales maken golven!

Shiba Inu (SHIB), de meme coin die ooit de harten van crypto-enthousiastelingen sneller deed kloppen, heeft de laatste tijd weer wat reuring veroorzaakt. Maar is het wel zo spannend als het lijkt?

Whales in de Shiba Inu-vijver

De afgelopen 24 uur zagen we een flinke toename in whale-tier transacties, oftewel grote transacties van de crypto-whales. Deze machtige investeerders kunnen met hun enorme kapitaal de markt flink opschudden. Maar is dat ook wat er nu gebeurt?

On-chain data, een ontnuchterende blik

Laten we eens kijken naar de cijfers. Hoewel er inderdaad 82 grote SHIB-transacties zijn geweest, met een totaal van 1,7 miljard SHIB, is dit eigenlijk het laagste niveau van de afgelopen week. Niet bepaald een teken van consistente koopinteresse, toch?

Ook het handelsvolume laat een vergelijkbaar beeld zien. Met $ 40,48 miljoen is het volume aanzienlijk lager dan het hoogtepunt van $ 223,76 miljoen eerder deze week.

SHIB/USDT-grafiek door TradingView
SHIB/USDT-grafiek door TradingView

Technische analyse, een slapend beestje

Als we naar de grafieken kijken, zien we dat SHIB al een tijdje rond de 50-daagse Exponential Moving Average (EMA) hangt, zonder echt door te breken. De Bollinger Bands wijzen op een vernauwing, wat normaal gesproken een teken is van toenemende volatiliteit. Maar zonder substantieel volume zal dit waarschijnlijk niet leiden tot grote prijsbewegingen.

Ook het MACD-histogram laat een dalende trend zien, wat wijst op afnemende bullish momentum.

Wat doen die whales dan?

Die grote transacties van de whales kunnen verschillende dingen betekenen. Misschien schuiven ze hun SHIB intern heen en weer, of consolideren ze hun posities. Het is niet per se een teken van echte marktinteresse. Dit blijkt ook uit het feit dat de prijs vrijwel vlak blijft, ondanks het hoge transactievolume.

Om echt een flinke prijsstijging te zien, heeft Shiba Inu consistente koopdruk en een hoger handelsvolume nodig. En dat ontbreekt op dit moment.

Een storm in een glas water?

Hoewel de toename in whale-transacties in eerste instantie hoopgevend lijkt, wijst de onderliggende data erop dat Shiba Inu zich in een consolidatiefase bevindt. Zonder een grote toestroom van nieuwe kopers of een toename in handelsactiviteit, zal SHIB waarschijnlijk zijwaarts blijven bewegen.

Dus, lieve crypto-liefhebbers, laat je niet te snel meeslepen door de hype. Houd de data in de gaten en neem weloverwogen beslissingen. Wie weet wat de toekomst brengt voor Shiba Inu, maar voor nu is het vooral afwachten geblazen.

xoxo Sophia!

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....