Canadees bitcoinfonds ziet grootste instroom ooit

Bitcoin Purpose ETF heeft een roerige week achter de rug. Het Canadese fonds zag een instroom van 6.900 BTC op een dag. Dat was ruim $203 miljoen waard op 12 mei.

Dit bitcoinfonds is de populairste in zijn soort in Canada. Het bedrijf achter de ETF koopt simpelweg bitcoin, mensen kunnen aandelen kopen in het fonds om de koers van deze bitcoin te volgen. Een ETF wordt ook wel een indexfonds genoeg. Dit financiële product probeert zo nauwkeurig mogelijk de onderliggende asset te volgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het vorige record stond op slechts 2.900 BTC op een dag. Bitcoin Purpose ETF piekte op een totaal van 41.600 BTC. Inmiddels is er ook weer een uitstroom geweest.

Bitcoin weg

Op 13 mei verdween 5.050 BTC weer uit het fonds. Dat brengt het totaal van het Bitcoin Purpose ETF op 36.570 BTC.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...