Vrouw verduisterde 10 miljoen dollar die Crypto.com haar per ongeluk stuurde

Vrouw verduisterde 10 miljoen dollar die Crypto.com haar per ongeluk stuurde

Crypto.com klaagt een vrouw aan, nadat ze per ongeluk 10,5 miljoen dollar had ontvangen van deze bekende cryptobeurs. Vanwege een onbekende reden vroeg de vrouw een terugbetaling van 100 dollar, maar in plaats daarvan stortte de exchange 10,5 miljoen op haar account.

Ze trok niet aan de bel, maar gebruikte het geld om luxe spullen te kopen, zo meldt deze Australische nieuwssite. Ze betrok haar zus, ook woonachtig in Melbourne, bij de verduistering van het geld. Een van de wapenfeiten was het kopen van een luxe huis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto.com geeft verder geen commentaar aan de media over deze kwestie. Het is nu aan de rechtbank, aldus een woordvoerder tegenover Decrypt.

Het enorme bedrag zou in mei 2021 naar Thevamanogari Manivel, zo blijkt uit de rechtbankverslagen. Maar in plaats van Crypto.com op de hoogte te stellen van de fout, lieten Manivel en haar zus Thilagavathy Gangadory flink de teugels vieren. Zo kochten ze een huis met vijf slaapkamers ter waarde van 1,35 miljoen dollar. Uiteindelijk zou Manivel naar verluidt $ 10,1 miljoen hebben overgemaakt naar een gezamenlijke rekening na de fout.

Crypto.com kwam in december 2021 achter fout na een audit. Een medewerker van Crypto.com had per ongeluk een rekeningnummer ingevoerd in het betalingsgedeelte en het geld overgemaakt.

Het bedrijf heeft sindsdien juridische stappen ondernomen. Het Hooggerechtshof van de Australische staat Victoria heeft geëist dat het huis verkocht wordt en dat het geld aan de exchange wordt teruggegeven.

Lees meer over:
misdaad Crypto.com Opmerkelijk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties