21Shares lanceert 2 crypto ETP’s in Amerika

Het Zwitserse 21Shares lanceert twee crypto
exchange-traded-products (ETP) in de VS. Ze hopen hiermee nog meer vraag te creëren naar hun vraag. Alleen geaccrediteerde beleggers kunnen het kopen.

Exchange traded fund

Met een ETP krijgen beleggers op een makkelijke manier blootstelling aan bitcoin (of andere cryptocurrency’s). Het is eigenlijk een paraplu voor een verzameling van termen zoals een exchange traded fund (ETF).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om twee bestaande fondsen die op de Amerikaanse markt worden gebracht. Het eerste fonds is de 21Shares Crypto Basket 10 Index Fund (HODLX), een mandje dat de prijzen van de top tien cryptocurrency’s volgt. Het tweede fonds is 21Shares
Mid-Cap Index Fund (ALTS), een mandje van ‘opkomende cryptomunten’.

Arthur Krause, vice president product bij 21Shares, zegt: ‘Historisch gezien hebben deze mandjes met cryptocurrency’s veel beter gepresteerd
dan traditionele indexen zoals de S&P 500, Dow Jones Industrial Average of
Nasdaq Composite’.

Er zitten een paar voordelen aan beleggen in fondsen. Beleggers hoeven niet zelf de onderliggende assets te kopen en te bewaren. Het vergt namelijk speciale software en risicomanagement om de sleutels van je bitcoin te bewaren. Ook zijn er – in Amerika – accountancy – en fiscale voordelen.

21Shares werkt ook samen met investeringshuis ARK om een bitcoin spot (ETF) op de markt te brengen. Ze waren de eersten die in 2018 een crypto exchange-traded product (HODL)
in de markt hebben gezet met de SIX Swiss Exchange. Het bedrijf biedt momenteel ruim 30
ETP’s wereldwijd. Zo hebben ze een ETP die de bitcoin – en goudprijs volgt.

Australië

Eind april lanceerde 21Shares een bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ETF in
Australië. ‘Het is nu een goed moment om te bouwen en te innoveren als
onderdeel van een langetermijn strategie’, zegt Hany Rashwan, CEO van
21Shares tegenover CoinDesk. ‘Ondanks de ups en downs van de markt zijn de
fundamenten niet veranderd en blijft onze missie hetzelfde.’

Rashwan
blijft positief over het brede scala aan beleggingsproducten. ‘Er is een duidelijke vraag naar spot bitcoin-ETF’s en de recente dip heeft de interesse in deze producten niet veranderd’.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...