1773 Bitcoin mining rigs verwoest door Maleisische politie

De politie in Maleisië heeft in een grootschalige operatie 1.773 bitcoin mining rigs verwoest. Naast ASIC's werden ook computers, modems, routers en andere hardware kapot gemaakt.

Volgens de krant Sinar Harian is dit het resultaat van 38 verschillende invallen. De politie in Kedah ontving een tip over energiediefstal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Energie stelen

De grootste kostenpost voor het minen van bitcoin is de energierekening. Na de initiële aanschaf van de hardware is de energieprijs veruit de belangrijkste indicator voor winst of verlies.

Het netwerk van bitcoin weet niet waar je zit. Maar als er op verschillende plekken energie verloren gaat, dan is de kans groot dat het op termijn wordt onderzocht. Bitcoin kan je daar simpelweg niet tegen beschermen.

Maleisië komt vaker in het nieuws met dit onderwerp. Het energienetwerk in Maleisië is regelmatig 'slachtoffer' van dit soort praktijken.

Het is onduidelijk wie er achter de illegale mining activiteiten zitten. Volgens de politie zijn de verantwoordelijken inmiddels opgepakt. Mining hardware is relatief makkelijk aan te sluiten. Het netwerk vraagt geen identificatie en de apparaten vragen alleen elektriciteit om te draaien.

Hieronder vind je een oude video van een stoomwals die aan het werk werd gezet.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...