2,3 miljoen Britten hebben Bitcoin of andere cryptocurrency’s

In Groot-Brittannië komen steeds meer mensen in contact met bitcoin (BTC). Volgens de Financial Conduct Authority (FCA) hebben 2,3 miljoen volwassenen in het land BTC of een andere token in bezit. In 2020 stond dit aantal op 1,9 miljoen.

De FCA heeft nog meer opvallende statistieken: volgens de toezichthouder heeft 78% van alle volwassen Britten wel eens gehoord van bitcoin. Dat was 73% vorig jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is opvallend dat in dit soort statistieken alle tokens en BTC op één hoop worden gegooid. Het is nogal een verschil in de praktijk of je MoonCoin1337 in bezit hebt of bitcoin. Toch zijn het leuke datapunten om in de gaten te houden.

Groeiende interesse

Er zijn geen exacte getallen van het aantal bitcoinbezitters wereldwijd. Wel is duidelijk dat de interesse toeneemt. Het is onderwerp van gesprek bij banken, autofabrikanten en ook verschillende landelijke politici doen hun zegje over bitcoin.

Groot-Brittannië is hierop geen uitzondering. Volgens de FCA worden de Britten ook steeds positiever over bitcoin: meer dan de helft van de mensen die investeren in deze industrie geven aan positief te zijn. 53% geeft aan opnieuw te willen investeren.

Het profiel van de gemiddelde investeerder blijft onveranderd: mannen van 35+ jaar.

Een ander opmerkelijk punt: volgens de toezichthouder zien steeds meer mensen deze asset niet meer als gok, het wordt vaker gezien als alternatief op ‘mainstream investeringen’. Britten die investeren naar aanleiding van een advertentie zijn volgens de FCA eerder geneigd spijt te krijgen van hun aankoop.

Het gemiddelde portfolio van Britse investeerders in Bitcoin ligt op het eerste gezicht niet heel hoog. De mediaan ligt tussen de £260 tot £300. Uiteraard zitten daar tal van mensen boven, en dus ook onder.

Investeerders zijn wel meer geneigd om hun portfolio dagelijks te checken: 29% zou dat doen.

Een groei in bezitters, geïnteresseerden en vertrouwen is goed nieuws. Tenminste, als je wil dat bitcoin steeds groter wordt en meer mensen bereikt.

Lees meer over:
Groot-Brittannië

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...