18 maanden cel voor hacker die gestolen Ed Sheeran nummers verkocht voor bitcoin

Een hacker had een aantal onuitgebrachte nummer van zanger Ed Sheeran gestolen en verkocht deze in ruil voor bitcoin. Drie jaar na het politie onderzoek is de verdachte nu veroordeeld tot achttien maanden celstraf.

Het ging om twee nummer van Sheeran en nog een aantal andere artiesten die bij de rechtbank in New York hun beklag hadden gedaan. De hacker, genaamd Spirdark, heeft diverse accounts van artiesten weten te hacken. Vervolgens verkocht bij de nummers via het dark web.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De autoriteiten wist het klantenaccount te achterhalen waar de ontvangen bitcoin heen ging. Het bleek om een 23-jarige man uit het Britse Ipswich te gaan, met de naam Adrian Kwiatkowski ,zo meldt de BBC.

Later in 2019 is de man opgepakt. De politie nam bij zijn arrestatie zeven apparaten in beslag uit zijn huis in Ipswich, waaronder ruim 1.000 niet uitgebrachte nummers van 89 artiesten. Ook vonden de instanties een bitcoinwallet met een onbekend bedrag aan btc erop.

De dader heeft in augustus dit jaar schuld bekend bij de rechtbank in Ipswich. Hij is veroordeeld tot het onrechtmatig verkrijgen van toegang tot computermateriaal, het overtreden van auteursrechten en het verkopen van gestolen goederen. Volgens de autoriteiten ging de hacker zeer secuur en slim te werk, maar blijkbaar wist hij niet alle digitale sporen uit te wissen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshack

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...