12 jaar geleden verkocht iemand 84.000 bitcoin voor $1.500

Bitcoin is inmiddels meer dan 13 jaar oud. Over de jaren heen is er een een hoop gebeurd.

Pete Rizzo is een journalist die zich voornamelijk richt op de geschiedenis van bitcoin. Zijn twitterfeed zit vol met opmerkelijke gebeurtenissen in de geschiedenis van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is 12 jaar geleden dat iemand 84.000 BTC verkocht voor een mooie prijs van $1.500. William “Nenolod” Pitcock was de verkoper. Hij stond bekend als iemand die wilde bewijzen dat bitcoin niet werkte.

Opvallend genoeg waren er in 2010 al berichten over op bitcointalk.org. Een gebruiker vraagt zich hardop af of Nenolod altijd zou winnen. Hij was druk in de weer met het minen van bitcoin. Als BTC wint, heeft hij veel bitcoin. Als bitcoin niet werkt, heeft hij gelijk.

Het is onduidelijk waar de scepticus tegenwoordig uithangt. Allicht heeft de beste man nog een extra schatkist aan bitcoin weten te vergaren in de eerste jaren van het netwerk. Misschien heeft hij alles (goedkoop) verkocht.

=https://twitter.com/pete_rizzo_/status/1551149964214026241" data-service="twitter">
Also read

Mysterieuze hacker claimt voor meer dan $7 miljard aan bitcoin te bezitten

 

Deze man kocht in 2010 twee pizza’s voor 10.000 bitcoin

 

El Salvador

Een ander mooi moment vinden we 5 jaar geleden. Bitcoin Beach was dé plek waar de bitcoin revolutie in El Salvador begon. 5 jaar geleden werd het domein bitcoinbeach.com geregistreerd. Het is een initatief in het kleine surfdorpje El Zonte. Met donaties en hulp van buitenaf leerde de bevolking bitcoin als betaalmiddel kennen. Het grootste gedeelte van de ruim 3.000 inwoners van El Zonte heeft geen bankrekening en lokale bedrijven kunnen geen creditcard accepteren.

Bitcoin is in het Centraal-Amerikaanse land inmiddels een wettig betaalmiddel. BTC heeft een plekje naast de dollar als nationale munt.

=https://twitter.com/pete_rizzo_/status/1551193066421223424" data-service="twitter">
Also read

El Zonte, een Bitcoin dorpje aan het strand van El Salvador

 

El Salvador koopt als eerste land ter wereld $21 miljoen aan Bitcoin

 
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!