$2,37 miljard aan Tether richting Bitcoin beurzen, buy the dip?

Met een bitcoin koers die nog altijd rond de $50.000 hangt lijkt het een goed moment voor echte bitcoiners om meer sats in te slaan. De koersval van de all-time high van $64.000 werd deze week onder andere veroorzaakt door het nieuwe wetsvoorstel van de Amerikaanse president Biden, die de vermogenswinstbelasting voor rijke investeerders wil verdubbelen.

Als we de gegevens en analyse van Glassnode mogen geloven zijn er behoorlijk wat mensen die deze dip kopen, want er is voor $2,37 miljard aan USDT naar de grote exchanges gestuurd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De dip wordt gekocht

Lex Moskovski van het gelijknamige Moskovski Capital liet middels een Tweet zijn mening horen over de huidige situatie. “Er is voor $2,37 miljard aan USDT naar de exchanges gestuurd. Alleen op 3 februari, enkele dagen voor de bitcoin-aankondiging van Tesla, werd er meer USDT naar de beurzen gestuurd. De dip wordt gekocht.”

Duidelijke woorden van Moskovski en er lijkt ook geen speld tussen te krijgen. De enige reden om zoveel verse dollars richting de exchanges te sturen is natuurlijk om bitcoin te kopen.

Moskovski gaat verder: “Iedere keer dat de bitcoin koers valt zien we meer en meer geld vanaf de zijlijn richting bitcoin stromen.” De grote jongens hebben bitcoin op de korrel en zijn duidelijk op zoek naar goede momenten om zich in te kopen.

Aan de in- en uitstroom van bitcoin op grote exchanges is ook te zien dat institutionele spelers nu kopen en particulieren juist verkopen.

Coinbase, waar de meeste institutionele beleggers zitten heeft de afgelopen maand een uitstroom van meer dan 30.000 bitcoin gezien, terwijl op Binance, waar meer particulieren zitten, het tegenovergestelde het geval was.

Wat gaat bitcoin nu doen?

Zowel de in- als uitstroom voor bitcoin neemt op verschillende exchanges toe. Het wordt interessant om te zien welke kant bitcoin hierna op zal bewegen. Velen verwachten een nieuwe all-time high, maar er zijn ook sceptici die een grotere correctie niet uitsluiten.

Waar de meeste bitcoiners positief waren en juist zaten te wachten op een volgende all-time high, was Pompliano al wat langer op een dip aan het wachten. “Deze dip was onvermijdelijk en heeft voor veel mensen een goed instapmoment gecreëerd.”

Tyler Winklevoss, de ene helft van de beroemde tweeling die Gemini heeft opgericht, liet weten dat hij bitcoin op $49.000 als een kans ziet. Zijn broer Cameron maakte de opmerking dat bitcoin een asset is waarmee je niet moet handelen. “Bitcoin moet gekocht en gehodled worden. Weinig mensen begrijpen dat.”

Lees meer over:
bitcoin koerskoers

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....