Vrouw verduisterde 10 miljoen dollar die Crypto.com haar per ongeluk stuurde

Crypto.com klaagt een vrouw aan, nadat ze per ongeluk 10,5 miljoen dollar had ontvangen van deze bekende cryptobeurs. Vanwege een onbekende reden vroeg de vrouw een terugbetaling van 100 dollar, maar in plaats daarvan stortte de exchange 10,5 miljoen op haar account.

Ze trok niet aan de bel, maar gebruikte het geld om luxe spullen te kopen, zo meldt deze Australische nieuwssite. Ze betrok haar zus, ook woonachtig in Melbourne, bij de verduistering van het geld. Een van de wapenfeiten was het kopen van een luxe huis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto.com geeft verder geen commentaar aan de media over deze kwestie. Het is nu aan de rechtbank, aldus een woordvoerder tegenover Decrypt.

Het enorme bedrag zou in mei 2021 naar Thevamanogari Manivel, zo blijkt uit de rechtbankverslagen. Maar in plaats van Crypto.com op de hoogte te stellen van de fout, lieten Manivel en haar zus Thilagavathy Gangadory flink de teugels vieren. Zo kochten ze een huis met vijf slaapkamers ter waarde van 1,35 miljoen dollar. Uiteindelijk zou Manivel naar verluidt $ 10,1 miljoen hebben overgemaakt naar een gezamenlijke rekening na de fout.

Crypto.com kwam in december 2021 achter fout na een audit. Een medewerker van Crypto.com had per ongeluk een rekeningnummer ingevoerd in het betalingsgedeelte en het geld overgemaakt.

Het bedrijf heeft sindsdien juridische stappen ondernomen. Het Hooggerechtshof van de Australische staat Victoria heeft geëist dat het huis verkocht wordt en dat het geld aan de exchange wordt teruggegeven.

Also read
Bitcoin wallet uit 2012 komt tot leven en verstuurt 400 BTC

 

Ook Igor Bogdanoff overleden, bekend van bitcoin meme ‘He bought’

 

Amerikaanse miljardair denkt dat bitcoin naar nul gaat

 

Lees meer over:
Crypto.commisdaad

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...