Politie Maleisië vernietigt 1.069 Bitcoin mining rigs met stoomwals

De autoriteiten van Maleisië hebben een pijnlijke actie ondernomen. Ze hebben meer dan 1.000 bitcoin mining rigs vernietigd met een stoomwals.

Bitcoin miners vernietigd

Sinds vandaag gaat er een videoclip viral op Twitter. In de video is te zien hoe een stoomwals honderden bitcoin mining rigs verplettert door eroverheen te rijden. Er gingen verschillende geruchten rond: sommigen dachten dat de beelden uit China of Latijns-Amerika kwam, en anderen dachten dat het ging om een oude video.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu blijkt het werk te zijn van de politie van Maleisië. Volgens de Maleisische nieuwszender The Star is de video opgenomen in de stad Miri, in de staat Sarawak.

Het gaat om 1.069 bitcoin mining rigs die in beslag zijn genomen. Als straf voor illegaal aftappen van elektriciteit treden de autoriteiten op deze hardhandige (en pijnlijke) manier op.

Volgens een rapport heeft de politie van Miri samen met de Sarawak Energy Berhad tussen februari en april een grote operatie op touw gezet. In totaal zijn er acht personen gearresteerd omdat ze elektriciteit stalen. Ook werden er rigs ter waarde van $1,25 miljoen in beslag genomen.

"Alle inbeslagnames die zijn gedaan, waren afkomstig van casussen uit de rechtbank. Vandaag is alles op het hoofdbureau van de politie in het district Miri afgehandeld."

Inbeslagnames

Een lokale journalist heeft een andere videoclip van dezelfde verpletterende actie, gefilmd vanuit een andere hoek.

Geschat wordt dat Maleisië in april dit jaar goed was voor ongeveer 4% van de totale rekenkracht van het Bitcoin netwerk, volgens data van het Cambridge Center for Alternative Finance.

Er zijn wel meer landen waar mining rigs in beslag worden genomen. In Venezuela en Iran gebeuren dezelfde dingen, als blijkt dat men zonder licentie een mining farm heeft. Daar worden de rigs echter niet vernietigd, maar probeert de regering er voordeel uit te halen.

Zo zijn er al eens beelden opgedoken dat het leger van Venezuela deze geconfisqueerde rigs zélf aansluit om hier bitcoin mee te verdienen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining