$2 miljoen aan BTC winnen? Je kunt de schat op de maan ophalen

Wil je $2 miljoen aan bitcoin winnen? Tegen het einde van het jaar ligt deze digitale schat voor het oprapen. Maar… makkelijk is dat niet.

Bitcoin to the moon

Het enige wat je als schatzoeker hoeft te doen is een manier vinden om meer dan 321.868 kilometer te reizen om vervolgens te landen op de maan. Hoe dat zo komt?

Later dit jaar zal er een SpaceX-raket met een kleine maanrover ter grootte van een magnetron naar de maan gestuurd worden. Aan de rover wordt een gecodeerde key vastgemaakt. Deze key geeft jou toegang tot het kleine fortuin waar we het net over hadden: 62 bitcoin.

Op dit moment is de 62 BTC ongeveer $1,8 miljoen waard. Maar tegen de tijd dat iemand erin slaagt om de sleutel van de rover te vinden, kan de digitale schat veel meer waard zijn, zo betoogt een van de projectleiders.

Joe Vezzani, CEO van LunarCrush, vertelt:

“Mijn God, wie kent de prijs van bitcoin in 40 jaar.”

“Dit is de eerste interplanetaire schattenjacht in de geschiedenis, het project heeft de naam Nakamoto_1. Het is vernoemd naar de pseudonieme maker van bitcoin, Satoshi Nakamoto.”

Vezzani runt LunarCrush, een bedrijf dat communicatie via sociale media samenvoegt om investeringstrends in cryptocurrency’s en NFT’s te analyseren. Het heeft vooral veel weg van een publiciteitsstunt, maar wel eentje met een leuk haakje. Bitcoin to the moon!

(Detail: de $2 miljoen wordt opgehaald door een NFT-collectie uit te geven van maar liefst 24.000 plaatjes van $250 per stuk. Een deel van de opbrengst gaat naar de maan en een ander klein deel naar bitcoin development)

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws