21Shares lanceert fonds dat zowel bitcoin- als goudprijs volgt

Asset manager 21Shares gaat een nieuw exchange-traded product (ETP) lanceren. Het is puur gericht op schaarse assets: een combinatie van zowel bitcoin en goud in één financieel instrument

Bitcoin én goud

De ETP zal deze week genoteerd worden aan de SIX Swiss Exchange en het krijgt de naam 21Shares Bytree BOLD ETP. Zoals de naam doet vermoeden is het een samenwerking tussen 21Shares en digital asset manager Bytree.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de website van de ETP willen ze met het product een ‘inflatiehedge’ aanbieden. Het fonds volgt een index die de prijs van bitcoin en goud volgt.

Als belegger hoef je dan niet zelf een fysiek klompje goud en ook niet een private key te bewaren. Al deze ’technische en operationele’ dingen worden door de fondsbeheerder uit handen genomen, in ruil voor een kleine commissie.

21Shares is geen nieuwe naam in de wereld van crypto-ETP’s. Ze hebben $2,9 miljard in beheer voor de 82 cryptoproducten die ze op 20 beurzen in heel Europa hebben genoteerd.

De term ETP staat voor exchange-traded product, het Europese broertje (en de overkoepelende naam) van op beurs verhandelde fondsen (ETF).

16% in sats

De factsheet van het financieel product laat zien dat het ongeveer $2,5 miljoen aan activa onder beheer zal hebben, waarvan bijna 84% gericht zal zijn op goud. Aanvankelijk zal de ETP ongeveer 10 bitcoin bevatten, met een totale waarde van zo’n $400.000.

Het is een actief beheerd fonds, wat betekent dat het gebalanceerd kan worden als dat nodig is. Maar als bitcoin goed presteert, zou men er ook voor kunnen kiezen om de blootstelling aan bitcoin bínnen dit fonds te vergroten.

“We maken van bitcoin een acceptabel bezit en brengen daarbij ook goud naar de 21e eeuw,” aldus Charlie Morris, chief investment officer van ByteTree.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds